Valborg?

Vad har ni gjort på Valborg?
Nej, ingen brasa för min del. Men däremot har jag träffat en kär vän; josse!

Så roligt att äntligen ses igen efter säkert 3 år! Men som sagt så går jag på penicillin så jag orkade inte vara kvar så länge på Musikhögskolan. Det var lite fest för alla som är emd i SMASK och jag är ju flickvän till någon som är emd i SMASK så jag fick komma.

Jag hade på mig min nya t-shirt med "Rock Corn" på. Dödskallar istället för popcorn.


Nu måste jag sova så att jag orkar jobba imorn. Jag har i princip levt på glass nu några dagar så vi får se hur jag mår efter ett kvälsspass på jobbet imorn.

Skinande rent!

Jag tested nyss att göra rent diskbänken och diskhon med ättika som städtanterna i "Rent hus" gjorde i nåt avsnitt och det funkar verkligen!

Blanda lika delar ättika och vatten i en blomspruta och spreja på. Låt det värka en stund och skrubba bort smuts och kalkrester med en svamp.

Tänk på att öppna ett fönster eller en dörr för det stinker verkligen! Man blir helt knäpp. Jag var tvungen att hålla andan och stick ut näsan genom fönstret för att hämta ny luft medan jag skrubbade.

Roligt att det bli rent med så enka medel. Inte masssa konstiga kemikalier hit och dit.

Testa du med!

Penicillin och Piggelin

Jaha, då har jag varit hos tandläkaren.  Dom gjorde egentligen inget och jag har fortfarande lika ont, men jag fick iaf recept på penicillin. För att ens orka gå till apoteket och hämta ut det så var jag tvungen att ta en glass på donken som ligger på vägen dit.

För att orka gå hem efter att ha köat på apoteket och köpt glass på ica blev jag tvungen att köpa en glass på hemvägen också. Och nu sitter jag vid datorn med en piggelin i munnen.

Glass verkar vara det enda som funkar just nu. Det är inte hårt att tugga (kan ju inte ens bita ihop) och det är inte så rinnande att det är svårt att svälja. Hejja glass!

Det där med gospelkör ikväll, det tar vi och skiter i. Får se om jag kan vara med på konserten imornkväll. Känns som att det är viktigare att orka jobba i helgen som kommer.

Puss och hej/piggelina

Solsting?

Jag satt ute i solen en halvtimme och väntade på att klockan skulle blir 12 för då skulle jag ringa folktandvården.
Nu orkar jag inte vara mer i solen, undrar om det är tandens fel?

Hur som helst så ringde jag folktandvården kl.11 och då sa telefonsvararen att kliniken var stängd och öppnar igne kl.12.
Bra, då ringer jag kl.12 tänkte jag. Nehe, nu är det ett annat meddelande om att dom har lunchstängt mellan 12-12:30.

Det är väl samma sak som stängt? åh, jag har inget tålamod när det gör ont.

Den andra tanden.

Just nu känns det lite hopplöst trots fina kommentarer i det förra inlägget och lite pepp från mamma.

Det är egentligen bara den här dumma tanden som gör så förbenat ont!

Nu känns det i kroppen att jag har en infektion för så fort jag gör nåt så blir jag yr och kallsvettig. Nu sitter jag och försöker pilla i mig lite frukost, men det är ganska svårt när man knappt kan svälja sitt eget saliv.

Imorn måste jag nog ringa tandäkarn igen. Det känns ju pinsamt att komma dit flera gånger på kort tid för ungefär samma sak. Dom säger åt mig att borsta noga och borsta bort tandköttet. Jag borstar och borstar, men likväl blir det såhär. Kan dom inte bar ta bort visdomständerna?

Hittills har jag fått komma akut till tandläkaren med min högra visdomdstand 2 gånger och imorn lär jag komma med den vänstar tanden.

Dra ut skiten!

Värksamhet.

Jag har tandvärk, huvudvärk, värk i benhinnorna och säkert ont npn annanstans också om jag känner efter.

Nu är jag äntligen ledig 2 dagar så att jag kommer i fas igen.


Jag behöver lite uppmuntran, peppa mig!

Fruktulöst god smoothie!

Jag har fått en mixer av en kollega på jobbet och jag tänkte att nu är det dags att lära sig göra smoothies.
sagt och gjort knallade jag iväg till ica och köpte youghurt och frusan bär.

Jag kollade upp lite recept på nätet, men bestämde mig för att testa lite själv.

Jordgubbar i!

I de flesta recepten står det mild youghurt, men jag tog vaniljyoughurt från Valio istället. och så en nypa socker på jordgubbarna. Mixa mixa mixa!

Tada! en supersmarrig jordgubbssnoothie i jordgubbsglas. Smakade verkligen sommar!



sov gott

Nu tar jag min fyrbenta mysa och kryper ner i sängen. 4:e dagen på jobbet imorn...kämpa!

Godnatt och sov så gott!

vitsippskogen

Mamma och jag åkte ut i skogen och plockade lite vitsippor.










scrapping!

Förra helgen tillbringade jag hos familjen och det blev mycket pyssel.
Här kommer lite bilder från helgen.








Vårfynd!

Jag har ju letat skor som en idiot och inte hittat några bra. Eller jo, men dem hade jag inte råd med. Min ekonomi tycker inte att det är okej att köpa skor för 900kr även om andra gör det. Jag hade tänkt köpa sneakers, men nu är det nästan sommar här så det blev ett par tygskor ändå. Jag har fått skoskav mina andra.

Jag provade ett par svarta och var på väg till kassan när jag fick ett infall. Kanske man skulle ha vita?! Nästan allt i min garderob och skohylla är svart så varför inte? Innan jag hann ånga mig tog jag ett par vita och betalade.
Knäppast är att i natt drömde jag att när jag skulle visa skorna för kristian och öppnade skokartongen så var dom svart iallafall. Nu måste jag gå och titta så att dom verkligen är vita!

På vägen hem kunde jag ite motså en glass. Vårens första kulglass utomhus i solen!

Riktigt god var den. en kul after eight och en kula pistage. alldeles lagom!

löpband

Tack Kristian att du tvinga med mig till gymmet idag. Det svåraste är ju att få ändan u vagnen och börja träna igen. Jag tycker ju egentligen att det är roligt när jag väl är där.  Nu har jag gått "första gången" igen efter att jag var sjuk för ett tag sen och nu är det bara att fortsätta.

Dock var det inte så jättesmart att springa på läpbandet när jag hade huvudvärk innan. Kan ju säga att huvudvärken verkligen inte minskade av det, tvärtom.

Jaja, ett par värktabletter och nu iväg till jobbet.

fel på besöksstatistiken?!

Är det fler än jag som har haft nåt fel på  statistiken några dagar?

Min lilla stapel som sakta började krypa uppåt är nu nere på 1! Jag testade att gå in på sidan flera gånger för att se om det verkligen var så, men nåt stämmer inte. När jag håller på att designa så går jag in flera gånger för att kolla hur det blev och då stiger besöken med flera mil.

Men nu så känner den inte av att man har varit inne för trots att jag själv har varit inne på bloggen så visar statistiken bara 1. nåt är skumt!

Har någon annan haft samma problem?

Gick in igen i statistiken för att kolla om det uppdaterat sig och då märktejag nästa problem. Det finns ingen statistik från och med 20/4. Det fattas 3 dagar ju!

Nu är nåt galet.

Har ni testat...

Ahlgrens husvagnar?
 Jag såg dem när jag var och handlade, men köpte dem inte. Jag gillar dem vanliga bilarna, men inte däcken.
Är det någon som har smakat en husvagn? Det kanske får bli lördagens godis, vem vet?

Brandalarm och fönsterputs.

Nja, inte riktigt. Kristian hade ställt väckarklockan på ett sånt där alarm som låter som en brandvarnare och i nästan samma volym som en sådan också. Jag som är väldigt lättväckt får såklart hjärsnörp varje gång den där ringer. Behöver jag säga att han han har snoozat i 40 minuter nu?

Men, mer vaken än såhär kan man inte bli. Första maskinerna tvätt körs i källarn och jag känner på mig att det här bli en fixa och dona dag, Måste städa lite inför helgen då några scaramangianer kommer och bor här.  men det är läge att putsa fönstren idag=)

Vi bor ju ganska centralt och har en parkering precis utanför vardagsrumsfönstret så det bli extra skitigt på dem rutorna. Jag får väl stänga in katten i nåt annat rum under tiden jag putsar.

Vädringsbeslag!

Åh, det är underbart! jag sa för nån dag sedan att jag ville sätta såna där spärrar i fönstren så att man kan vädra utan att katten rymmer. Det har suttit såna i plast där förutom, men pga fönstrens form och att dom öppnas innåt så har alla gått sönder. Vi konstaterade att det inte var någon idé att köpa nya sån för dem skulle bara gå sönder ändå.

Sen när jag kom hem från jobbet igårkväll så har Kristian varit på Silvan och köpt krokar och öglor istället. Allt avr redan uppsatt och man kan släppa in lite frisk luft när som helst utan att förlora en katt. Det är underbart! Särskilt nu när det bröjar bli varmare ute så blir det väldig varmt i lägenheten. Kanon! I sommar kommer vi kunna sova med fönstret lite öppet utan att behöva oroa oss för katten=)

Tillbaka till Malmö.

Nu är jag hemma i lägenheten igen, trött som en korv!
Tuva smyger omkring och utforskar om det här verkligen är hennes hem eller inte. Vi får väl se var hon sover inatt.

Brukar ni pyssla?

Jag är ju en pysselfia egentligen. Jag tycker om att dona och fixa hemma. Särskilt när man ser att nåt kreativt tar form.
Den här helgen har vi scrappat en hel del och min scrapping-ådra har väckts till liv. Fått blodad tand igen.

Jag får väl ta en sväng till Panduro och se vad nästa projekt blir. Hur som helst kände jag att det krävdes en ny kategori här på bloggen: Pyssel-kategorin. Jag kommer förhoppningsvis lägga min alster och projekt där.


Brukar ni pyssla?

Söndag= hemresa

Det ska bli skönt att komma hem till sitt eget igen, men samtidigt tycke jag om att vara hemma. Man har nästan alltid människor runt omkring sig och djuren låter lite i bakgrunden. På nåt sätt är det liksom lugnare fast livligare här hemma hos Mamma och Pappa.

Tur att jag tar med mig Tuva hem för det har kännts så konstigt hemma i lägenheten utan henne.  Vad knäppt det blir för jag säger hemma om både huset i Fårbo och om vår lägenhet. Hemma är liksom där jag bor (mitt eget hem) och hemma är där familjen bor. 

Jag har packat ner det mesta förutom kattgrejerna, sen skjutsar Pappa mig till Kalmar där jag tar tåget. Så dumt SJ har gjort med biljetterna. Det står att jag ska byta tåg i Alvesta och så var det inte förut, men jag frågade om det var samma tåg eller om det var ett annat. Det var samma tåg  som bara pausade i Alvesta så jag skulle sitta kvar.

Grejen är att mellan Köpenhamn och Alvesta är det öresundstågen och sen byter dom personal och så är det SJ som kör vidare till Kalmar. tur att jag inte klev av tåget då. Jag fick till och med ut 2 biljetter. en mellan malmö-alvesta och en mellan alvesta-kalmar. klart man tror att det är olika tåg när tågen dessutom heter olika enligt biljetten. Det var fler resenärer som var lite förvirrade, men det var ju skönt att sitta kvar på samma tåg och slippa springa runt och byta.

ha en bra söndag!

Ursäkta röran vi bygger om.

Designbyte nu igen så förtillfället ser det lite knäppt ut.

Metropolen Fårbo =)

Yes, jag är nu i Sveriges (enlig expressen) byhåla 2003!

Mysigt att vara hemma hos familjen och framför allt hänga med systeryster och mamma. har hunnit med en fika med Johanna också. Skönt att prata lite tjejsnack IRL med någon och inte bara på msn eller via sms.

Även om jag trivs en helg hemma hos familjen så vill jag inte flytta hit, Oskarshamn med omnejd är inte min grej. Tuva trivs bra här och vill säkert inte åka hem imorn till en lägenhet utan tomt. Men hon har tytt sig till mig som vanligt och varit väldigt tillgiven. Hela natten har hon legat hos/på mig.

Dessvärre vaknadé jag av ett krafsande imorse. När jag insåg vad hon höll på med blev jag inte så glad. Kattrackarn har pillat upp tapeten i mitt gamla rum i en av skarvarna. Det är tydligen jätteroligt att riva ohc bita i tapeten. Hoppas Pappa kan limma det sen. Det sitter ändå vid golvet bakom sängen så det är inte så iögonfallande ändå. Dumma katt!

Nu ska vi mysa framför tv:n med lite ostbågar och gott & blandat.

Vad gör ni denna lördagkväll?

05:15

Gissa om jag är trött! Gick upp extra tidigt för att packa det sista innan jag åker.

Dessutom har jag vaknat flera gånger under natten så jag är inte direkt utsövd heller.

Nu ska jag försöka äta nån frukost, såhär dags är ingenting särskilt gott eller lättätet. Direkt efter jobbet åker jag till metropolen Fårbo och blir där i helgen. Sen kommer jag tillbaka med mysan på söndag.

Ha en bra helg!

Effektivt värre.

Idag packar jag väskan igen. IGEN! Hallå, jag packade ju upp den i tisdags!

Imorn direkt efter jobbet ska jag ta tåget till Kalmar där mor min hämtar mig.
Sen blir det en skön helg hemma hos familjen och så tar jag med mig vildan hem igen.



Men innan dess ska jag ta hand om lite tvätt, äta brunch och jobba ikväll. Plus fixa deklarationen som bara strular.

Ha en bra dag kära läsare!

Vart är mitt sällskap?

Såhär dags (klockan är 6) brukar ju jag och Tuva äta frukost och hon springer kring benen på mig och pratar. Nu är det väldigt ensamt och tomt utan henne. Som tur är ska jag hämta hem henne på söndag.

Vi stänger dörrar och tittar var man sätter fötterna av gammal vana, men här finns ingen fyrbent mysa som vill rymma ut genom ett fönster eller busa med byxbenen.

Tänk att man blir så fest vid ett djur. Tuva är ju vår lilla bebis, det går inte att vara utan henne.

kakeldekorering

Det blev inget matbrödsbak idag, det blev fixa i badrummet istället. Jag är så himla trött på dom fula blommorna i kaklet så jag har köpt kakeldekor. Såhär blev resultatet. bättre iaf!


     

Ultimat shopping

Det är lite lustigt att så fort jag kommer till Hudiksvall så fyndar jag massa kläder. Den här gången blev det inte massro eftersom jag ville hålla i pengarna, men vad sägs om ett par jeans nedsatta från 800:- till 200:-?

Sitter bra, är både snygga och sköna. Absolut värda 200 spänn.


Jag har dessutom bevisat för mig själv att jag kan köra bil. Körde en hel del i Hudik och ganska många mil på vägen hem igår. jag är så feg vad gäller bilkörning, men jag har ju haft körkort i över 2 år så det ska väl användas. Bara det att folk kör som idioter i Malmö. Här missbrukar man tutan och kör utan vett. det är inte min grej så jag vill inte köra här nere. 

Men jag kan fortfarande köra bil och det känns bra!

Äntligen hemma!

Yes, nu är vi äntligen hemma och tillbaka i vardagen efter en bilresa på 95 mil igår. Det känns i kroppen att man har suttit som ett dragspel i nästan 11 timmar!

Idag har jag tvättstugan och ska handla lite. Det ekar i kylskåpet.

Jag återkommer med lite påsk-update senare.

idag åker vi!

det kan hända att det blir lite tomt här nu på bloggen fö efter jobbet idag så sticker vi till nordligare grader. Ikväll ska vi till min familj och lämna av kissen, sen åker vi äckeltidigt på torsdag morgon ända upp til Hudik.

Nu ska jag pilla i mig lite frukost och sen ta bussen till jobbet.

Ha en bra dag!

Inte så kaxig längre.

Massören sa att jag kunde få lite ont senare typ som träningsvärk och jag har inte känt av på hela kvällen förrän innan jag slutade jobbet.

För att citera en mycket fin vän till mig (Frida) "Tro på Arne" att jag har ont! Jag dör om du petar på min rygg! Jag gråter om du så mycket som tittar på min svank! Jag har lust att skrika fula ord varje gång jag måste sätta mig eller resa mig. Dessutom blöev jag tvungen att springa en bit när jag skulle byta buss, AJAJAJAJAJ! Svanken tycker inte om springa!

Jaha, 400 spänn för 45 miuters konstant plåga och värk därefter. det är säkert jättebra, jag ska gå dit igen. Ska bara vänta till det inte gör ont längre så om två veckor kanske?

Shit pommes, jag kommer inte ta mig upp ur sängen imorn. Kanske borde sova på golvet?

Godnatt!

Jag överlevde =)

Det gick bra hos massören när jag väl lyckades ta mig dit. Solen skiner och jag har ätit glass med bär.

Alltså en bra dag än så länge. Lite mörbultad är jag och trött för man blir så avslappnad, men jag ska absolut gå dit igen. Det här är inget manfixar på en dag. (min rygg alltså)

Nu ska jag iväg och jobba. Lyckos er som har påsklov!

Ha en bra dag i solen!

Massage!

Jag är lite livrädd samtidigt som jag tror att det blir bra. Jag hoppas att jag kommer få md mig lite stretchövningar, fast jag vet att jag inte kommer att orkar göra dom.

Tänk om det gör jätteont? Jag ska till jobbet efteråt, kommer jag ens kunna jobba ikväll?

Ja, jag ska äntligen till en massör för första gången i mitt liv. Dett borde jag ha gjort för flera år sen! Förmodligen kommer jag vara helt mörbultad.

Wish me luck!
 

Vinnare av SMASK!

Kristian medverkade i ett av bidragen på SMASK igår och dem kom 2:a så nu ska två härliga ensembler representera Malmö i Riks-SMASK den 2 maj på Operan=) Bra gjort!

Idag är jag mer eller minder död. En helkväll med klackarna i taket och nu har jag tvättstugan. Jippie!
Utan öronproppar bli man lätt lomhörd, men det tar liksom udden av hela grejen om man sitter med grnara i lurarna.

För en gång skull gjorde jag ett smart val och dansade i ett par converse istället för det egentliga förstahandsvalet: min stilettklackade superspetsiga mockastövletter. Börjar jag bli gammal eller är jag bara smart?
Ont i föttern afick jag ändå av allt dansade, men jag hade nog inte kunnat gå hem i de andra skorna.


Boka biljetter till riks-SMASK och heja på "Kärleksvals" eller "ute och cykla'".

sköna lördag!

Nu har jag:

*städat badrummet medan jag färgade håret.
*hittat vad jag ska ta på mig ikväll. lyckades faktiskt plocka ur garderoben utan att köpa nåt nytt och ändå känna mig fin.

Nu ska jag mysa och ta lugnt i sängen framför tv:n och äta nåt gott. Kanske får lite sällskap av Tuva.

Senare blir det snygga till sig med smink och styla håret inför SMASK! Ska bli så roligt!

SMASK peppas med lite Muse.

Idag är en Muse-dag. Det var riktigt längesen jag lyssnade på Muse och så fick jag tillbaka suget imorse. Ikväll är det SMASK i Malmö och jag ska peppa järnet! Laddar kameran och tar på dansskorna med Lotta=)

vad hittar ni på i helgen?


Tristess

I brist på sällskap sitter jag och gör massa onödiga test och "quiz" på facebook och nu vet jag SÅÅÅ mycket mer om mig själv. Här kommer livsnödvändig fakta som jag är säker på att jag inte skulle klara mig utan.


Jag är Barbafin i Barbapappafamiljen.



Mest lik Carrie Bradshaw i Sex and the City.


Om jag var en Astrid Lindgren-figur skulle jag vara Nils Karlsson Pyssling.


Om jag skaffar hund ska jag ha en Beagle. (har aldrig hört talas om tidigare, men den var ju söt.)


Jag borde bo i Göteborg.


Av alla muminfigurer är jag Snorkfröken.


Jag är mest lik Annika i Pippiböckerna.


Dessutom är jag:

*Nära på norrlänning.
*Med säkerhet inte skåning
*Mest lik hunden Svipp i Bullerbyn.


Nu vet vi det!

Tjat om ögonfärg.

Känns som att väldigt många bloggar om vad de har för ögonfärg och de flesta vill ha en annan. Visst skulle jag vilja testa att ha t ex bruna eller blå ögon. Men min ögonfärg är väl det enda jag får komplimanger för så jag behåller den.

Slänger upp en kass mobilbild, men det syns iaf att min ögon är gröna. Precis som Mammas och Syrrans=)
Självklart har jag inte redigerat bilden nåt alls och den är tagen med mobillkamera.

vad har du för ögonfärg? Om du kunde skulle du byta ögonfärg då?

haha, observera matchen med tunikan!  ni som känner mig vet ju att jag är fröken mix-match=)

redigerat

fick ett ryck och redigerade den dåliga mobilbilden och nu får den agera vårbild i min profil både här och på facebook.


Vårtjej=)

Det är verkligen vår här nu. Jag gick till Mobilia i bara vårkavajen och det va så skönt ute i solen! På vägen dti mötte jag en liten hackspett som hacke i ett träd. När jag gick hem var han kvar och pickade på en kastanj på marken. Faktiskt en fin fågel, jag som inte gillar fåglar.

Hoppas bara värmen håller i sig!




Åh jag är så effektiv!

Samtidigt som jag äter frukost lyssnar jag på övningsplattan med gospellåtar OCH bloggar samtidigt!

Det känns som att den är dagen kommer att vara en effektiv dag. jag ska strax ivägl till Mobilia för att köpa en grej åt kristian och sen hem för att fixa det sista innan jobbet. för nej, jag är inte ledig idag!

om man gå upp kl. 9 så hinner man ganska mycket innan jobbet. jag har redan röjt köket och dammsugit halllen. Sedan vi bytte sand i Tuvas låda så får vi dammsuga oftare. Hon sprätter som en galning och sen drar vi runt det under strumporna. Jag hatar sand och grus under fötterna om man inte är på en strand!

Ikväll blir det mys framför tv:n när jag kommer hem. Kristian är på genrepet av SMASK som är imorn så han kommer väl när han kommer. Det ska bli kul att se spektaklet imorn=)

Ha en bra dag!

Dumma deklaration!

Har ni deklarerat än?

Självklart ska det krångla för mig, eller inte bara mig utan hela företaget! Det står inte ens med vad jag har jobbat from. september 2008. Så inte en enda siffra eller bokstav stämmer. Jag loggade in på skatteverket.se för att ändra om deklarationen på internet men det går inte att ändra så.

vad jobbigt det blev nu! vi ska iaf få hjälp på jobbet för det här stämmer ju inte alls. det vore ju skönt att få pengarna vid midsommar, men nu är allt så fel så vi får se om vi ens får tillbaka skattepengaran i år. Går det riktigt illa kan vi inte ens få besked förrän i december.

Åh, jag är så less på pengar och ekonomi!

RSS 2.0