Nu är det dags!

Sista dagen på jobbet IDAG! Blev lite smygavtackad igår med en godispåse och blommor=)

hejdå som ordinarie och välkommen som helg-tjej=)

Det blir nog tyst ett tag på bloggen eftersom vi direkt efter mitt jobb åker så långt som 95-100 mil!

Hej träsmak, här kommer jag! Tur att jag kan sova i bilen, för jag vägrar att köra bli med släp! Särskilt någon annans pappas jättefina nya bil. Det är ju livsfarligt!

So long for now!

Bit ihop & Bryt ihop

Näst sista dagen, igår blev jag utskälld  2 gånger utan anledning av anhöriga. Jätteroligt!

Nu har jag packat nästan allting och ska straxt iväg till jobbet med huvudvärk. Man kan ju tycka att jag borde ha vant mig vid att alltid har jätteont i huvet, men så är icke fallet. Man kan liksom inte tänka bort det.

jaha, fram med paraplyet och gå till jobbet. wish me luck!

2 dagar kvar!

Det onsdag och jag ska jobba kvällspass.

Men innan dess ska jag börja packa så smått, måste hitta alla kattgrejer också eftersom vi ska lämna bort Tuvisen.

Det var jättetrevligt igår men vi var rätt trötta hela bunten. Vid halv ett körde vi hem gänget och gick och la oss. Det går ganska lätt att somna när Kristian ligger bredvid, det är som vanligt liksom.

Jag bävar lite inför resan på fredag, 95 mil är långt! Men jag har fått en idé om ett stopp poå hemvägen, ska bara kolla först om dom är hemma=)

ha en bra onsdag!

3 dagar kvar!

Nu är det nedräkning på allvar, 3 dagar kvar till semester!

Idag plockar och röjer vi lite här hemma. Ikväll kommer ett gäng och vi ska grilla på innergården Hoppas bara att regnet håller sig borta så vi kan sitta ute!

Måste börja packa också, det är så svårt att packa för två veckor och inte ta med sig vare sig för lite eller för mycket. Dubbla skouppsättningar blir det väl också. Man kan ju inte ha tofflor på bröllopet eller finskor på landet=)

Vad har ni för er idag?

lilla familjen =)

Nu är Kristian hemma igen, trött som jag vet inte vad men det är ju inte så konstigt efter 26 timmar i bil!

Han sover som törnrosa och Katten njuter märkbart av att hela "familjen" är hemma tillsammans.

Idag är det tvättdag och sens ka vi en sväng på stan och leta skor till oss båda.

Jag är lyckligt, livet är som det ska (förutom huvudvärken)!

Som att vänta på jultomten!

Tidigt imorn bitti kommer min älskling hem, och vet ni? Jag är nog lite nervös!

Vi har inte setts på 7 veckor och jag har längtat ihjäl mig flera gånger. Undrar hur Tuva ska reagera? I början när han var borta så gick hon runt och letade efter honom, emn sen har hon också vant sig. Men jag tror ändå hon kommer att känna igen honom=)

Jag kommer vara trött som ett kruka när han kommer och han också, efter att ha åkt bil från Piteå så vi lär ju somna båda två. Somna om för min del.

Nu är jag ledi två dagar och sen jobbar juag onsdag, torsdag, fredag och sen SEMESTER! För första gången under vår gemensamma tid ska VI umgås på sommaren=)

Nu kan jag räkna timmarna tills han kommer hem=)

Isadora Loose powder!

Jag är kär nu igen, i ett loose powder från isadora!

Jag ska aldrgi emr använda compactpuder, detta är perfekt! Man får en matt finish utan att ser kakigt ut. Jag använder färger tranceparent så den blir liksom osynlig. Först blev jag lite tveksam närjag öppnade burken för pudret är verkligne LJUST!, men på blev det superbra.

Jag använder en puderborste med äkta hår istället för "dutten" som följer med. Tycker det blir bättre med borstar överlag än dem applicatorer som följer med, även med ögonskuggor. Borste blir bäst!



Ett hett tips när du lägger ögonskuggor: lägg överdrivet mycket löspuder under ögonen så kan man bara borsta bort överflödig ögonskugga som trillat ner nedanför ögat. Då fäster inte den tappade ögonskuggan i huden och du slipper göra om hela proceduren med foundation och allt=)

5 dagar kvar!

hejja hejja!

Dagarna går ganska fort och imorn (inatt) kommer Kristian hem! Jag har ynka 5 dagar kvar till semester varav 3 är arbetsdagar=)

Sen bär det av på en roadtripp med släp upp till Hudiksvall. Ska bara lämna av missan hos mina föräldrar.

Det är mycket som ska hinnas med på min lilla semester, för sen börjar skolan. Jag gissar på att jag inte kommer vara så särskilt utvilad som man förväntas vara efter semestern.

nehej, nu ska jag iväg till jobbet.

Titta in till Malin!

Jag hade tänkt lägga upp bilder från när Malin var här och vi var i Köpenhamn och hade minisemester, men det blev inga bra kort och så segar blogg.se när man ska ladda upp bilder.

Jag föreslår att ni kikar in i Malins blogg och kollar på hennes bilder!

Här kan ni se och läsa om trippen till Köpenhamn=)

http://mejline.blogg.se/2009/july/mot-kopenhamn-1.html

http://mejline.blogg.se/2009/july/kopenhamn-1.html





brud-make-up #4

Det börjar ta sig! Jag vill så gärna ha en "rockig" make-up, men jag ser liksom inte rockig ut när jag har för mycket svart. Ser mest bara  elak och häxlik ut=(

JAg kan ju tillägga att detär väldigt svårt att ta bra foton när man har en katt som älskar kameror. HOn vill liksom gosa med linsen. Sista bilden är nog sisat försöket, sen gav jag upp.

Ursäkta om jag ser sur ut på bilderna, men grannen spelar idiot-hög musik och jag har ont i huvudet sen en vecka tillbaka!

Men så här då Mamma? Får jag godkänt?


 


levande ljus





 




Att bo utomlands i Sverige.

Som sagt, det är lite som att vara utomlands att bo i Malmö. Iallfall för oss som trivs bra högre upp i landet.
Märk väl att jag kallar skåningar för dom och inte anser att jag är en av dem trots att jag är född i Malmö.


* Dem flesta pratar inte svenska och gör dom det så är det ändå skånska så att man inte fattar.
* Folk tutar idioter i sina bilar vilket får mig att tänka på Kreta.
* Våren kommer tidigt och sommare slutar sent så det är varmt och mörkt samtidigt.
* Uteserveringarna på Möllevångstorget har öppet året om med infravärme och filtar vid borde utomhus.
* Man kan köpa diverse olika konstiga frukter och grönsaker i stånd på torgen.

Jag tänkte förklara några ord som jag stöter på lite då och då:

Snäckan = vänligt smeknamn på en tjej man tycker om. kan användas tjejer emellan också.
Ihopa = ihop, tillsammans
Hutta = kasta,slänga
Grina =le, flina
Räli = otäck, hemsk, äcklig
Fryskylling = frusen

Skåningarna kallar gärna sina föräldrar för mor & far, medan jag är uppväxt med mamma & pappa. Man säger även "Där är..." istället för "Det finns..."

Ja ni, landet skåne är ett mysterium. Man ska aldrig säga aldrig, men jag har svårt att tro att vi blir kvr här när vi har pluggat färdigt.

Oh what a day!

Hjälp, vilken natt!
Somnade i princip aldrig och sen vaknade både jag och katten av att det lät konstigt i lägenheten så då var jag upp och tände överallt för att upptäcka eventuella inbrottstjuvar. Som tur var fanns ingen obehörig i lägenheten så jag la mig igen.

Sen tänkte jag; vad hade jag tänkt göra då om nån hade stått i köket med kniv liksom? Sagt ursäkta, ut ur mitt kök jag ska upp tidigt imorn?!

Jag misstänker starkt att även denna dag kommer att gå i värktablettens tecken. Huvudet blir min död!

6 arbtedagara kvar till semester och på söndag kommer han hem!

Provrum på H&M's webshop=)

Ja, det senaste stollerycket är att man kan ladda upp en bild på sitt ansikte som då hamnar på en perfekt smal kropp och så kan man se hur man passar i olika kläder på H&M webshop shop-online.

Vilket spektakel! Det blir ju inte riktigt sanningsenligt i detta "dressingroom"1 Man får alltså bygga sin egen kropp och när jag skrev in hur lång jag är och hur mycket jag vägde så såg det ganska snyggt ut. Nu är grejen den att i verkligheten sitter kilona lite mer koncentrerat på magområdet.

Så här ser min "virtual model" ut. Inte så likt mig om jag får säga så. Men det fanns inga bättre alternativ. Nu är det bara att prova kläder. =) haha, vilken grej. vem kom det här?!

Det finns inte så värst mycket kläder som man kan prova i provrummet, men det här var väl mest likt mig. Känns inte som att jag kommer använda mig av den här funktionen på deras hemsida. Bättre att prova i butik eller beställa på nätet och prova hemma i lugn och ro.



Extra många timmar på dygnet?

Det känns som att den här dagen aldrig ska ta slut.

Det är värdelöst att vara ensam hemma en ledig dag när vädret är dåligt och man inte har nåt att göra. Gissa vad jag har gjort idag?

* Gått i affärer och letat skor, men kom hem tomhänt.
* Suttit ALLDELES för mycket vid datorn.
* Målat naglarna och testat en ny sminkning.
*  Fick för mig att dammsuga och skura alla golv
* Tittat på TV.
* Busat med katten.
* Kollat på klockan och önskat att den var mer.
* Sorterat tvättade kläder.

Klockan är fortfarande bara åtta!

Letar finskor!

Hur svårt ska det vara egentligen?

Jag har letat på Myrorna, Emmaus, lilla indiska butiken på hörnet och hela Mobilias köpcenter, men jag kan inte hitta ett enda par vita finskor som passar!

Jag behöver dem till Kristians kusins bröllop om några veckor, annars får jag gå barfota.

JAg hittade ett par på indiska butiken precis där vi bor, men 38:an var för liten coh 39:an alldeles för stor. Annars var dom åtminstone fina. Vi får ta en tur till skopunkten när Kristian kommer hem.

H&M Confession

Jag är helt inne i sminkets värld!
Läser smink.bloggar och till och med drömmer om smink. Allt detta bara för att jag fått för mig att sminka mig själv till vårt bröllop nästa sommarn.  Dels tycker jag att det är riktigt kul med make-up och älskar att göra mer än vardagssminkningar, men det blir också avsevärt billigare än att gå till en make-up-artist.

Kanske har jag blivit lite skrämd av hur andra som blivit "proffesionellt sminkade" har sett ut, och då litar jag inte på andra. Jag menar, hur ofta är man snygg i håret när en frisör fått fria händer med stylingen?!

Hur som helst så såg jag denna jeansblå palett "Confession" från H&M för ynka 59;50kr, men jag SKA inte köpa nåt innan jag fått hem manly-paletten.

Det är ju ganska stor chans att dom färgerna finns med där också. Dessutom är jag fattig nu så jag absolut inte köpa smink istället för nåt annat nyttigt, typ ögondroppar till mina stackars torra ögon.

Men man kan ju drömma=)

Isadora Build-Up-Mascara

Jag har läst så måpnga bra resecioner om Isadoras Build-UP-Macara och min förra superbraiga Lash Stiletto är slut, så jag tänkte jag skulle testa Isadoras. Jag har inte användt mascara från Isadora på säkert  8-9 år för att jag inte gillade märket. Men alla kan ju utvecklas?

Jag vet inte om jag är så imponerad, eller om den bara inte passar min korta fransar. Dom klumpa inte iohp sig så det var ju bra, men den lever verkligen inte upp till namnet!

har ni testat denna omtalade mascara och vad tyckte ni isåfall?

Effektiv dag med skolblocksminnen.

Vilken dag!

Jag är ledig och regnet öser ner så jag har varit effektiv.. Så effektiv att huvudvärken har tagit övertaget.

Jag har skurat hela badrummet och rensat avloppet (BLÄ!) Lovar att det inte var gjort innan vi flyttade in! Under badkaret hittade jag även proppen som vi saknat under hela tiden. När vi flyttade in så tyckte vi att det var drygt att det inte fanns en tilhörande propp så man kan bada,så vi har köpt nya i plast men dom passar inte riktigt. Nu är den iallfaall funnen. Längst in såklart!

Jag har fått städryck och rensar ut gamla papper och onödiga grejer. Det gäller att gå till soprummet och kasta påsen innan man ångrar sig.

Om jag är ärlig, kommer jag nånsin att kolla i mina anteckningar om konst/kultruhistoria från gymnasiet? NEJ.
Okej, då slänger vi den.  Behöver jag ett helt kollegieblock med ritade blommor och hjärtan där det står " I love K" i?
Nej, inte det heller. Släng det fort innan du ångrar dig! Nog för att jag älskar K men blocken tar onödig plats och samlar damm. Jag kan säga det till honom istället.

Det är dock ganska roligt att kolla i gamla skrivböcker och block, en hel sida med ritade hundar som ser ut som flaskor och en annan sida med misstolkade ordspråk. Ja, fantasin var det inget fel på inte!

Frågan är hur mycket man lyssnade på lektionerna egentligen?!

Jag vet att jag INTE lyssnade på tanten som hade miljö-och-arbetslivssäkerthet. För om mna bara var aktiv och diskuterade på lektionerna så fick man MVG ändå. Det gällde att prioritera liksom.

Jag prioriterade inte matte. inte heller naturkunskap eller juridik. Men jag är ganska musikalisk istället=)

Försök #3

Jag fastnade för "Black Satin" så jag fortsätter att öva och hitta min egen stil i den på något vis. Nu längtar jag ännu  mer efter Manyl-paletten!

     

Vad gör man en molnig ledig onsdag?

Jo, för det första sitter man i nattlinne till kl. 13:30!

Dricker en gigantisk kopp te till frukost=) Jag fick koppen av två vänner när jag fyllde 20=) Om man vänder på den står det tös. Söt/tös =) Det finns ett matchande fat till som mina smörgåsar låg på.

  Ville bara visa hur stor den verkligen är: 

Jag har testat en sminkning nu igen, men den får hamna i sin egen kategori, nu ska jag ta en dusch och kolla i H&M och Jotex-katalogen som kom i brevlådan.


Världens bästa Tuva!

Jag har säkert visat bilderna förut, hon var inte så gammal och och Kristian la henne i min morgonrocksluva, där trivdes hon och stannade kvar. Tuva är världens bästa och utan henne hade det var väldigt tomt.

Jag klippte nyss klorna på henne och hon spann tills hon somnade i min famn. Vilken katt gillar att få klorna klippta? knasboll.

Här är min lilla underbaring=)





Tuva spatserade på badkaret när jag badade, och vips så drullade hon i. har aldrig sett en liten katt sprattla och skrika så mycket. Det var bara att kliva upp och torka både henne och mig.

Belastningsregistret?!

Hjälp, vad tror dom om foilk som vill bli lärare?

Nu har jag iallafall fyllt i en blankett som ska postas till rikspolisstyrelsen i Kiruna så att jag får ett utdrag ur belastningsregistret så att jag kan visa att jag är ofarlig och får jobba med barn.

Det ska bara läggas på lådan=) men iallsin dar, kan dom inte kolla upp sånt själva? det borde man ju fått skicka in när man sökte till utbildningen så att olämpliga inte ens kommer in.

jaja, nu är det gjort.

Skafferi-razzia!

Jag fick ett ryck och rensade ur hela skafferiet. Det blev en papperkasse full med saker jag egentligen inte borde äta. T e x marsànsås, pärlsocker, cornflakes, blockchoklad mm.

Men jag ska vara ärlig, jag sparade skorpor och popcorn. Nån livlina måste jag få ha.  Sen upptäckte jag massor av mat som jag verkligen BORDE äta och tillaga som jag köpt när jag har tämkt vara nyttig, men så har det inte blivit av. Bl a kikärtor, linser,  bulgur och råris. Massa grönsakskonserver, kan ju erkänna att dom stod längst in och att jag blev besviken när jag såg att "bäst-för-datum" inte var förrän nästan år!

Nu är det slut med kakor och godis. har haft ett sånt himla sötsug och mår konstigt i kroppen så det är bäst jag slutar äta skit innan jag får diabetes.

Så vad ska jag äta ikväll? Det är väl lite nyttigt med taco-nötfärs och grönsaker? Inga chips eller bröd, bara lite crème fraiche och salsa.  Tacochipsen slängde jag förresten också.

Jag kan ju inte låta bli att äta upp det goda och onyttiga när det väl ligger i köket. Det måste bort, NU!

Hejhej, nu tar jag kassen och går til soprummet!

Aldrig mer kvällste!

Jag ska aldrig emr dricka te innan jag går och lägger mig. Klarvaken fram till kolckan ett och sedan kissnödig som om jag gick på lasix retard!

Resultatet av detta är jag känner mig som ett vrak idag! Tog lite extra mascara så jag åtminstone SER pigg ut fast jag inte alls är det.  Tur att jag är ledig imorn och inte behöver gå upp förrän jag vaknar.

Att inte somna innan kl.2 och sedan vakna en gång i halvtimmen är inte det ultimata när man ska upp igen. kl. 05:30!

Ha en bra dag vänner!






HH= hemkommen hungrig

Nu är jag hemma från jobbet, fick skjuts med en kompis hem.

Av nån anledning är jag alltid jättehungrig när jag kommer hem från jobbet på kvällen så nu sitter jag och mumsar på skorpor och en kopp te. Jag VET att man inte ska äta på kvällen och särskilt inte jag som vill gå ner i vikt, men jag kna inte somna vrålhungrig.

Jag ser verkligen fram emot bättre arbetstider i framtiden. Det här med oregelbundna arbetstider är inget för mig.

Godnatt på er. (Mamma nu vet du att jag har kommit hem)

En bra dag?

Det är en bra dag trots att den började med ännu fler värktabletter, för jag fick hem ytterligare papper i brevlådan från Malmö Högskola, och nu känns det ännu mer verkligt att jag faktiskt ska börja plugga igen. Jag ska INTE slita på ett äldreboende tidiga mornar och sena kvällar, mer än varannan helg!

Malmö Högskola's hemsida är dock lite luddig så det är tur att det finns ett "Öppet Hus" den 17 augusti så kan man passa på att fråga om det man inte vet. jag må vara larvig , men det pirrar lite i kroppen. En blandning av lättnad, nervositet och spänning. Framför allt ser jag verkligen fram emot allt som komma skall!

Om ni undrar vad det är jag ger mig in på läs detta:


Är du intresserad av att arbeta med barns och ungas utveckling och lärande och vill sätta estetiken i centrum i detta arbete? I så fall är huvudämnet ”Kultur, medier och estetik” något för dig. Inom huvudämnet används ett vidgat estetikbegrepp. Det utgår från att all kunskap har form, och att idéer oavsett om de handlar om matematik, svenska, historia, naturkunskap eller värdegrundsfrågor måste gestaltas för att bli åtkomliga för gemensam bearbetning och ny förståelse. Olika kunskapsinnehåll bearbetas med medier och estetisk kommunikation. Genom att barn och ungdomar får möjlighet att på olika sätt kommunicera frågor som är viktiga för dem och som är förankrade i egna erfarenheter, blir demokratiuppdraget verkligt. Huvudämnet arbetar med kunskapsområden riktade mot fritidspedagogisk verksamhet, förskola och grundskola. Ett forskande, prövande förhållningssätt av utbildningens innehåll i kombination med gestaltning syftar till att du som student både ska förstå ditt eget lärarblivande och dessutom kunna använda dessa erfarenheter för att kunna förstå och stödja barns och ungas lärande i vår tid. Examensprofiler för Kultur, medier och estetik, 210 hp: • förskola och förskoleklass • förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare år • fritidspedagogisk verksamhet, förskoleklass och grundskolans tidigare år

Tips mot huvudvärk?

Det hjälpte inte heller att sova en stund, huvuvärken hänger kvar som en alldeles för liten skidhjälm.

Jag tänker tappa upp ett hett bad med lite Aroma Therapy och testa min nya inpacklning när jag ändå är igång. Hoppas verkligen det hjälper, annars säljer jag huvet billigt på tradera!

Någon som har tips mot huvudvärk?






Huvudvärksväder!

Hela dagen ahr jag gått med huvudvärk och jag skyller på vädret. För jag HAR druckit ordentligt med vatten och jag HAR sovit inatt och jag HAR tagit ipren.

Jag vågar inte tänka på hur mycket värktabletter jag har proppat i mig det här året och jag är inte den som gärna tar piller i första taget. 

Nu är jag hur som helst ledig resten av dagen och har inget att göra. Kanske skulle satsa på att lägga mig tidigt så kanske huvudvärken gå över. Det har varit en rolig dag på jobbet med två härliga människor och morgonkvällen blir nog lika bra. Jag har 8 arbetsdagar kvar och sen är jag fri.

Hur har er söndag varit?

13 dagar kvar!

!3 dagar varav 10 dagar kvar till semester!

Jag tar ett paraply och knallar iväg till bussen. Helst vill jag krypa ihop med katten i soffan och kolla på en film, men nej.

Ha en bra dag!

Inpackat och klart!

Jag gillar inte vattnet här i Malmö, alltså det är gott att dricka men värdelöst för håret!

Jag har testat diverse inpackningar och det känns som att man har smort in håret med hudcrème när det är torrt. JAg är ganska säker på att det har med vattnet att göra, det går liksom inte att skölja ur hur länge man än duschar. För såhär blir det inte när jag ahr duschat i andra städer där jag bott.

Hur som helst tänkte jag testa Gliss Oil Nutrive Repair Butter. (hjälp vilket långt namn på en inpckning!)
Jag gillade shampot och balsamet i samma serie., så varöfr inte?

Jag vet att många hävdar att man bara ska använda produkter från frisör, men jag har tetstat det också och det gjorde ingen större skillnad. Det gjorde däremot prset. 200 kr eller 30kr? Inte svårt att välja för min del! Särskilt inte som jag blir student till hösten.

Har ni testat denna inpackning? Vad tycks?

En sovmorgon med Tuva=)

Såhär mysigt är det att ha sovmorgon med katten. HOn sover ju i sängen och tar ännu mer plats när inte Kristian är hemma. Så gosigt att ha henne bredvid!


Sömntutan Tuva


Heeej, god morgon!


Tvätta lite...


Sen blev hon busig och gav sig på blommorna, IGEN!


Tagen på bar gärning!




Black Satin - det tar sig

Även om jag inte har det rätta produkterna så ville jag testa en gång till med en nyligen införskaffad vit kajalpenna.
Jag börjar fatta galoppen nu, men det krävs fortfarande övning. Ännu bättre blir det förhoppningsvis med rätta färgerna

Vad tycks? Ni kanske inte ens ser nån skillnad?!




gray/white

Jag blev inspirerad av den här tjejens fantastiska blogg: Micromiss och försökte mig på en Black Satin .

Jag fattar själv att jag har alldeles för glittriga ögonskuggor, men jag vill ju inte köpa nåt nytt nu när jag snart får hem en palett med 120 olika färger. Det här är ändå något jag kan tänka mig att ha på dens tora dagen. Då med mer matta nyanser lite mer som Linda/micromiss har gjort.




Ny badrumsförvaring=)

Hittade sådana korgar som jag letat efter jättelänge på Jysk på extarpris, det var bara att slå till och jag är jättenöjd. Hoppas bara sambon gillar dem också. Han får skylla sig själv som inte är hemma när jag hittar inredningsfynd=)

Egentligen är det rosetter på framsidan, men vi är inte så rosettiga så jag vände på korgarna.TADAAA!




Hjälp, jag gjorde det!

Efter att ha suttit ganska länge och kollat runt på Ebay så köpte jag en eyeshadow palette från Manly!

Men jag sansade mig och köpte en med 120 färger istället för 144 + penslar. Det böev billiagre så och eftersom jag inte har nätshoppat på det sättet förut så tyckte jag det var bättre.

I svenska kronoir blev det 168;50 med frakt fraktförsäkring inräknat så det är ju ändå billigt. Penslar köper jag hellre i en riktig affär där man kna känna på dem och och se storleken på riktigt.

 Hoppas den kommer snart!

Mot stranden!

(Rubriken ska läsas med lite Robin Hood-känsla, typ mooot sherwoodskogen!)

Yes, solen skiner och det är vaaarmt. Jag hade tänkt fixa lite med lägenheten och testa ytterligare någon sminkvariant, men stranden vinner.

Ska bara få i mig frukosten så tar jag bussen till Sibbarp.

Vad har ni för er idag? Fint väder?

Fotlänk

Nu är jag helt slut i huvet för att jag har koncentrerat mig på en pytteliten nylontråd och minihål i pärlor. En fotlänk blev det iallfall, imorn ska jag laga lite armband om det inte är fint väder. då blir det sola och bada=)


Vill ha detta, jag är helt kär!

Jag har hittat en hemsida i Usa som säljer denna underbara palett. Det är som en stor ask med godis! Jag överväger seriöst att beställa från USA. Fatta vad man kan göra med alla dessa färger!

Hur tänkte han?

Nyss gick jag förbi Jysk och dem har massa visningsex av solstolar och utemöbler utanför affären. I en av solstolarna sitter en äldre man i bad överkropp och svettas i solen. Tröjna har han lagt på ett litet sidobord som hör till solstolen och han läser tidningar och äter frukt.

Hade han tänkt ha semester utanför Jysk eller ville han bara visa hur det kan gå till när man använder deras stolar? Som ett levande skyltningsexemplar liksom?

Jag skulle inte vilja provsitta den stolen efter den svettnissen. Tur att man inte vet vad alla visningsex varit med om!

Bäst hittills:

Tänkte börja med att visa den bittra sanningen, såhär ser jag ut utan smink:


Såhär blev det med en ny teknik men samma lila ögonskuggor=)
 




Te med jenka/hostmedicinsmak

Jag har otur med mina teinköp på sistone. Jag borde inte köpa te!

Fööra veckan köpte jag ett nytt lösiktste somj hette Fruktigt sommarte och det luktade jättegott. Jag fick såklart lukta på de i teaffären inna jag köpte det. Det blev rosa för att det var ett fruktte, dessvärre smakade det surt piss så jag lsängde hela påsen!

Idag såg jag ett  te från kobbs och dom brukar ha goda teer så jag köpte ett med roiboos och vaniljsmak, för det lät ju gott. Men HUA! Det smakar som såna där jenkatuggumin man köpte för 50 öre när man var liten, såna där enförpackade med blått papper på! Det med en touch av mollipect (hostmedicin).

Det var verkligen inte något som jag var sugen på!

Köp inte:


Röd skymning Ekologiskt Rooibos från Sydafrika odlat utan konst-gödsel och kemiska bekämpningsmedel. Innehåller inget koffein, vilket gör det idealiskt som kvällste.

Myskväll hos en vän=)

Efter mycket om och men med flera andars om fick förhinder tog jag mig i kragen och åkte hem till en kompis för att fika och snacka lite. Mycket prat och särskilt jag är duktig på att mala på.

En jättehärlig kväll med diskussioner om allt möjligt frånh vårt gemensamma jobb till Religion och Bröllop=)

Nu är jag uppe i varv och måste coola ner mig lite innan jag kan gå och lägga mig, tur att jag är ledig imorn så jag kan sova tills jag vaknar=)

Kan ju säga att det är en upplevelse att åka bussen ut till Rosengård och jag är glad att jag inte behöver göra det allt för ofta.

Nu ska jag gör amig en kopp te och läsa lite i boken jag håller på med. "Sushi för nybörjare". Kanske får sällskap av Tuva, hon har blivit så gosig och närgången sista veckan.

Godnatt!

Ännu bättre!

Just nu har jag flyt!

Jag blev erbjuden helgschema på jobbet till hösten när jag ska plugga och det är precis vad jag ville ha. Så jag ska jobba varannan helg på min vanliga avdelning där jag redan kan allt och tjäna lite extra utöver csn-pengarna,

Nån gång i livet ska man väl ha tur och det verkar som att det är min tur nu!

19 dagar kvar.

Det här är en helt okej dag fast det är måndag. Måndagar har blivit en bra grej för det betyder att en vecka nyss har gått.

Jag har hunnit baka matbröd nu på morgonen och dessutom testat nya ögonskuggan jag köpte igår =)

Så nu ska jag gå till jobbet, iförd knallturkos/grön ögonskugga och berätta att jag kommit in på skolan och ska sluta på jobbet.
19 dagar kvar till semester!

Isadora eyeshadow

Köpte två nya ögonskuggor idag från Isadora. Alltid roligt med lite nya färger och nu vet jag ju att jag kommer använda dem till vardags igen. Det bästa med att plugga är att man får se ut hur man vill!


Jag har testat Crystal Mauve nr 37 och den kan nog användas i en brud-makeup.

Den lilla nr.39 Limeandturquoise ska jag prova imorn innan jobbet.

Besöksrekord den här månaden!

Statistiken skjuter i höjden, vadan detta?

Kan det vara så att folk är intresserade av smink?

make-up #3

Såhär blev det med en nyinköpt ögonskugga i nyanserna grå och lila. Den kändes lite rökig.

Usch, nu vet jag inte längre. Kanske får lov att gå till en make-up-artist ändå. Jag kan inte det här riktigt. HJÄLP!




Grattis bästaste Systeryster!

Idag fyller min söta lillasyster 14 år, GRATTIS!!!

Hon är den bästa syster man kan ha och jag älskar henne!

Svart/Silvrig make-up

Jag är INTE naken, men jag ska nog ha en axelbandslös brudklännining. Tänkte att man blir lurad av färgerna om jag har på mig en svart tröja t ex.  Det här är en svart/silvirg make-up. Jag trivs väldigt bra i lite skarpa färger (är svart en färg?) fast jag vet att b la min Mamma vill att det ska se så naturligt ut som möjligt.

Sorry Mamma, bara mascara kommer inte att hända!

Än så länge har jag ingen bra foundation eller puder så strunta i huden. Jag vill mest  ha respons om vilken färg på ögonskugga jag ska ha. Säg vad ni tycker och var gärna lite konstruktiva i kritiken!





Dagens citat:

Jag kollar på "Alla älskar Raymond" medan jag äter frukost nu och Debra sa en så bra grej.

Ray: Ska du inte skälla på mig?
Debra: När Titanic sjönk så lossade dom livbåtarna. Dom stannade inte för att skälla ppå isberget.

haha, så himla bra. Tänk om man var sådär sansad istället. Jag hade lätt skrikit på isberget!


Jag dricker te ur de fina kopparna från Samos som jag fått av Pappa och David=)

Ge mig respons om sminket!

Jag hartänkt sminka mig själv på vårt bröllop så nu har jag testat en variant med ljuslila ögonskugga ohc lösögonfransar. Tror jag har kommit på hur jag fästa fransarna, mendet var inte så lätt första gången så jag får öva lite. 

Ser dom onaturligt långa ut? Ät lila en bra idé?

Ge mig gärna respons och tips! Jag ska testa med med beiga/bruna färger på ögonskuggan nästan gång. Kanske blir en sotning också för jag gillar ju svarta sotade ögon.

Jag läste nånstans att den dagen man står brud skaman se ut som sig själv, fast vackrare. Med det menade dom att man skulle sminka sig naturligt, men jag brukar ju ha ganska mycket smink och ögonskuggor i roliga färger.
Jag kan ju inte ha turkost runt ögonen då heller!


Kostymbyxor spårlöst försvunna på kemtvätt!

Första gången vi anlitar en kemtvätt och det slutar med katastrof.

Kristians kostymbyxor behövdes tvättas och dom kan man ju inte köra i tvättmaskin direkt så jag gick till en kemtvätt som ligger i kvarteret bredvid. Förts skulle det kosta 90kr men jag blev tvungen att ta expresstvätt för att hinna få dem 4 dagar senare. Då kostade det 150kr istället. Byxorna skulle vara klara idag på förmiddagen.

Klockan 12 gick jag dit för att hämta dem, men då hittade inte killen där byxorna. Jag skulle komma tillbaka efter halvtimme för att han skulle ringa den som jobbade igår och fråga var han lagt dem.

Efter 40 minuter gick jag dit igen och förklarade killen att byxorna var tvättade och strukna, men borta!
Han fick mitt telefonnummer och sa att han skulle ringa när dom hade letat i deras andra butik på Värnhem också.

Efter 2 timmar ringde han och sa att dom inte kunde hittade byxorna, dom är försvunna. Så jag gick dit och stod på mig. Nu har kemtvätten fått ersätta Kristians fina kostymbyxor och ge mig tillbaka det jag betalade i förskott för att få dem tvättade.

Killen som jobbade sa att han kunde ringa om dom hittade byxorna senare så kunde vi lämna tillbaka pengarna till honom,. Nej, det gör vi inte, sa jag. Kristian måste ha byxorna  till veckan så han får köpa nya nu eftersom ni har slarvat bort dom han hade. Om vi ger tillbaka ersättningen så har vi förlorat 600kr på att tvätta ett par kostymbyxro hos er.

Hittar ni byxorna så hittar ni byxorna. Tack och hejdå.

Jag gick hem utan byxor, men med 600kr istället. Tvätta aldrig på Falcon Kemtvätt!

Jag kom in!!!!

Yeees!

Jag som aldrig skulle bli lärare har kommit in på lärarutbildningen och dessutom på mitt förstahandsval!

Jag är så sjukt glad, det är som om en sten har släppt från hjärtat och jag kan äntligen slappna av. Fjärilarna i magen åker karusell och jag svävar på rosa moln. Jag är lycklig!

I höst ska jag alltså plugga till lärare i grundskolans tidigare åldrar med inriktningen Kultur, Medier och Estetik.

Woho, no more ryggont. Träffa vänner, vara mig själv igen.

Livet, här kommer jag!

Om scrapbooking

Igårkväll satt jag flera timmar oc pysslade med protoyper till våra inbjudningskort och det käne ganska harmoniskt. Tv:n var på i bakgrunden och Tuva knallade omkrin och försökte ta mina grejer.

Men imorse gjorde jag en fantastisk upptäckt, ja har drömt om scrapping också!
Receptet för att slippa drömma mardrömmar är alltså att pyssla lite innan man går och lägger sig!

Nu sitter jag utsövd och äter frukost mean regnet smattrar utanför.  Ska nog scrappa lite till så jag kan fota korten och visa kristian Lite städning behövs nog också. Sen ska jag jobba och jag är inte ett dugg orolig.

Så himla roligt under semesterperioder fördå får jag jobba med jämnåriga trevliga tjejer och killar.

Vad gör ni idag, har ni semester?

Prenumerera på min blogg!

Följ min blogg med bloglovin

whispering at the top of my lungs.


Inbjudningskort

Nu har jag köpt på mig lite olika papper och tygband och tänkte pressa fram lite kreativitet. Jag ska göra lite prototyper till inbjudningskorten inför bröllopet nästa år.

Det ska vara snyggt, originellt och billigt. Ganska svårt att kombinera dessa komponenter men det ska gå!

De ska gå i färgerna svart, lila och vitt/silver. Mer än så tänker jag inte avslöja nu.


Wish me luck!

Midsommar i bilder....

Jag har äntligen tömt kameran så nu tänkte jag passa på att lägga upp bilder från lite olika tillfällen. Vi börjar med med midsommarhelgen. Alla bilderna är klickbara om man vill se dem i större format.

       

     

  

    

 

green eyes?

Jag tömde mobilen på bilder nyss och hittade den här från i våras. tyckte den var ganska cool för att vara tagen med mobilkamera och helt oredigerad.


En solig dag på Sibbarp=)

I fredags var det riktigt sommarväder och vi njöt vår semester på Sibbarps lilla playa.
Det är lite farligt när man det fläktar så skönt från havet för man känner inte om man har bränt sig förrän det är för sent.



       

Nu har det röda lagt sig och jag är bara lite brun, men det var inte kul senare samma kväll!

Sticka en tröja av katten?

Tuva hårar så sjukt mycket! Är det någon annans katt som också gör det?

Jag funderarar på om hon byter päls, för hon verkar inte vara sjuk och det finns GOTT OM päls kvar trots att jag borstar henne flera gånger om dagen.

Tossig är hon iallfall och följer efter var jag än går. Springer kring benen och ligger i knät när jag sitter,

Malin och jag har gått en promenad kring Heleneholm och nu ska jag lägga mig och sova.
 Kanske blir nåt kapitel i denna bok också, Marian Keyes srkriver så bra!


entré!

Väldigt stor yta för inte så många affärer!

Jag hittade återigen inga skor, men jag tror jag har låst mig. Jag har inte sett några som är för dyra eller så och jag har inte heller nån riktig modell jag är ute efter, men ingenting passar! Jag ger upp, skorna får komma till mig istället.

Jag köpte dock ett nattlinne på rea så nu kan jag slänga några gamla. Kanske att "Mimmi-tröjan" får gå nu, men bara kanske. Det finns en anledning till att et är så många hål och färgen inte är vad den varit, jag älskar den!

Present till lillasyster som snart fyller år är fixat i allafall, men det kan jag inte berätta om här för då blir det ju ingen överraskning för henne!

Tänk om vi skulle hugga in på bullarna vi skulle haft stranden idag? Jag är så trött att jag redan har somnat i soffan men Malin pratade i telefon. Tuva somnade också i mitt knä. Imorn ska jag upp och jobba igen,räkanr dagarna till semester!

Köpenhamn tur-och retur

Nu är vi hemma i sveriget igen!

Det har varit en het intensiv, men rolig och trevlig dag. Det känns i fötter och ben att vi har gått mycket idag. Synd att det är så dyrt att shoppa i Danmark trots rea, emn vi hittade varsina fynd. Malin hittade en jättefin plommonlila blus/tunika och jag hittade en ljusgul behå på rea.

Nu sitter jag här med färg i håret fast jag inte tänkt färga håret. Soln har redan blekt det sjukt mycket men inte utväxten så nu hoppas jag att den blir lite ljusare. Jag tonade ju håret kastanjebrunt i maj i hopp om att slippa färga under sommarn, men jag stod inte ut med att ha det såhär. Vi får väl se hur resultatet blir.

Imorn är sista dagen på min lilla minisemester och vi ska steka på Sibbarp hela dagen. Tänker dock smörja in mig lite oftare den här dagane så att jag blir brun och inte röd.

Hur har ni det i sommarvärmen? Hör lite här och var att det regnar men här är det 29 grader i skuggan=)

Nu har jag fått reda på att ni är några släktingar och gamla vänner som läser min blogg, lämna gärna en kommentar om hur ni har det så blir jag jätteglad!

Kräftor och tomater

Japp, jag ser ut som en kräfta, eller en tomat om man tycker det låter mer passande.

Hela dagen igår var vi på Sibbarp och njöt av sol och bad. Det var ca 23-24 grader i vattnet så det gick att bada och med en bra bok kan man ligga länge på stranden!


Jjag hade smort in mig, jag som annars resonerar att  "i sverige behlöver man ingen solkräm". Jag brukar bara använda solkräm första dagarna utomlands. Men jodå, jag har bränt upp hela mig!

Svårt att sova inatt för att det svider!

Nu har vi iallfall köpt såna där stift med högre solskyddsfaktor. Vi gick till Möllan igårkväll för att sitta och mysa på nån uteservering, men det var helt fullt! på vägen hem hittade vi ett apotek som hade öppet till 22 och gick in och köpte stiften.

idag har jag alltså kletat in halva ansiktet med solskyddsfaktor 20! Jag ser ut som en vaselinboll!

Nu ska vi äta frukost och sen ska kräftorna åka över till Köpenhamn och strosa där. Kameran ska med så det kommer nog bilder sen.

Ha en bra dag!

fyndat och travat

Nu är Malin här!

Vi har shoppat på seconhand vandrat och vandrat i värmen i jakt på skor och väskor och solglasögon och allt möjligt.

Nu är vi helt färdiga och har int i fötterna, men är mätta och belåtna efter massa tacos. Vi har dessutom varit duktiga och föberett kycklingsallad till imorn när vi ska åka till sibbarp hela dagen.  Sola och bada it is! Lär ju använda den där solkrämen jag köpte om vi ska ligga på stranden så många timmar.

nehe, snart blir det nog jordgubbar och glass. Vi har semester!

King of Pop












Fula grodor!

 
It's freaking hot!


Jag har tvättstuga och har inte tvättat på typ 3 veckor.
Tro på Arne (för att citera frida) att inte torktumlaren funkar!

Jag har stått i evigheter och hängt upp strumpor och trosor för 3 veckors bruk! Sen vet jag att det inte hinner torka i torkrummet innan jag måste gå till jobbet så jag kommer få hänga om allt på ställning och galgar i lägenheten. Jaghar till och med satt igång fläkten här hemma för att det är så varmt.

Gissa om jag inte är sugen på att jobba? Där om någonstans så är det potthett och om man öppnar dörrar och fönster så fryser gamlingarna och kan absolut inte sitta i drag!

Kan ju säga att det hoppar en del fula grodor ur munnen på mig när saker krånglar en sån här varm dag. Giv mig styrka!

RSS 2.0