Konsert=)

Ikväll hade vi konsert med gospelkören och det gick riktigt bra. Jag kunde allt fast jag bara varit med på 3 övningar. Vi hade skitbra ljud och en riktigt trevlig ljudtekniker. Alla i kören hade handmickar och det fanns en helt okej medhörning. Det är inte ofta alla får ha mick!

Kom hem nyss efter en mycket lång eftermiddag och avr så himla sötsugen. Det fick bli en extra promenad till statoil och köpa lite godis. Dem har dessvärre ett riktigt kasst utbud och nästan allt godis är stenhårt. jaja, då kanske jag inte äter upp allt.

Grattis Farfar på födelsedagen!

Fredagsshopping.

Det var inte bara en temla som följde med mig hem. Sminket var på rea så jag behöver inte ha dåligt samvete. Enda gången jag har köpt en dyr mascara på fullpris så glömde jag den i en skoaffär och upptäckte det när jag kom. Där blev jag av med 150 spänn till ingen nytta.

 En helt okej foundation. just nu är jag lite för blek men det är väl nu man är som blekst på hela året? Det blir skitsnyggt när solen tittar fram.

Jag blev faktiskt nöjd med denna mascara. Jag som aldrig är nöjd med fransarna. Det räckte med 2 lager och fransarna blev både längre och tjockare utan att kännas klumpiga och tunga.
Ett par antracitgrå bredrandiga strumpbyxor och svarta hårklämmor åkte med också. Det var så sjukt lång kö å H&M så jag tänkte att det är lika bra kolla om det är nåt mer jag behöver om jag ändå måste stå i den där kön.

En temla tack.

Kunde int hålla mig  utan köpte med mig en temla hem. Den skall intagas i lugn och ro framför tv:n ikväll. Pax för stora soffan!


Och kom ihåg: Använd bara pitolerna i nödfall!

Min Mamma är inte pinsam!

Såg en kvinna på bussen ikväll och det enda jag tänkte var: Tur att min Mamma inte är sådär pinsam.

Kvinnan var i 45-årsåldern och förmodligen någons mamma därav associationen. Grejen var att den här mamman hade alldeles för tajta skinntights som korvade  sig längs smalbenen. Vart tog omdömet vägen?

Kan ingen tala om för den stackars kvinnan att INGEN, säger ingen är snygg i skinntights om man så är 15 och och har välsvarvade ben. Men man tar bara inte på sig sånt i den åldern.

Ibland borde det finnas plagg-bruksanvisningar för medelålders kvinnor, för med åldersnojan verkar omdömet släppa lite.

Saker du inte bör ta på dig om du är över 40:

* Skinntights (Eller andra plagg av skinn förutom skinnjacka)
* Leopardmönstad alldeles för urringad topp
* Minikjol i XS.
* Högklackade stövlar som räcker längre än knät.
* Nätstrumpbyxor (ännu värre i kombination med leopardtoppen)

Efter som jag har sett dessa modemissar på riktigt så är jag himla glad över min snygga mamma som inte skämmer ut sina barn genom felaktiga klädval.

En stor kram till Mamma!

Ett under att man lever i denna stad!

Först missade jag bussen som jag skulle byta till eftersom den första bussen ar så seg. DEssutom körde chauffören på trottarkanten X antal gånger så man undrar hur underredet ser ut. Jaja, jag hade räknat ut att om jag tog en annan buss åt "fel håll"" så skulle den vända sen och köra hme till mig. ICKE!

Busschauffören sa: hallå, det är sista nu!

Jaha, nu var jag på stationen och ännu längre bort från hem. Jag hoppar på en annan buss och hoppar av vid södervärn och börjar gå hem. När jag går över ett övergångsställe så kommer två idiotcyklister och plingar helt hysteriskt varpå jag bli livrädd och väjer åt sidan. Dock samma sida som en av dem väjde åt. Smartskallarna tog varsitt håll och den ene skrek: Nu springer du i cykelbanan lilla tös!

Nu kom tårarna och jag vimsade bort mot dalaplan. Jag blev tvungen att gå den vägen som jag har lovat att inte gå, men det är lugnt...inget hände. Förutom att där stod 3 brandbilar, 2 polisbilar och en ambulans. När jag gick förbi såg jag att det hade brunnit i en av lägenheterna i höghusen där. Gissa om det stod mycket folk ute och mycket presskameror som blixtrade.

Jag skyndade på stegen och skulle korsa nobelvägen när jag var ett uns från att bli påkörd av en idiotbil. Jag stod vid övergångsstället och väntade tills en bil stannade och släppte över mig. Halvvägs över (det är en bred gata) ser jag en bil komma skitsnabbt, men jag tänker att det är lungt för han blinkar vänster och ska alltså svänga innan övergångsstället. Jo, tjena! han gasade på så att jag fick springa över med andan i halsen!

Han svängde inte ens i nästa korsning men då slutade han blinka iaf. Det finns idioter överallt och jag är så trött på dem!

Nästa gång väntar jag hellre en kvart längre på "min buss" och går hem över den stora vägen med trafikljus.  Godnatt!

Nu har hon kissat igen!

Just som jag tänkte: vad skönt att Tuva inte har kissat (där hon inte ska) på några dagar så hittar jag en kudde som var helt indränkt. Den var inte i sitt bästa skick innan så jag bryr mig itne ns om att tvätta den, rätt ner i soporna!

Vad ska vi göra för att få henne att sluta kissa på allt?! Hjälp!

ÅÅÅÅH

Jag har ränt runt i alla Malmös klädäaffärer i jakt på träningskläder, men det är väl själva den att man sk avara trådsmal för att passa i något som sportbutikerna säljer! Jag hittade en sportbehå iallafall och slutligen ett linne som satt sådär, men det blir nog bättre när jag har blivit smalare.

Middagen bestod av en ganska nyttig kasslergryta med diverse rester och ris. Jag körde en kajsa-warg och tog vad jag hittade i kylen som behövde användas. Kassler, purjolök, tomat, majs, paprika och crème fraiche. Det blev riktigt gott och jag är proppmätt. Jag har märkt att det är lättare att krydda gott när man lagar mat med kött än med vegetariskt. Köttet i sig smakar ju lite till skillnad från t ex quorn.

Nu har jag betalat månadens räkningar och har för ovanlighetens skull inte en klump i magen. Detta ska firas med en kiwi till "den arga snickaren" på tv4 kl 20:00=)

Känns också skönt att jag bestämde mig för att inte skicka in ett cv till en butik som sökte folk. Det är mer värt att få 4 veckors betald semester + att jag vet hur mycket jag får jobba och vet ungefär hur mycket jag får i lönekuvertet, Det är inte roligt att gå på timmar och vara orolig för hur mycket lön man ska få.

Nu till kiwin=)

finito

jag är helt slut efter en sjukt jäktig dag. inte en lugn stund! Sitter här och äter lite mellanmål och sen blir det aerobics med Heidi. puss

grattis lillebror!

Grattis till min lillebror som har fått ett nytt jobb! heja heja!!

Svindel

Många tankar flaxar omkring på hjärnkontoret och alla är inte medvetna om att det är det högertrafik så ibland blir det krock. Råden som olika månniskor ger mig går mot röd gubbe och orsakar trafikkaos på hjärnkontoret. Just nu är det synd att hjärnkontoret  befinnner sig på  160:e våningen för hjärspökena som ska hållla ordning på trafiken har fått svindel och är sjukskrivna hela bunten.

Alltså fungerar inte trafiken i hjärnkontoret det närmaste dagarna (månaderna) och lider du av det här lika mycket som VD:n får du söka ersättning hos skånetrafiken. telesvaret "bussiga jenny" hjälper gärna till.

Sa du Södervärn? jag förstod inte vad du sa, alla bussar till jobbet är inställda. Vill du resa till maldiverna istället?
Bussen hem till dig avgick lite för tidigt nu igen så att du missade den, får jag erbjuda lite massage istället? Sa du södervärn? blablabla...

Okej att ingen förstår detta svammel, det är inte heller meningen. Men det kanske ger en bild av kaoset på hjärnkontoret just nu. Det går nog över...jag ska bara byta buss på södervärn mot maldiverna först. Eller....jag måste gå på aerobics så jag hinner inte. Förresten måste jag till posten och hämta ett paket också. Jag kanske kan skicka en Oumaploumpian att göra det, jag har lite fullt upp nu.

För det är väl en chokladflod här utanför? jaha, nehe...ystadvägen? nej, jag vill inte åka till södervärn jag vill åka till maldiverna!

Ni få stackars  läsare som undrar om jag har fått en knäpp behöver inte vara oroliga och jag mår bra. Hade jag varit hemma eller haft en kompis här hade jag nog asgarvat tills jag gråtit för jag är så övertrött. Fick bara lust att skriva och sen plötsligt blev det massa svammel och fingrarna gick av sig själva.

Jag behöver inte låsas in på psyket, dock behöver jag sovmorgon och en massage. kanske en chokladbit också.

Godnatt!

Så sugen!

Nu har jag varit sugen på chokladpudding i snart en vecka och just nu är jag dödligt sugen på det! jag brukar aldrig vara det och vi har det aldrig hemma, men nu! jag dör nog lite om jag inte får chokladpudding?

Frågan är: Vara duktig och inte äta chokladpudding eller gå till mobilia och köpa chokladpudding?

Tänk om jag köper chokladpudding och börjar äta och så inser jag att det inte alls smakade som jag trodde? Att jag fortfarande är sugen på något men inte vet vad, för det var ju uppenbarligen inte chokladpudding? Det är ju ännu värre! Att vara supersugen på något man inte vet vad det är.

När det blir så brukar jag gå igenom hela skafferiet kylen och frysen och smaka på det mesta utan lyckat resultat, man blir helt knäpp! Men det kanske bara händer mig i hela världen?

Brukar ni blir sugna på saker som ni inte riktigt vet vad det skulle vara? Alltså bara sugen på nåt?

Magen lever.

Oh, fina träningsvärken i magen när jag vaknade. men jag blev glad för det betyder ju att det tråkiga medelpasset igår gjorde nån nytta. Tänkte prova på ki-yoga ikväll, dock på Heleneholm såklart=)

Diskbergets erövrare!

Jepp, det råkar vara min tur att diska. Middagen igår var jättetrevlig och maten var riktigt god men det är inte lika kul med disk. Skönt att vi ska få ärva en diskmaskin i mars=)

Förrätt: 
ungsbakade bagutter med vitlökssmör.

Huvudrätt:
Helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis och bearnaissås.

Efterrätt:
Päronhalvor med smält aftereight och glass.


Efter maten tittade vi på Madagscar 2 ochd egade i sofforna. En supertrevlig kväll som absolut tål att göras om!

Ny hårfärg igen...

Kom hem från friskis helt slut och glad över att ha rört på fläsket även en lördag. Dock blev jag lite besviken på själva parkmöllan: det var sunkigt och fanna ingenstans att lämna sina grejer (typ skåp) så man fick ta med sig väskan in i salen. jag brukar åka hem och duscha när jag har tränat, men jag tänkte att idags kulle jag duscha där eftersom det är lite längre hem. med det i åtanke satte jag på mig kjol, strumpbyxor och tröja och cyklade iväg.

tyvärr var duscharna så äckliga att jag inte hade nån lust att duscha där så jag fick cyklahem i min svettiga träningskläder och mockastövletter. Skitsnyggt särskilt när min tränoingsbyxor är modell capri! Nej, sorry parkmöllan, vi ses inte fler gånger. jag håller mig till heleneholm där det är fräscht och rent!

Väl hemma slängde jag i en toning inna jag duschade så nu heter hårfärgen "havanna" det är mellanbrunt och inte så rött längre, jag är nöjd.


Nu ska vi iväg och införskaffa det sista inför middagen. kristians pappa och storasyster med sambo kommer hit ikväll. kul!

hata tvättstugan

vi tvättade igår så vi kunde somna kanske vid 02:30, och då hade vi fått hänga upp diverse plagg i lägenheten på galgar och  stolar. Gissa om jag inteär så pigg idag! men nu är jag påklädd och har ätit frukost så jag ska cykla ivälg till Parkmöllan för ett medelpass med Heidi.

Egentligen är jag lite rädd för den gympan för jag tycker inte om att springa runt i cirklar och göa fåniga hopp. Jag har ju inte varit där så jag vet inte hur det är, men det känns som en sån aktivitet. Men jag ska prova iaf och är det döden så behöver jag ju inte gå på fler medelpass.

Att veta i förväg är bra.

Nu sitter jag med två mackor och en kopp te. Det går faktiskt bra att äta frukost idag trots att klockan är 6 bara.

Idag känns som en okej dag, för jag vet iförväg vad den kommer innehålla. Vi gjorde upp igår vilken runda man har på jobbet och jag vet vilka jag jobbar med. Jag vet också att det är panerad fisk med kall sås till lunch och det är gott!

Senare i eftermiddag kommer Kristians pappa hit och ska bo här, så nu är helgen fullbokad. Lördag morgon/förmiddag inleds med ett gympapass på parkmöllan med heidi, hurtigt värre! Söndagen hoppas jag får slappa lite.

ha en bra dag allihopa!

Fullt ös medvetslös!

Njae, jag är inte medvetslös (jag bloggar ju), men fasen vad trött jag är! Ikväll borde jag somna ovaggad.

Först jobbade jag och slet 7:15- 15:00. Åkte hem och lagade mat. Det blev en helt okej korvstroganoff med jasminris. sedan blev att snabba sjunga igenom gospellåtar och sen springa till bussen för att åka ttill Limhamn.

En okej gospelövning, men det som stör mig är att körledaren berömmer och sägger att det låter skitbra när det låter skit. Hon verkar inte märka när kören sjunger otajt och falskt. vad som oroar är att vi ska ha konsert nästa lördag på Europaporten. Det konstigaste är att körledaren jobbar som lärare på glimåkra gospellinje, borde man inte vara asgrym och supernoga då? Jag bara undrar...

Tog bussen hem och hoppade av vid Mobilia för att handla lite på ica. När jag kom var jag så sötsugen att jag nästan sprack så nu sitter jag hä'r med lite glass och chokladsås. Om man ska se nåt bra i det hela så kommer glassen att ta slut och jag kommer inte att köpa ny. Det innebär att nästa gång jag blir jättesugen på nåt sött är det bara att bita ihop!

Det gick inget bra på TV:n ikväll så jag kommer nog sitta framför datorn och sega.

Hej så länge!


Uppsnappat på H&M

Jag skulle gå ut ur H&M-butiken och gick genom barnavdelningen. In kommer en kille i 30-årsåldern med utländsk bakgrund. Han håller en liten kille (max 3 år) i handen och går fram till en expedit. Tänk er att han bryter på utrikiska men ändå har malmö-sjunget när han pratar:

Killen: - ursäkta, kläder till han?
Expediten: -eh, jaa...vilken storlek har han?
Killen: - eey, vilken storlek har du?


Ganska roligt tyckte jag. 3-åringen hade som väntat ingen aning om vilken storlek han hade, men borde inte expediten kunnat se det? men den egentliga frågan är väl varför killen ens frågade 3-åringen! inte ens killar som går på högstadiet vet vilken storlek dom har!

Bården!

Nu har kristian och Mackan satt upp bården i köket, så nu känns köket liksom färdigt. Jag väntar bara på nya gardiner som jag beställde idag. Hittade fina billiga på nätet och jag hoppas att de ser ut som på bilden i verkligheten också.

Imorron kommer jag nog ha träningsvärk. Aerobicspasset var riktigt jobbigt, men det är som ledaren säger : ju oftare man kommer dit och ju bättre man blir, desto svettiagre och jobbigare är det.

Ska strax lägga mig och försöka sova, upp tidigt imorn!

Brödet!

Okej, folks! brödet var en hit! fast jag gjorde bara 16 bullar av samma mängd deg och dem blev ungefär lika stora som min knutna näve (om det nu säger er något). Vad jag menar är att om man skulle ha gjort 25 bullar som receptet sa så hade dom blivit som 5-kronor! fatta hur många mackor man måste äta för att bli mätt!

lat-bak

Just nu har jag en sån här på jäsning:
 
 
Förra gången jag handlade tänkte jag att jag skulle testa en sån där "bak-påse" Det enda man tillsätter är vatten. Hemmabakat bröd är ju så gott, men man nåste alltid köpa så mycket olika ingredienser så det blir ibland dyrare än att köpa färdigt bröd i butik. Då tycker jag att man ha missat poängen med att baka själv förutom att det är godare.

Vi får väl se om det blir gott eller ej? Det blir antingen 2 limpoer eller 25 bullar av degen, och påsen kostade bara 18kr så om det är gott blir det nog sånt här i framtiden. Hoppas hoppas!



kära tisdag...

Idag är jag ledig, vad ska jag göra då?

Spela på nya pianot är väl en bra idé! Sen ska här städas för till helgen kommer Kristians pappa hit. Jag visste att det var nån gång i januari, men sn kläckte kristian ur sig igår att det är den här helgen. Tur att jag är ledig då!

Gästrummet ser ut som skit just nu. trummor överallt och annat skräp vi inte vetat var vi ska göra av efter att vi skaffade nya möbler i vardagsrummet. Men det är rätt skönt att få ordning på det. Det vore kul om man kunde ha öppet dit utan att katten pissar på heller. vi har stängt dit in jättelänge nu för ett tag kissade hon där flera gånger om dagen. Katten gillar nog inte det  rummet.

Inte jag heller om jag ska vara ärlig, därför har det inte direkt prioriterats. Vid tillfälle ska jag köpa eller göra tavlor att sätta på väggen ovanför bäddsoffan. Ny gardiner behövs också.

kanske får leta runt lite på postorderföretagefter lite tyg så kan jag sy.

Musica!

Sa jag att vi har fått hem pianot nu?

Rearea!

Skulle bara köpa pärmregister på clas ohlson på vägen hem, men jag råkade hittade mer saker. Tex  kontakter med fjärrkontroll=) Himla praktiskt då vissa lampor är så svåra att nå kontakten på.

Sen fyndade jag en jättemysig långkofta på stadium. ordinare pris 299:- men jag fick den för 74:-!
Köpte även nya underlägg (en del kallar dem tabletter) eftersom de gamla är alldeles repiga och slitna. Fina med svart blommor på var dem=)

Nu ska vi kolla ett avsnitt CSI!

utvilad? icke!

Snart ser jag väl ut som en zombie! Känns som att jag inte har sovit inatt heller, fast det harjag gjort. Några timmar iaf. Jag är så trött att jag skulle kunna sjukskriva mig för att få vila en dag, men mitt mål är att inte ha en enda sjukdag den hår månaden. Jag har ställt in siktet på morgondagen när jag är ledig. Då tänker jag inte gå förrän jag vaknar av mig själv. alltså inte 05:20!

Det vore gött om man bara jobbade kvällar, tror att min kropp skulle tycka bättre om det. Tidiga mornar har aldrig varit min grej.

ordentligt värre.

Konstigt nog har jag inte somnat än, fast jag inte sov något inatt. jag kör på taktiken att inte vila något så kanske jag somnar tidigt istället. jag ska ju upp i ottan imorn igen.

Just nu har jag ett ganska stort behov av att strukturera och organisera här hemma, och jag pysslar och städar men det händer liksom inget.Jag delar inte mitt nya intresse för ordning och reda med övirga familjemedlemmar. Nu har jag gjort världens sämsta deal: jag viker in tvätten om du tar hand om dina papper? ok? ja...

Men men, det var ju jag som ville att pappershögen skulle tas om hand så jag slapp se den och jag kunde inte göra det själv eftersom den inte var min. då får man kompromissa lite.

Om ens tund ska jag laga lite mat; kyckling om pommes frites får det bli. orkar inte gör nåt avancerat. Det är ännu tråkigare att bara lag mat till sig själv, men på sätt och vis är det också lättare. Jag kan använda mina favoritingredienser som kristian inte tycker om och testa nya kombinationer. om det bli äckligt är det ju bara jag som får plågas, det är värre när man lagar till flera.

Gissar på några avsnitt CSI till maten.

Sleepless

Skulle kunna räkna minuterna jag har sovit inatt. Konstigt nog är jag inte så trött, men jag gissar på att det kommer senare. Ska gå iväg till bussen nu och åka till jobbet.

ha en bra dag all ni som slapp gå 05:30!

Fruktfrossa!

har precis kommit hem från stan där jag har uträttat massa tråkiga ärenden. På vägen hem köpte jag frukt på Özan alltfrukt.
Deras slogan är "billigaste frukten i stan!" och det kan jag verkligen hålla med om.

Dock har dom mindre trevlig personal och mycket av frukten dålig. Det fanns hela 2 berg av ananas men allt var mögligt så det spelade ingen roll  att de kostade 8kr/st.

Men om man tar sig tid och armbågas med alla andra som har hittat dit kan man göra fynd. Där kostar t ex  en avocado 2kr och man får 7st för 10kr. Det tog en stund med jag hittade några fina bland de övermogna. Om man jämför med priser på t ex ica där det brukar ha "ta 2 avocado för 15kr" och deras avocadosar inte heller är de bästa så tycker jag att den här affären är superbillig. Bra när det ekar i plånboken=)

En ask vindruvor kostade 8 kr och 2 st 15 kr. mycket billigare än normalpriset 29 kr asken. Ni vet en sån där plastask med 500g druvor. Jag vet inte var frukten kommer ifrån men det gör mig inte så mycket.
 
Jag ska fortsätta handla frukt och grönsaker där, men bara när jag har gått om tid och tålamod.

alla tänder är kvar.

570kr fattigare är jag även ett års tandsten fattigare. Tandhygienisten var jättetrevlig och dukitg och det gjorde inte alls ont. Nu ska jag teckan ett friskvårdskontrakt på 3 år. Han tyckte att jag hade fina tänder och var imponerad av att jag inte har en enda lagning och inga nya hål heller.

Jag blir kallad om 1 ½ år igen och jag önskade att få komma till samma kille och det får jag! Han är den första som ite sliter ut halva munnen för att ta bort tandsten.

Jag får alltid så dåligt samvete för att jag har tandsten, men han förklarade att nästan alla har det och att det är nästan omöjligt att inte ha bakom framtänderna i nederkäken för där sitter nåt som heter salviutgång eller vad det var. Då kändes det lite bättre när han sa att det var omöjligt.

Det är ju lite svårt att borsta när det sitter metalltrådar ivägen. jag har haft tandställning och kvar är trådar som ska hålla tänderna på plats. dom känns inte men är ivägen när man borstar tänderna. jaja, det är bara att vara ännu noggrannare.
Jag vill inte ha tandprotes när jag blir gammal!

Spaghettiben...

Idag var jag på ett arobicspass igen...äntligen! Det var ny koreografi, vilket iofs var väntat eftersom det är ny termin men det är alltid lite svårt i början. I slutet av passet satt hela koreografin så nästa pass kan jag fokusera mer på att ta ut rörelserna än att komma ihåg vad nästa steg är.

Jag körde så hårt att jag mådde illa när vi var färdiga och benen kändes som spaghetti nedför trapporna ut. Det är ftra trappor till friskis och hissen känns ganska löjlig att använda när jag ska dit för att träna så den tar jag aldrig. Alla var riktigt svettiga efter passet och det känns skönt att var helt slut av den anledningen.

Imorn kommer jag ha en välförtjänt träningsvärk men det gör inget. Det betyder ju att jag har tränat! Beach 2009 här kommer jag!

Basgympa my ass!

Igår kväll masade jag mig iväg till friskis ganska motvilligt. Det svåra är ju att ta sig dit, sen är det ju bara det lättakvar. passet.

På tisdagar brukar jag gå på aerobics men det passet har inte börjat igen efter juluppehållet så jag tänkte testa basgympa.
Sagt och gjort. Det var jag och 9 andra hurtbullar som tänkte ge gärnet, men tydligen var inte ledaren så pepp.
En medelålders kvinna med alldeles för tajta träningskläder à la friskis.

För det första hördes inte vad hon sa genom headsetet för det var för låg volym och sen hade hon jättelåg volym på den dessutom dåliga musiken. Radio hade varit bättre!

Jag är en sån som gillar hög musik med fart och mycket puls och helst en hurtig ledare som peppar en. Gärna så att man tar i det där sista man inte tror man orkar för att ledare är så jobbig och vältränad. jag går liksom på ilska då och sen är man så nöjd att man klarade det.

Igår lät det:

 "kan ni inte komma in lite i mitten, det är så härligt när ni är nära."

  "nu ska vi stretcha...?eh, vi struntar i den vi gör nån annan"

"jag har visst tagit för långt jullov, det blir bättre nästa gång."


Största delen av passet gick ut på att göra hopsasteg i en cirkel i alldeles för långsamt tempo. vi gjorde även jogga på stället och annat trams. usch, jag är så besviken!

jag som kämpade med att gå dit och så var det liksom gympa för 95+. stretchen kändes helt onödig och jag var knappt varm. försökte göra extra svårt på styrkeövningar, men det var en kort stund så det gav inget heller.

Dessutom hade hon nog inget system för hur många gånger man gör en övning. tex kan man ju ha 4 ggr med höger ben och sen  4 ggr med vänster. men nej, typ 5 gånger med höger och sen 3 ggr med vänster.

Bäst var när hon glömde bort att byta ben helt och låten tog slut. "oj, nu hann vi inte med höger". "eh...vi kan göra såhär istället."

Blää! aldrig mer baspass. gissar på att kanske 2 av oss 10 som var där kommer tillbaka. alla såg lite besvikna ut och ingen flåsade ens. Om man ska se det positivt så hade jag ju bättre kondis än vad som krävdes för ett baspass, om man nu ska var glad över nåt. jag gjorde ändå fler situps än om jag hade stannat hemma.

Aerobics på torsdag!

vad jag har låtit bli:

Idag har jag inte ätit nybakade blåbärsmuffins och pepparkakor på jobbet fast jag kunde. Imorron ska jag inte äta ostkaka med sylt och grädde på jobbet. I övermorgon ska jag inte äta fromage på jobbet.

Jag har en hel veckas matsedel med efterrätt  till varje lunch som jag kan rabbla vad jag inte ska äta av.
Hoppas sötsuget går över snabbt för då är det inte lika jobbigt att låta bli. Det finns en annan taktik också och det är att se sig själv i närmsta spegel för då försvinner matlusten direkt.

Jag ska försöka pallra mig iväg på lite yoga imorn tänkte jag. har inte gjort yoga på 4 år snart så jag har väl glömt allt jag kunde. nybörjare igen på=)

Nu bir det ett avsnitt CSI och sen sängen. Godnatt!

Startar nu!

Idag börjar våra nya liv. Håll tummarna för att det går bra.

Nu ska jag städa badrummet och sedan äta en nyttig frukost. Sen jobba kväll och undvika onyttigheter. Det är som att ha frestelser runt omkring sig hela tiden. Okej om man har ett jobb där inte ingår att mata andra människor med bullar och kakor, då är det ju inte svårt. bara att låta bli att köpa hem godsaker.

Men nu ska jag verkligen kämpa och anstränga mig! Om jag lyckas kanske det kommer en ny bild på mig i kjolen, en snygg bild.

Ha en bra dag!

Ordning och reda.

Jag ska nog tvinga med sambon på en promenad och köpa nya pärmar.

Nytt år = Nya pärmar. Det är skönt med ordning och reda och nu har vi ju faktiskt förvaringsplats för det.

Vi ska bara se ett avsnitt till av CSI innan vi går.

hej så länge!

Krafttag.

Nu är jag innerligt trött på min allergiska reaktion mot något konstigt som jag inte kan komma på vad det är. Har heller ingen lust att gå till en vårdcentral där man får göra pricktest som konstaterar att jag inte är allergisk mot hö eller pälsdjur.

Nu har jag tagit saken i egna händer.

* jag har dammsugit hela sovrummet inkl.sängen med madrasser och nu är fönstren vidöppna för att vädra ut allt gammalt.
* jag ska byta lakan efter vädringen
* jag ska aldrig ha samma kläder 2 dagar i rad (det blir mycket tvätt)
*Jag har smort in i princip hela mig med mildison
* jag anstränger mig så att jag blir tokig på att INTE klia mig nånstans. jag ser redan ut som att jag blivit attakerad av edward scissorhands.
*Jag äter allergitabletter
*jag försöker att bara använda bomullskläder närmast kroppen.

Vad ska jag göra sen då om det inte funkar? jag blir tokig!!!

Tjejkväll.

Tjejkväll = jag och katten

Förut betydde tjejkväll "att umgås med med kvinnliga vänner och äta något onyttigt".
Nu betyder det  att med tvång hålla kvar katten i i famnen medan jag äter ben &Jerrys i soffan farmför tv:n.

Båda tjejkvällarna är mysiga på sitt sätt, men det blir liksom mer skratt när man är flera. Jag är säker på att Tuva skrattar inombords men att det bara inte hörs för oss människor.

Jag hade inte behövt vara ensam ikväll men jag valde det. alternativet var att kristian och hans kompisar skulle sitta här och lyssna på ashög musik och dricka öl.Då hade jag fått stänga in mig i sovrummet och ha svinhög volym på tv:n för att kunna höra nåt. Jag har varit med om det förut och det var inte så roligt.

Nu ska jag se slutet på körslaget (missade början) och äta glass. Förmodligen blir jag rastlös och börjar sortera något. tvätt eller papper eller nåt..

Trevlig lördagkväll!

Ps, jag är inte alls så bitter som jag låter.Ds


Vintern som försvann.

Förra helgen var jag ju hos familjen och hälsade på. Jag och systeryster bylsade på oss och gick spåret i skogen. Tanken var att vi skulle fota massa vinterlandskap, men solen gick ner ganska fort så vi traskade hem istället.




kjolen

Efter önskemål att få se mitt fynd kjolen med prickarna kommer nu än bild. Men nu är jag ful och tjock igen så bortse från det och tänk bara kjolen om -6 kilo! På måndag ska vi vara nyttiga igen, hej friskis nu kommer jag igen!


Aj min tå!!!

Klantigt nog gjorde jag illa tån igår på jobbet. jätteilla!

Jag körde en farbror i sin rullstol och så ropade Iza på mig, jag vände mig om och tittade inte var jag satta fötterna. Givetvis sparkde jag in en foten i stoppklossarna på gubbens rullstol, såna där som stoppar om stolen tippar bakåt så att man inte ramlar baklänges.

Åååh, det gjorde så himla ont att jag hade kunnat börja gråta på stuberten! Men det gjorde jag inte. Fick ta av mig strumpan och kolla så att det inte blödde för det kändes som att halva tån var av. Såklart syntes det ingenting, men jag fick hlta lite halvt resten av kvällen.

När jag kom hem senare tittade jag igen pch då var tån svullen och röd/lila. Helt stel och det är svårt att vicka på den, den följer liksom med stortån, men den vickar inte själv. Det är väl en stukning eller en spricka eller nåt, jag brukar ju lyckas med det mesta. Men om den var bruten skulle jag nog inte ha jobbat färdigt eller ännu mindre suttit här och bloggat.

Hur som helst så är min tå en mupptå som för tillfället inte matchar mina andra barbapappatår. Hoppas det går över!

Fynd!

Igår när jag åkte hem från jobbet var jag helt slut. Det var en ganska bra dag på det stora hela, men jag var ändå helt slut för att jag var beredd hela dagen på att stormen skulle bryta ut. Att hela tiden tassa på tå och vara beredd på anfall tar på krafterna.

Hur som helst satt jag och funderade  och nästan somnade på bussen. När min station var nästa fick jag för mig att gå på secon-hand så jag åkte lite längre med bussen. I jakten på ett uppläggningsfat eller tårtfat gick jag till Emmaus. När jag bakade tårta i förrgår hade jag inget att lägga upp den på annat än en vanlig tallrik och det blir lite tajt.

Jag hittade inget fat, men jag hittade en jättefin svart kjol med vita prickar i olika storlekar. En sån som man ska ha högt i midjan och gärna md en tröja innanför. Endast 70kr, passar mig perfekt! Att det sedan är en ganaks ny kjol från H&M gör mig inget, även om jag annars letar efter mer speciellakläder på secon-hand.

Jag knallade vidare och gick in på myrorna däe jag hittade ett jättefint uppläggningsfat av "druvan" för bara 85kr. Lite dammigt var det, men jättefint! Mina föräldrar samlar på serien druvan och jag tycker dom är fina. Kanske skulle blir våran samlingsserie också? Fast jag tror att dom inte tillverkas längre, men jag kan ha fel.

Hur som helst köpte jag ett stort glasfat och en fin kjol för sammanlagt 155kr. Det är fynd!!!

Nu åker julen!

Nu får det vara färdigjulat här. Nu ska rubbet bort och fram med det vanliga krafset istället. fast nog är det mysigare sken i adventsljusstakarna och stjärnorna. men om dom hängde framme året om skulle man nog inte uppskatta dem så mycket.

Medan jag plockar ner julgardiner med snöstjärnor och packar ner ljusstakar inser jag att jag faktiskt tycker omj julpynt. Det är väl första gången jag säger det på 10 år! Dock inser jag också att jag behöver köpa nya gardiner.

Åh, nu börjar det lukta mat här hemma. Jag har beställt ungspannkaka med bacon, namnam!

Paprika är räddningen!

Hör och häpna! Jag fick i mig en halv macka tack vare paprikan!

Annars har jag så himla svårt att äta frukost kl.6 på morgonen. men sen blir jag kju skithungrig frammåt 10 när man har slitit i 3 timmar så jag försöker ändå äta lite varje morgon.

Tydligen så är paprika min räddning. Jag ska alltid äta paprika nu!

Grattis Kristian!

Idag blir min älskling, sambo, och tillika fästman hela 23 år! Grattis världens bästa!

Tänk att jag har fått fira hans 18,19,20,21,22,23-årsdag! Det är inte klokt vad tiden går fort och vad gamla vi är!

Nu får han vara ett år äldre än mig i ungefär 2 månader, sen ligger vi lika igen.

Snart kommer Kristian hem från en mastodont-tågresa från Hudiksvall. Då blir det pizza och tårta.

Skicka honom ett sms eller ring och säg grattis så blir han glad!


Skit!

Nu är jag bara en sekund från att sjukanmäla mig. Jag mår så illa och har knappt sovit en blund på hela natten. Tyvärr handlar det som alltid om pengar; har jag råd att vara sjuk? Är det värt 800 spänn att få sova en dag?

Vissa dagar är det det, men idag ska jag försöka jobba iallfall. Om jag inte mår bättre så får jag väl gå hem vid lunch.

Hur bra är det att vara 22 men känna sig som 62?
Hur bra är det att aldrig kunna sova på nätterna?
Hur bra är det att ha ont överallt pga jobbet?

Jag har varit trött och sliten sedan jag började där 1 september.
Säger bara ALDRIG mera äldrevården! Jag ska klara de här året, men sen får det vara nog.

Tisdag morgon!

Imorse vaknade jag under alla täcken och tjocka tröjor jag tog på mig igår och katten strosade förnöjt runt i sängen och tyckte att det var dags att kliva upp nu. Jag hamnade framför nån påbörjad film i 3:an och blev kvar i sängen. fast jag hämtade en tävttkorgen och sorterade all tvätt medan jag myste i sängen.

Nu ska jga äta lite frukost och dra fram dammsugaren. Det är mycket jag borde hinna med tills imornkväll. Kristian kommer hem på kvällen och så ska vi fira hans födelsedag. han blir hela 23 år och ska grattas med hemmagjord tårta om jag lyckas baka nån.

Sist jag bakade tårta var när Jonte fyllde 22 och det är ju 3 år sedan. Han snackade alltid om hur snygga tjejer han hade sett nånstans och då tänkte Emelie och jag att edt bästa vore ju om han fick ett par tårt-bröst. Det brukar ju vara mycket snack och lite verkstad när killarna sätter igång.

Sagt och gjort så snickrade vi ihop två tårtor och han var himla nöjd. Bedöm själva. Det var inte det lättaste att göra den så runda på höjden men vi fick imponerande betyg av klasskompisarna=)


Iskallt!!!

Först frös jag ihjäl i bilen påväg til Kalmar och tänkte att det blir bättre när jag har kommit på tåget. Tji fick jag.
Det var fel på värmen i just min vagn så det var nästan lika kallt som utomhus. Jag som hade strumpbyxor och tights på mig istället för jeansen bara för att det är skönare att sitta i. Burr burr burr!

Efter en stund fick jag ta av mig mina iskalla stövlar och värma fötterna. Strumpbyxorna av nåt syntetmatrial närmast kroppen var ju ingen höjdare. Det kom ingen som skulle sitta bredvid mig  så jag kunde sitta med fötterna på det andra sätet med dubbla strumpor och ett par raggsockor som jag letade upp ur väskan.

Med jämna mellanrum satt jag på fötterna för att hålla värmen. Tre tjocka tröjor och jacka,halsduk, vantar, mössa. men alla andra i vagnen såg ut sådär också. I vanliga fall somnar jag alltid på tåget och då går resorna ganska snabbt. Men nu var det så himla kallt att jag inte kunde somna och sekunderna tickade långsamt fram.

En gång kom den kvinnliga konduktöre och konstaterade att det var nåt fel på värmen och sa att det var varmt i alla andra vagnar. Hon sa att jag kunde ju gå till en annan vagn och lämna kissen själv där. ICKE! Ivar Caesar Knut Erik! Att lämna katten själv i en iskall tågvagn är som att lämna sin bebis. Visserligen tror jag inte att hon led så mycket av kylan som jag, men ändå. Man lämnar inte sin katt hur som helst.

Som syrran sa; "Om du ska gå på toa då, lämnar du Tuva då?"

- Ja, jag lämnar henne för det tar ju 2 minuter.
- Jamen, tänk om nån tar henne då?

Nu är det såhär att min katt är världens finaste bästaste katt så det vore inte konstigt om nån tog henne. Däremot satt det en ful raskatt i en bur i gången mittemot. Rödögd och plattnosad satt han där och jamade hela resan. Plattnoskattens matte satt med stora hörlurar och läste en bok. inte konstigt att den var missnöjd.

Nu ska jag ta Tuva och lägga oss i sängen. Elementen på max och sjuttioelva filtar blir nog bra.

God natt!

Glader =)

Igår läste jag ut den urroliga boken "Martina-koden" av Martina Haag. jag har skrattat högt för mig själv och fnissat igenom hela boken.var även tvungen att läsa högt för resten av familjen de kapitel som jag tyckte var bäst.

Vi åt mumsiga tacos till middag i köket. Det är så mysigt att sitta kring matbordet hela familjen och äta tillsammans. Jag och kristian har gjort några tappra försök att sitta i köket och inte framför TV:n, men vårat lilla kök är inte det minsta mysigt, inte ens med julpynt så vi sitter mest i soffan framför tv:n.


Senare på kvällen åkte jag till Madde och pratade massa skit om allt möjligt. Jättekul var det! Tänk att det är så skönt att träffa jämnåriga och bara babbla. Mysig tjejkväll med te och daimglass=)

Jag är faktiskt på riktigt bra humör nu och bara för det måste jag åka hem i eftermiddag. Nästa gång jag är ledig tar jag nog tåget igen så kan jag samla på mig lite glad-humör här. man behöver en glad-förråd att ta ifrån när det är skit.


Snart får vi gäster! Två småtjejer med sin Mamma kommer hit och ska prova syrrans urväxta kläder. Roligt när någon annan kan använda det man inte kan ha längre om det fortfarande är fint.


Ha en fin dag!

Nu är det klippt!

Igår klippte Mamma mig och idag klippte jag henne. Vi har bara toppat lite, men det gör sån skillnad och det är så skönt att få bort det värsta slitna i topparna. Jag har inte lust heller att lägga ut 400 spänn på en ny okönd frisör i Malmö som konstaterar att mitt hår är väldigt slitet och nog måste "toppas" 15 centimeter.

Nej, då får hellre mamma klippa lite. Nu är ju ändå så håret bara rakt och inte någon särksild frisyr så det är bara att klippa rakt av.  Nu ska jag hopa inte i duschen och gör mig iordning. Ska FAKTISKT träffa en kompis ikväll.

Jag umgås.

Tro det eller ej men för första gången i mitt liv känner jag mig mest hemma i Fårbo. Igår skickade jag bara ett sms till en vän och senare samma dag sågs vi och hade jättemysigt. Här är inte så himla krångligt och konstlat. Man måste inte hitta på värsta grejerna bara för att ses.

Vi mötte upp på Ica Maxi och handlade lite. Sedan åkte vi hem. Hon bor 1,5 minuts promenad ifrån mina föräldrars hus så jag GICK hem därifrån. Ingen buss här inte. Hemma åt vi lite lunch och sedan kom J hit och vi åt fruktsallan och tittade på en jättebra film som hette "27 dresses".

Sedan spelade vi kort med syrran och hennes kompis och sedan serverade mamma smarrig middag. Efter middagen tittade vi på körslaget och åt lite nötter och choklad,

Jag minns inte ens när jag umgicks med någon sist. Om man räknar bort julafton med släkten. men bara så här att träffa en vän och prata lite. Jag längtar till om en sådär 5 år när vi förhoppningsvis flyttar ifrån Malmö. Just nu känns till och med Fårbo som ett bättre alternativ. Egentligen menar jag inte det där, det är bara det att jag är lite less på att vara så ensam nu. 

Smitning!

Tuva är supernöjd över att vara här, denna gång utan några stora hundar som skräms. Hon är överallt samtidigt när hon är busig och när hon är lugn ligger på soffryggen och pratar ned fåglarna utanför fönstret.

Mamma skulle bara öppna balkongdörren och hämta drickor som stått på kylning när jag ser något lurigt i de stora kattögonen. Swoosch...och där flög katten ut genom dörren. Skitsnabb var hon! Jag skrek på Mamma något osammanhängade om katt och dörr för att hon skulle fånga henne.

Jag sprang och tog på mig stövlarna för hela balkongen är snöig, men när jag kommer har mamma redan fångat henne.
En liten rädd katt med världens största burriga svans. Hon blev nog paff över snön. Vem visste att det där vita var så kallt och blött?

Nu är busan inne igen och pratar med blåmesarna på andra sidan fönsterglasen.


Impulser!

Jag upptäckte att jag skulle vara ledig och ensam i flera dagar så jag boka biljetter till ett gå hem till familjen.
Nu är jag här i lilla Fårbo och myser av ledig tid med familjet.

Det är så skönt att vara här och slappna av. Imorse sov jag tills jag vaknade och sen läste jag en stund i min lånade bok. Åt frukost tillsammans med syrran, mamma och pappa. Brorsan sov väl... Myspys att sitta tillsammans i köket med tända ljus.

Sedan åkte vi tjejer in till stan och tittade lite i affärer. Det började snöa också och eftersom det är kallt nu så ligger faktiskt snön kvar. Inte som i Malmö där allting smälter bort innan det knappt har hunnit landa. Jag köpte ingenting duktig som jag var, men nu gäller det att hålla i pengarna. Julklappaspengarna har gått till nya välbehövliga möbler.

Snart kommer en kompis hit och vi ska göra fruktsallad och kolla på någon film.  Jag har precis lagt upp mina jeans som har varit för långa i månader nu och jag känner liksom att det här ären kreativ dag. Syrran leker med katten som är toknöjd över att vara i stora huset igen. Massa yta att springa på, massa blommor att äta på och JULGRANEN som man kan klättra i och riva ner kulor.

Jag trivs bra här och just nu vill jag inte åka hem på måndag, men jag vet ju att jag tröttnar när jag stannar för länge. Sista sommaren jag bodde här var i somras och då kändes det verkligen att jag var för gammal för att bo hemma igen. Även om det är mysigt att ha familjen nära så är det bättre att ha eget och komma och hälsa på istället.

Nehe, nu ringer dert nog på dörren när som helst.

PUSS!

Jag är en prickigkorv!

Dåvar det dags igen då. Nu ser jag ut som en prickigkorv och det kliar på hela kroppen. kristian förösker vara snäll och trösta med att han tycker om prickikorv, men jag är inte lika road. Ska man behöva smörja in hela kroppen med mildison?!!!

Bomber och granater!

Nu är klockan 06:04 och jag ska strax bege mig till bussen. Fy Fabian vad jag är trött! Fick inte många minuters sömn inatt och då mår jag så illa på morgonen. Inte ens min kopp te går ner.

Senare idag ska jag berätta om om min nyårsafton, men nu ska jag klä på och masa mig iväg i kylan.

Oh, just det. Nu har mitt nya nyttiga liv börjat!

RSS 2.0