Ny bil!

Pratade med Mamma idag och hon berättade att de äntligen har köpt en ny bil! Nu åker skruttvolvon till skroten
När avgasröret inte sitter kvar ens med diverse lagningar så är det liksom dags.

Det här med att volvo är en bra och pålitlig bil håller jag inte alls med om. Denna skruttbil har orsakat många bråk  och skulle kunna leda till våldsam karateövning på dess baklucka. ÄNTLIGEN slipper vi skiten. Ingen sorg här inte, bort med den bara.

Välkommen nya bilen! Hos oss är du bland vänner.

"Hos oss är du bland vänner" säger Gustav Svensson i gamla avsnitt av "Svensson Svensson" när han har köpt ny bil. Till familjens förtret har han köpt en bajsbrun gammal volvo som dessutom är en gammal postbil och därmed högerstyrd. Att grabbarna bogserade hem bilen åt honom tyckte han bara var sjyst tills han inser varför. Bilen rullar inte en meter!

Jag ser framemot att provåka/köra nya bilen. Det finns en parkering i Karlskoga där jag har sladdat med gamla volvon förut och nu kanske jag kan lura med Pappa och sladda lite med nya bilen=)

Pyntardagen!

Idag är det lördag och dagen innan första advent. Det känns lite konstigt att första advent är redan i november.

Idag ska vi pynta  och baka lussebullar. Kanske pepparkakor också bara för att jag har en pepparkaksform som ser ut som en dödskalle.

Det ska bli mysigt att få upp alla adventstjärnor och stakar. Kanske bli en "pimp-my-adventsljustake" också. Jag har för mig att dom är ganska fula och i behov av en liten färgpiffning. jag hade velat ha en lila stjärna i sovrummet, men den enda jag har hittat kostade typ 400:- och då får det vara. Så mycket pengar har jag inte att lägga på det.


Nu ska jag rotai jullådan och se vad vi hittar=)

Hej så länge!

Konstig men inte läskig.

Tänkte berätta om nattens dröm.

Jag drömde att jag och Kristian skulle åka på solsemester till någon ö. När vi kom dit var det massa folk där vi kände och ganska många av dem går på hans skola. Jag lånade en killes kamera och fotade under vattnet utan undervattenhus. Det gick hur bra som helst och kameran höll. Jag fotade stora fina sköldpaddor som kröp på botten i det turkosa havet.

Plötsligt kändes det som att massa sjögrän slingrade sig runt mina ben och vattnet blev alldelse mörkt så man kunde inte se något under ytan. Jag simmade mot land för att bli av med äcklet runt benen och då snärtade det till nästan som en stöt! Det gjorde riktigt ont och när jag kom upp ur vattnet så jag att jag var alldeles röd om benen med vita märken. Ungefär som om jag var brännskadad.

Senare på kvällen när jag skulle duscha så förändrades märkena på benen. Hela båda smalbenen blev blå. Sen ploppade det upp olika mönster och figurer i brunt och rött. Sist kom svarta och rosa rosor. Jag skrubbade allt jag kunde men det gick inte bort, det var som en tatuering.

Jag fick alltså tillbriga kvällen på dansgolvet med blommiga smurfben. men det gjorde inte ont längre i allafall.



När jag vaknade var jag nästan tvungen att titta på benen för drömmen var så verklig, Jag brukar drömma knäppa grejer, men oftast är det läskigt också. Nu var det mest skumt att drömma konstigheter som inte var otäcka.

Morgon

Har precis ätit frukost och Tuva har suttit bredvid och inspekterar varje tugga. Hon är så mysig. Först ligger hon mer eller mindre på mig på natten och sover i sängen, sen går hon upp med mig och sitter nära enda tills jag går till jobbet.

Tur att jag har henne som sällskap. Snart ska jag väcka Kristian, han ville visst upp lite tidigare idag. Vad skönt det hade varit med en extra timmes sömn! Pax för sovmorgon imorgon, jag ska ändå jobba kväll.

Jag kan inte ta av mig osynlighetsmanteln.

Igår på bussen var det ingen som såg mig utan alla stod i prinicip på mig. Det var sjukt trångt så man behövde inte hålla i sig där man stod för det var så mycket folk att det inte gick att ramla åt något håll. Någon bad en annan att flytta längre in, men när den personen var på så stod jag där. Ganska osynlig och alla skrattade åt att jag inte hade synts. Det var ju roligt!

Nu ikväll när jag skulle kliva av en buss hem så gick jag ganska tätt intill några andra som också skulle av, men plötsligt gick dörrarna igen med mig emellan. Jag var inte alls långt efter de andra så busschauffören kan inte ha missat att jag skulle gå av. Det var till och med jag som hade tryckt på stoppknappen.

såna där dörrar på bussar, borde inte dom ha censorer som känner av om det är något/någon emellan? Jag trodde det så jag tryckte ut med armarna men hade inte en chans att öppna upp dem. Jag fick gå in igen och så fick chauffören öppna igen. Ska man inte ens få kliva av bussen?

Nu ska jag läsa lite i min bok så kanske jag blir på bättre humör. Det är svårt att somna arg.

Bokmalens återkomst.

Jag har tänkt så många gånger att jag borde åka till biblioteket och låna böcker för det var så länge sedan jag läste på riktigt. Dessutom är stadsbiblioteket i Malmö en fin byggnad.

 Här är den nyare tillbyggda delen på kvällen.

 Gammalt möter nytt.

Jag kom därifrån med två böcker som jag är riktigt sugen på att läsa.
Den ena är Underbar och älskad av alla av Martina Haag

och den andra är Alla var där av Lauren Weisbergersom även skrivit
Djävulen bär Prada

Lång lång dag.

Hela dagen var konstig och jag bara väntade på att på skrikt på. Det kom aldrig på riktigt, bara lite småmorr. Men ändå gick jag liksom hela dagen och väntade på att bli utskälld för något jag inte gjort.

Jag orkar inte tassa på  och vara beredd precis hela tiden på utbrott när det inte passar. jag har upptäckt att jag slutar prata i personens närhet och säger bara det absolut nödvändigaste. Det är lättare så just nu i alla fall.
Känns lite som vuxenmobbing på jobbet.


Jag längtar!



Vi var runt och provspelade lite olika pianon och har bestämt oss för detta. Nu ska Kristian bara flörta lite med CSN så att han kan låna pengar till det.

Åh, jag vill ha det hemma nu!!!!

Provspelning...

Om en liten stund kommer Kristian hemoch då ska vi ge oss ut i snöyran och besöka några musikaffärer för att provspela pianon. Som musikhögskolestudent kan man tydligen få låna pengar av csn för att köpa instrument som behövs för att utföra utbilndningen.

Vi ska alltså få ett riktigt piano! Eller, ett stagepiano blir det nog för det är lättare att flytta med sig och så kan man bara plugga in det i datorn när vi ska spela in låtar. Det ska bli riktigt roligt!

Nu kanske vi kan komma igång med inspelningar på riktigt. Jag köpte en mic åt Kristian i födelsedagspresent men vi har inte använt den än.

Fatta ett stagepiano med vägdfa tangenter! Då åker keyboarden upp på vinden fort som attan!

Om miljön.

Jag tycker att man ska sopsortera så mycket man kan och vara rädd om miljön. Här är det dock väldigt svårt.

Det finns 3 kärl att kasta sopor i utan någon sortering. Inte ens en liten pappersinsamling finns det! jo, man kan väl sortera sitt skräp hemma själv, men jag vet inte vart man ska kasta det sen. Det spelar ju ingen roll om jag sorterar hemma och sen kastar med alla andra sopor.

Det känns som en ganska simpel sak att göra för att hjälpa miljön lite, så kan vi inte få särskilda kärl för t ex glas, tidningar, hård plast mm?

En snäll vvs-gubbe=)

Det kom en riktigt trevlig vvs-installatör som har fixat våra element. Det gick fort och han var både snäll och pratglad=)
Han tittade även på badkaret och konstaterade att det går inte att få tag på en front till badkaret för det är så gammalt. Han skulle göra vad han kunde och prata med hyresvärden om att vi behöver ett nytt badkar så nu kan vi bara hålla tummarna!

Snart är tvättiden slut och jag lär få hänga upp hälften på ett snöre tvärs över lägenheten igen.
Sen tror jag att jag ska ta mig till stadsbiblioteket och låna lite böcker. Jag sitter alldeles för mycket framför datorn och tv:n.


Btw, vvs-killen berättade att vi bor i ett av de finare husen som ägs av vtm riv Jag vet inte om det var positivt eller inte. Men det är märkbart att det bara gör så mycket som behövs och inte en dutt mera.

I trapphuset sitter nu en lapp om att hyresvärden har ansökt om hyreshöjningar från januari 2009.
Aldrig i livet säger jag! Då får dom börja sköta huset också! Om jag ska betala 1 kr mer i månaden så kräver jag en fungerande tvättstuga åtminstone!


Världens bästa tidsfördriv.

Jag stickar en haldsuk med hjälp av "quick knit" och tittar på Sunes Jul.

Detta avsnitt är bland det roligaste jag vet alla kategorier:


En extra tripp till Lund.

Igårkväll när Kristian var på hemväg så ringde han och bad mig hjälpa till att bära in trumgrejer från bilen när han kom. Han skulle ringa när de var framme så skulle jag komma ut.

Men han ringde aldrig, han bara stormade in och var mäkta irriterad. inte på mig utan på situationen. Att Isak som blivit avsläppt i Lund fått med sig hans mobil och nu var det bråttom att lämna tilllbaka hyrbilen på statoil.
Vi körde iväg och lämnade bilen och fick ta en buss hem.

Sen tog vi våran bil (jag ville inte köra för vi har inga vinterdäck än) och åkte till Lund. Hemma hos Isak drack vi te och pratade om fotongrafering och SJ. Sen åkte vi hem igen med en mobiltelefon.

Kom hem sent och var uppe i varv så vi somnade sent. Och nu fick jag gå upp tidigt och tillbringa förmiddagen i tvättstugan=) jippie!!!

Hantverkaren.

Nu klockan 10-10:30 skulle en rörläggare komma och kolla på våra element som är skollheta trots att vi stängt av dem.

Men han ringde nyss och sa att han inte skulle hinna i tid för han hade slitit av en ledning i ett element.
Det låter ju tryggt och bra, kom gärna hit och pilla på våra element!

Jaja, han skulle komma kl 13 istället och det funkar ju eftersom jag är ledig. Nu hinner jag plocka undan lite kläder och duscha innan.


Märklig prick!

När jag hade bestämt mig för att gå hem utan telefon såg jag plötsligt en butik jag inte sett förut som säljer sybehör och symaskiner mmm. Jag är tydligen inne i en skaparperiod och drog mig ditåt.

Tanken var att köpa ett måttband, för det har jag faktiskt saknat länge nu! Hittils har mina gardiner måttats ut med hjälp av en klumpig tumstock=)

När jag kom in i butike satt två gubbar bakom disken och åt. En dam stod framför disken och frågade; har ni tid eller?
 Observera att gubbarna pratade norska och såg ut att behöv besöka närmsta dusch!

Gubben: nja, jag vet inte....det beror på.
Damen: jamen, har ni tid att hjälpa mig?
Gubben: ja, okej då.


Ojdå, tänkte jag. Efter att ha jobbat i butik själv bleb jag lite stött av hans bemötande av kunden. Tänkte nästan skita i måttbandet bara för att han inte var trevlig alls. Sen drogs mina ögon mot garnerna och fastnade på ett petrol/turkost garn. Aha! Det där är ju min blivande halsduk, tänkte jag.

Sagt och gjort valde jag ut ett svart, ett mörklila och ett petrolnystan, tog måttbandet och gick till kassan.
Nu har var gubben lite med alert och pillade lite på garnerna.

Gubben: ehh, ska du inte ha ett till?
Jag: va, nej det  räcker så. Eller är det nåt erbjudande om man tar flera?
Gubben: Jo, du får 5 för 100kr.
Jag: okej, men då tittar jag igen. (samtidigt som jag tänkte "Han sa 5 för 100kr, men 3+ 1 är väl ändå 4?")


Jag gick tillbaka till garnerna och såg en skylt där det stod 5 garnnystan à 50g 100kr!
Jag skulle precis välja fler nystan när jag såg att dem jag hade tagit var 100g. Ärlig som jag är gick jag tillbaka till gubben i kassan och berättade var jag läst på skylten.

Gubben: Nej, dom här är 5 för 100. Dom små är 10 för 100.
Jag: (något trött) okej, men jag nöjer mig med dom här.
Gubbem: jaja...du får allt för 100. Det spelar ingen roll. Vem bryr sig? Inte jag i alla fall.
Jag: jaha, tack... 

Sedan drog han ut kvittot och la i påsen innan jag hade betalat. Jag räckte fram VISA-kortet och han sa bara; jaha, du betalar så. Okej, då ska vi se....

Jag gick därifrån med ett gratis måttband och 3 jättefina garner.

Nu ska jag nog pyssla nåt kreativt=)

nu köpte jag ju inte det jag skulle ha.

Hjälp!! Jag är köpgalen!

Jag gick iväg till Mobilia för att köpa en telefon på lagerhaus som jag har spanat in ett tag. Viu har nämlige precis fått hemtelefonen installerad  och vi har fått en gammal telefon av Kristians syster. Jättebra att vi har den telefon att börja med, men den susar och man hör oftast inte vad personen i andra luren säger så vi behöver en ny.

Nu i helgen har ju Kristian varit i Hudik hos sina föräldrar som sa tt dom hade massa telefoner på lager som vi kunde få så då tyckte snål-maja (som inte visar sig alltför ofta) att vi kunde nöja oss med en ärvd lur. Men nu hittades inga telefoner och då gav jag mig tillåtelse att köpa en snygg på Lagerhaus.

Problemet var bara att när jag nu kom dit så var alla röda utom skyltexet sålda. Kvar fanns silvriga och rosa. Som tur fanns en trevlig kille i personalen som kollade i beställningarna och berättade att det skulle komma in nya röda telefoner nästa veckan. Då ska jag ha en minsann!
 Kolla så läcker! En röd pussmun att prata i! passar perfekt i vårat svart-vita-röda vardagsrum=)

Effektiva söndag

Jag har inget inslagspapper hemma så nu har jag gömt Kristians julklapp i min scarflåda, men säg inget!

Nu ska jag ta en vals med dammsugaren och om jag fortfarande är på humör efter det så ska jag sy kuddfodral till prydnadskuddarna i soffan.

Hepp!

Har dom inte ställt tillbaka klockan eller?

Ja, man kan ju undra. prick 23:00 slutade grannen att poppa ballader med för hög bas.

Jag trodde iaf att det var kl22 som gällde!

Men jag ska inte klaga nu när det är tyst. Då kanske jag kan somna.

hepp!

Lördagens shopping

Jag gick på stan i två omgångar idag. Först gjorde jag "stan" efter brunchen på café Systrar & Bröder.

Jag hittade en julklapp åt Kristian och sedan köpte jag tråkiga saker.
Vi har ju ingen förvaring till papper och sådant för skrivbordet saknar hurts. Jag sprang runt på hela stan och letade efter smart pappersförvaring och kom fram till att bästa vore "brevkorgar".

Jag hittade några stycken på Åhlens men blev så arg att de kostade 175:- styck! Det är ju rån!  När jag hade gett upp och satt mig på bussen hem så kom jag på att Clas Ohlson säkert har nåt. Jag hann precis hoppa av bussen och gick in och hittade det jag sökte.

Alltså blev det brevkorgar från Clas Ohlson.
 Fyra stycken svarta ska nu hålla lite bättre ordning på allt som inte satts in i pärmar än.

Sedan åkte jag hem och lämnade kassarna för att gå vidare till Mobilia. Där köpte jag nya örhängen eftersom jag har slarvat bort ett par. Hittade även ett par leggings på H&M till min nya tunika från Indiska.




Nu ska jag gå och lägga mig och försöka låtsas som att jag inte hör grannens dunkande bas.

Godnatt!

Griller i huvet.

När min familj var här för några veckor sedan så upplyste min lillebror mig om att dörren till våran lägenhet inte är brandsäker. Varför inte? frågade jag.

Jo, för den öppnas innåt i lägenheten.


Jaha, och nu kan jag inte låta bli att tänka på vad som kan hända om det börjar brinna mitt i natten. Vi har ju dessutom två lås som vi är noga med att låsa med tanke på hur vanligt det är med inbrott i det här området.

Tänk själv: 2 lås och dörren gå innåt.


Nej, usch...nu måste jag tänka på nåt annat. Får väl titta på nåt roligt på youtube. Varför kommer alla såna här dumma och fjantiga tankar när jag är ensam?

Läs en bok?

Det var riktigt längesen jag läste en bok och nu är jag sugen på det. Men alla böcker jag har hemma har jag läst en eller flera gånger. Om stadsbiblioteket är öppet imorn så ska jag nog pallra mig dit och fixa ett lånekort.

Ikväll kanske jag börjar läsa i en bok som Kristian hade med sig hem. Det går bara skit på TV och grannen ovanpå behagar poppa powerballader på högsta volym. Hoppas grannen slutar snart för jag vågar inte gå upp dit och säga till. med tanke på musikvalet så tror jag inte att det är en farlig granne, men risken att det är en medlem ur Hells Angels är ganska stor (jag är allvarlig) så jag vågar inte.

Jag har hejat på Hells Angels-killen några gånger och han är rätt trevlig, men jag känner ändå inte att jag vill gå dit och ringa på för att klaga på musiken.  Det får helt enkelt bli öronproppar för min del om poppandet inte slutar.


Finns det inte nån regel om att man som hyresgäst i ett hus med lägenheter inte spelar hög musik efter kl 22?

Jag längtar efter Kristian! Allt är mycket lättare när han är hemma.

Lilla Maria och Långa farbrorn.

 Denne mannen höll jag på att krocka med på Åhlens City idag. Anledningen till att jag bemödar mig lägga upp en bild på svt:s nöjeschef Hans Rosenfeldt är att jag nu kan bekräfta hur sjukt lång denne man är!

Fatta att jag som känner mig kort och liten annars nu kände mig som en fis i universum.
En mamma med dotter som gick bredvid mig stannade upp hela människotrafiken och vände sig om och "viskade" var det inte han?. Jag hade lust att väsa tillbaka; ja, det var han. gå nu...


Jag har liksom känt mig osynlig idag. Folk har gått in i mig, trängt sig före i köer och butikspersonal har undvikt mig när jag vill betala. hur dumt är inte det? Som butikssäljare vill man väl att kunderna ska betala? puckat!

Jag ska nog önska mig i julklapp att bli lite längre.

Sluta hjälpa till, du underlättar inte!

Rubriken är tillägnad min älskade katt som uppenbarligen tycker det är fantastiskt kul med tyger. Jag har sytt färdigt gardinerna till köket nu, men det skulle nog gått fortare om katten inte "hjälpte till" att nåla och mata tyget genom symaskinen. Dessutom anvisades hon med att ligga på strykbrädan när jag skulle stryka. När jag väl hade puttat ner henne från strykbrädan för sista gången så satt hon nedanför och rev i tyget. Åh, dumming!

Men jag kan ju inte bli arg på någon så söt och oförstående. Hon är ju trots allt världens bästa sällskap när jag Kristian är borta. Annars också, men jag menar att utan henne skulle jag inte klara av att vara ensam så mycket.








årets första julklappsköp

Jag har nu inhandlat årets första julklapp. Den är otippat nog till Kristian. haha, det var inte meningen men jag bara sprang på klappen som skrek "köp mig!"

Och nu till den ständiga frågan: Vad i hela friden ska jag köpa till min lillebror?

jag har en plan vad gäller julklapp till mina föräldrar men jag kan inte köpa den än ifall dom får för sig att köpa en sådan själva. Det är ju ändå ett tag kvar till jul och då skulle nog bytesrätten ha gått ut om jag köper den nu och det visar sig att de också har köpt en. jaja, ni fattar.

Till lillasyster är det inte så svårt. ta nåt du tycker är snyggt och om det råkar vara ett plagg så ta det i XS. klappat och klart=) Obs! Du behöver inte prova kläder i XS för det kan du (läs jag) inte ha ändå.

Under construction

Ursäkta röran vi bygger om.


Det tjafsar med färgen på länkarna fär man kommenterar inläggen. Jag försöker fixa det, men jag och stilmallarna är inte polare.

om ni ändå vill kommentera något (jag tycker om kommentarer) så syns texten om man markerar det området. Alltså, texten finns där men syns inte just nu pga strul med färgen.

Om jag inte går och lägger mig nu så blir jag kvar här hela natten och det går inte min huvudvärk med på.

Hepp!

Dödskallar och sånt.

Ville egentligen bara visa att jag tycker om accesoarer med dödskallar, även om vissa "vuxna" verkar finna det störande.


   

Denna bilden pekar både på en liten dödskalle, men också att jag som vanligt lycktas tappa ett örhänge.
Konstigt att jag inte märker när det trillar ur, eftersom det oftast sitter hårt fast och jag måste slita bort dom.
Fastnade väl i håret eller nåt.

Penelope

Fredagskvällen spenderades i soffan med en chokladbit och filmen "Penelope".

Den var lite gullig, typ en må-bra-film. inte särskilt realistisk, men ibland är det skönt att bara se nåt oviktigt.

Nu ska jag nog knoppa så jag orkar med brunchen imorn.

Hepp!


Den barmhärtiga samariten

jobbar på samma jobb som jag.

Det är nog den enda person som jag kan prata med  och nyss ringde hon och bjöd med mig på brunch imorn=)

Jag tackade ja innan jag hann tänka, men det är väl bra att aktivera sig.

Nu kommer jag vara nervös tills jag hittar till stället vi ska till och säkert nervös tills brunchen är slut. Träffa folk jag aldrig träffat och vara trevlig. Det var längesen, hur gör man?

cred

Vill bara ge lite cred till Designadinblogg som gör det över huvudtaget möjligt för mig att ändra bakgrundsfärg på bloggen.

Kolla in hans sida om du behöver hjälp. Där hittar du svaren till de flesta frågorna.

Ensammast i Sverige...

är en låttitel men även så jag känner mig.

Mina helgplaner gick åt skogen tack vare SJ och Kristian stackarn är på väg till Hudiksvall.

Den värsta huvuvärken har släppt och jag har diskat lite. bara glas och muggar fyllde hela diskstället. =(


Okej, mina vänner, den som känner för att göra en god gärning i helgen slår mig en pling och hjälper mig slå ihjäl lite tid.
Annars lär jag bli fast mellan datorn och tv:n.

blogg-krångel

Jag vill så gärna få till en snygg design, men jag är ju inte direkt kunnig inom ämnet och har absolut inte tålamod när det krånglar.

varför har blogg.se så fula teman?

Bekännelser...

Det snöar! det var inte det jag skulle bekänna det kan ju alla se.

För första gången sedan jag var lite så längtar till julen. Det ska bli mysigt att pynta lite med adventsstjärnor och julgardiner. Även gardinerna och advenststjärnorna i vårat fall är svart och vita.

Mamma, vet du... jag saknar faktiskt tomtarna hemma. Men om jag köper en liten tomte till lägenheten så får kristian spader och kastar ut allr julpynt.

Jag sa på skämt här om dagen " ska vi ha en liten julgran?" jag fick blicken och så diskuterade vi inte det mer.
de senaste åren har jag tyckt att julen är en överskattad och stressig tid, men nu har hatat lagts sig och jag pynta igen.


Ett år satta Mamma in änglar och tomtar och jag kastade ut dem ur mitt rum. när jag inte var hemma smög Mamma dit dem igen, men jag närkte det såklart  kastade surt ut dem igen. Sen dess har jag sluppit julpynta och detär väl 8 år sedan eller nåt. Nu är jag som Mamma och smyger in lite pynt och ljus här och var.

Ni skulle se kristians min förra året när jag hängde silvriga julkulor i dörrkarmen, men jag fick hållas. Det är nog det som kallas kärlek. Att jag (som betalar för krafset) får pynta och inreda lite som jag vill och han håller god min. Han är borta så mycket så han har nog inte hjärta att klaga på inredningen. Annars har vi lika smak bortsett från mitt intresse att byta gardiner och flytta runt inredningen=)

Snälla, ta mitt huvud!

Vaknade upp med en härlig migrän och ont i halsen. Tog några piller och la mig igen i hopp om att dt skulle gå över lite, men nej. Jag var tvungen att sjukanmäla på jobbet.

Jag får alltid dåligt samvete när jag inte går till jobbet, för det är DYRT att vara sjuk. Men så här med facit i hand kan jag säga att det hade inte varit möjligt att jobba idag. Så fort jag tar ett steg känns det som att någon släpper en bomb i huvudet på mig. Alltså förflyttar jag mig så lite jag bara kan.

Köket ser ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" för när det var kristians tur att diska så råkade han skära av sig halva tummen innan när han lagade mat. nej, jag tror inte han skar sig med flit för att slippa diska. Tummen gör det nämligen svårare för honom att spela trummor och Scaramanga har gig nu i helgen.

Hur som helst så tänker jag inte låtsas om köket och lägga mig i soffan igen. Jag är ändå ledig i helgen och ingen vill leka med mig så jag har nog tid att städa upp sen.

puss och hej! 

Myskväll

I helgen åker Kristian bort så vi hade myskväll ikväll istället.

Vi cyklade till "hemmakväll" och hyrde fiolm och köpte godis. Filmen var " The Bucketlist - nu eller aldrig"

Så himla bra film, och den avslutades med tårar. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorn.

Godnatt!

Across the night...

Dagens låt. Lite pepp innan jag går till jobbet.

Silverchair - Across the night

Oh, smärta!

Jag visste det redan igår och idag fick jag det bekräftat. Träningsvärken har slagit till igen!

Men, när det gör ont så påminns jag ju om att jag har gjort nåt bra.

Imorn blir det aerobics med Höftrullar-Martin igen=)

Hurtbullens dag!

Jag hade verkligen ingen lust att träna alls, men just därför tvingade jag iväg mig på aerobics.

Jag körde så hårt jag kunde förutom armhävningarna. Jag ahr fortfarande ont i min vänstra handled och att göra armhävningar på bara höger hand kändes inte som nåt alternativ. Alltså, jag kan göra det, men jag ville inte göra det andra avundsjuka. Right?

Idag har jag faktiskt varit duktig över lag. Skurat badrummet, dammsugit och skurat i hallen och vardagsrummet. Diskat ett diskberg och skrubbat i ugnen.

Jag började att sy gardiner också, men då bara krånglade symaskinen så jag blev bara arg och stängde av. Orkade inte med massa härvor.


Nu ska jag hoppa in i duschen efter friskispasset=)

Städdag...

Åh, det tråkigaste som finns måste vara att städa badrummet. Vi har dessutom väldigt slitet porslin (badkaret, handfatat och toan) så det ser liksom inte riktigt rent ut hur mycket man än gnor.

Idag blir en sån där tråkig dag för det rgnar  och blåser nästan storm ute. Då kan jag lika gärna städa.


kärt återseende!

Jag gick ju en julklappssväng på stan och så gick jag förbi Village där en gammal vän jobbar. Jag har gått in där en gång flur och frågat efter vännen, men då var hon sjuk.  Idag gjorde jag ett nytt försök.

När jag kom in såg jag en tjej som påminde lite om min vän och sedan såg jag att namnet på hennes namnskylt var detsamma. När de andra kunderna hade gått frågade jag om hon var  den jag sökte.

Reaktionen blev:ja, det är jag...  Nämen, nu känner jag igen dig! Hon sprang runt disken och gav mig en kram. Vi kom fram till att vi inte setts på 8 år! Sedan bytte vi nummer och bestämde en fika på obestämd tid och plats. Sen gick jag vidare och råkade köpa en tunika i farten=)

Himla kul att se henne, och ännu roligare att vi nu bor i samma stad!

Middag

Nu är jag hemma från en runda på både mobilia och stan. Tanken var att leta julklappar till familjen och letade gjorde jag. Men jag hittade ingenting förutom lite småprylar till lägenheten.

Nu ska jag sätta igång med potatisgratäng och kyckling. Hoppas det blir gott för jag är ju ingen stjärna på att laga mat.

Kiss igen!!!!

Jag skulle bara ställa in ett par skor i skohyllan när jag pltsligt känner en kissdoft därifrån.

Första tanke: Neeej, säg inte att kattf*n har pissat på skorna! Sedan använder jag luktsinnet till att lokalisera doften till en regnjacka som har ramlat ner från sin krok och ligger på golvet. när jag lyfter på den så rinner kisset av eftersom den är vattenbeständig.

Dock inte kiss-lukt-beständig så nu ligger den i badkaret med tvätttmedel. Hoppas att det funkar.

Jag blir tokig nu alltså, vad ska jag göra för att hon ska sluta kissa överallt!

P!INK

Idag är det P!nk som går på repris.

Här är låten "SOBER", helt fantastisk.

Lediga måndag.

Känner att bristen på fantasi vad gäller rubriker är ganska stor nu. Det blir helt enkelt ett rabblande av veckan dagar.


Idag är jag ledig. Ska gå förbi en frisersalong och spana in om det kan vara värt att klippa sig där. Jag har egentligen hittat en annan salong, men dom är så dyra och jag ska bara toppa lite grann. Den här salongen tar 100 kr för klippning och ligger dessutom i mitt kvarter. 100 kr känns lagom för bara toppning.

Jag vill klippa värsta frisyren, men det går inte. Här ska sparas.  (inför ett kommande bröllop)

Annars är tanken att jag ska sy ett par gardiner till köket och leta julklappar till familjen.

Vad ger man till sin 19-åriga lillebror? ge mig tips!

hej så länge=)

Söndag igen....

Igår var det söndag.  På söndagar är det meningen att man ska ligga i sängen tills man vaknar och sen ska man bara slappa och göra roliga saker hela dagen. Nu funkar det dessvärre inte så.

Åt mysfrukost framför tv:n med Kristian och sen åkte jag till jobbet. Det var fint väder när jag klev på bussen, men det var det inte när jag klev av den! Shit vad det regnade och haglade! Det tar 5 minuter att gå från bussen till jobbet och på den lilla sträckan blev jag helt dyngsur! Fick hänga upp kläderna på tork.

okej, jag visste innan att det skulle vara jag och en tjej som jobbar som pol i alla husen som skulle jobba ihop på kvällen. Jag var nervös för jag har aldrig jobbat med henne själv. men sen tänkte jag att det nog skulle gå bra eftersom hon har varit i vårat hus när hon är pol.

MEN, när jag kom till jobbet fick jag höra att den här tjejen skulle vara i ett annat hus för nån där blivit sjuk.  Jag skulle jobba med en tant som aldrig varit där en kväll. Jaha, bara att bita ihop och anstränga hjärncellerna till max.

Helt plötsligt hade jag för  första gången allt ansvar själv för 12 boende och en ovan personal. Hej och hå. Jag var nästan svettig när passet var slut. Det gick bra, men ledordet för kvällen var väl "göra om och göra rätt"

Det är ganska konstigt att jag får beröm och sägs vara duktig på det jag gör fast jag inte alla trivs med det.
Jag ska bara ge insulin med en sköterska en gång till, sen har jag insulindelegering också=)
Har lärt mig att ta "stick-i-fingret" och ge insulinspruta. Heja mig som är så nålrädd!

Update...

Jag har inte gaft lust att skriva här på ett tag, men nu ska jag väl uppdatera lite så ni vet vad jag har för mig.


Vi börjar med i torsdags:
Först var dagen en riktig skitdag, men det vände på kvällen.
Kristian bjöd mig på 3-rätters på Jensens Böfhus. Jättegott, men det bästa var sällskapet.


Fredag:
Fredagen var inte mycket att hänga i julgranen. Jag jobbade på kvällen och när jag kom hem för att sova satt Kristian och 4 andra grabbar i sofforna och tittade på nån Opeth-dvd och diksuterade musikerna olika tekniker osv. Självklart var det tvungna att ha hög volym på och därför prata ganska högt för att höra varandra.

Jag skulle upp tidigt på lördagen så jag bad dem dämpa lite. Till slut gick de vidare till en annan i gänget.  Vet inte när Kristian kom hem ,men han låg bredvid och snarkade när jag vaknade.


Lördag:
Klockan ringde 05:20 och jag kände mig inte så pepp på att gå till jobbet. Jag visste vad dagen skulle inntehålla och har haft ångest över den här helgen i flera veckor. Hur som helst så gick jag iväg till bussen och det spöregnade. =)
Annars gick jobbet över förväntat bra. Blev inte utskälld av någon så jag får väl säga att det var en bra dag=)

Söndagen ska jag berätta om i ett eget inlägg...

Tvättstugefenomenet.

woho, tvättstuga kl 8!

Till min förtrytelse har dessutom personen som tvättade igårkväll glömt att den tvättade. Det var blöt tvätt i maskinerna och tumlaren var full. Plus att idioten hade låst in till torkrummet! Där även den enda vagnen att köra tvätten i fanns. Det är nämligen långt mellan maskinerna och torkrummet.

Jag var skitirriterad och var på vippen att ringa vaktmästaren komma hi och klippa upp hänglåset som hängde på torkrumsdörren, men jag hejdade mig och  tio minuter innan jag skulle hänga min tvätt hade någon hämtat sin blöta  tvätt och låst upp torkrummet. TACK!

Nu tvättar jag för fullt, men det lär ändå itne vara torrt sen. På torkrummet hänger nämligen en skylt där det står: " På grund av USEL ventilation bör dörren stå lite på glänt för att uppnå någorlunda torkeffekt."

Hyresvärden har lovat att renovera tvättstugan, men när är det inte sagt. Vi ska bo här i 5 år, men jag förväntar mig inget.

Vi tar det imorgon!

Jag är just nu lycklig och helt slut. Fötterna värker till tusen och jag är lomhörd.

Gospelkören var ganska kul så där ska jag fortsätta. När jag kom hem bytte jag om och fixade sminket. sen bar det av till musikhögskolan där Kristian och hans coverband spelade på en fest. Så himla roligt att träffa folk och dansa med Lotta!
Värsta gympapasset och svetten rann, men så sjukt kul!

Det är en fröjs att se Kristian spela trummor när hanhar roligt och kan slappna av på scen. Jag valde att itne ta med kameran för då kan jag inte dansa och det var just det jag behövde nu.

Nu är klockan 02:06 och bloggar och äter macka och dricker te. Det är som förr. När man var yngre och piggare. haha, säger jag som är 22. men allvarligt, man pallade mer för bara några år sedan.

Jag kommer att vara en dö sill imorn, men det tar vi då=) Nu ska jag leva på den här kvällen länge!

Facebook!!!

Skärpning!

Varför stänger facebook ner alla internetfönster när man loggar in. Det är som att min dator inte tål facebook och lägger ner allt. JOBBIGT!

I pysslartagen

Jag är ganska irriterad på min handled nu. Den ställer till det när jag är i pysslartagen.

Har bytt lakan i sängen förutom påslakan. Det gör så ont  när jag ska skaka i täckena. Hur klent är inte det?

När jag diskade fick jag diska spegelvänt mot vad jag brukar. Jag håller i med vänster och gnor med svampen i höger hand. Nu var allting utom besticken för tunga för att hålla med vänster. Gissa hur svårt det var att byta händer?

Nu ska vi se om jag klarar att få fram och upp strykbrädan så ska jags tryka ett par gardiner jag har tvättat.


Det blev förresten en billig seconhand-runda.INGENTING! jag hittade ingeting jag som annars får sätta  hänglås på plånboken. Nu blev jag besviken istället. Hur som helst så ska jag på fest ikväll och det känns som att jag inet ha nåt att ta på mig, fast jag vet att et inte är sant.

Konstigt att jag fyller upp 2 garderober och mer men ändå inte har något att ta på mig! 

Lediga onsdag!

Tog en ordentlig sovmorgon. Jag är helt slut!

Igårkväll somnade jag 3 gånger i soffan innan klockan var tio, det är väldigt ovanligt för mig. Sen när Kristian kom hem så vaknade jag och gick och la mig i sängen. Gick upp i morse vid 10 och jag är fortfarande astrött.

Fick reda på igår att Kristians band kommer hit ikväll och äter tacos. Synd att dom kommer så sent så att jag inte hinner vara med. Nähä, jag får nöja mig med att diska kristians disk och göra fint i köket tills hans kompisar kommer. Ja, jag är lite trumpen!

Funderar dessutom på om jag måste boka tid hos en läkare för min stackars handled blir bara värre för var dag som går. Det är löjligt! Jag slog bara i handleden på ett armstöd i trä och nu kan jag knappt använda armen.

Tänk om man skulle klä på sig och ta ta i dagen? Diska och sen gå på secon hand=) Ikväll ska jag till en gospelkör, wish med luck!

Så himla sugen på pizza!

Men, nu sitter jag här och äter fiberhavregrynsgröt med linfrön, kanel och äppelmos. Det är riktigt gott och jag är så glad att jag ite åt pizza. Nu slipper jag har ångest över en onyttig pizza, och detta är ju löjligt mycket billigare!

Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

Hörde detta på en buss i Malmö för några dagar sedan. Kanske är överdriven information som egentligen kommer fram av sig själv, men det konversationen hölls mellan två flickor i yngre myndighetsåldern.

Tjej med för mycket foundation :Asså, våran kompis är typ så fet  så han typ fastnade i dörren. Ah, åsså började vi typ garva å så började han typ snacka med oss typ å sånt.

Tjej med ful utväxt: haha men shit...


Jag säger då det. Dagens ungdom. Behöver jag tilläggaa tt detta bräktes fram på skånska?

Mycket hemskt som händer nu.

Fick nyss reda på att en god vän till familjen har somnat in idag.

På vilket sätt är världen rättvis när en ung man med familj och små barn inte får vara kvar?

Ta en bitter gammal kärring som ändå inte vill leva, det skulle kännas bättre!


Jag skänker mina tankar till en jättefin tjej  och hennes barn som bär på den största sorgen.



Vila i frid .....

Fjärilar i magen...

Det kanske är nåt på gång. Pirrar lite i nerverna och tankarna flyger fram och tillbaka. Inte ens jag vet riktigt, men det kan vara nåt som händer nu...

Hjälp mitt hår!

Alltså, nu blir jag mörkrädd!

Jag håller ju på att spara ut mitt hår så att det blir långt igen. Men nu när jag duschade tror jag att jag tappade minst halva kalufsen! Det kan inte vara hälsosamt att tappa så mycket hår! Det syns inte att jag har tappat massa hår, men det har varit såhär i några veckor nu. Jag blir ju orolig.

Fortsätter det såhär så får jag har peruk när vi giter oss! (ett tag kvar)

Hur fungerar tiden?

Ojoj, djupa funderingar...

När man var liten gick tiden superlångsamt förutom när man hade roligt. Nu går oftast tiden alldeles för fort, förutom när man är på jobbet.

Idag är den längsta söndag jag varit med om!
Kanske för att jag egentligen inte haft nåt att göra och att Malin flyttar så jag har inte kunnat prata med henne heller.

Jag som hade tänkt fota i Pildammsparken idag. Det sket sig för jag är ganska säker på att min kamera inte tål regn. Åtminstone har jag ingen lust att testa om så är fallet ifall jag har rätt.

Började titta på en film tilll frukost men den var så konstig så jag la ner. Jag har nog inte gjort så mycket idag. Tvättat, skurat golvet i hallen och köket, diskat. Hela dagen har mest varit konstig.

Jag som tänkte göra "ingenting" blev alldeles för rastlös och sorterade viktiga papper och viker kläder. dumt!

Hur mår katten?

Försöker förstå min lilla fyrbenta vän med svans. Jag tror att hon protesterar mot något när hon kissar på förbjudna ställen. Pratade länge på msn med en gammal vän som kan en del om katter och nu testar jag att ha kattlådan i badrummet stället.

Där vi bodde förut hade vi värsta stora badrummet och då stod lådan där inne. Likaså när jag bodde hos mina föräldrar under sommaren med katten så stod lådan i badrummet.

Nu i den här lägenheten så är badrummet ganska litet och inte så smart planerat så vi ha haft lådan i ett annat rum. Det har gått jättebra tills för några veckor sen. Nu kissar hon i det rummet lite då och då. Gärna i resväskor och på mjuka saker, t ex 3 täcken och 3 kuddar och soffan!

Hon kanske tycker det är fula tapeter där?  För det tycker iaf jag. Hur som helst så jar haf ställt in tvättkorgen i det rummet för att få plats med kattlådan i badrummet. Vi får väl se om det funkar eller om hon blir mer förvirrad av att lådan är flyttad. Hoppas det funkar!

Om hon protesterar mot att vara ensam på dagarna har jag problem. Känner inte att vi kan ha en liten kattkompis till henne just nu. Vi får se vad som händer.  När jag är hemma är jag med henne jättemycket så hon inte ska känna sig så ensam. Jag får dåligt samvete!

Nästan påkörd!

Påväg till Mobilia för att hämta ut mitt paket på posten så blev jag nästan påkörd på ett övergångställe!

Det är en ganska stor väg utan trafikljus så bilarna ska egentligen stanna för fotgängare. Hur som helst så hade jag gått över vägen där bilarna kommer från vänster och stannade på mitten (det finns en plats att stanna på om bilarna inte stannar). Sen stannade bilarna på andra sidan vägen för 3 andra som gick före mig. Jag började också gå men när jag var i mitten av gatan mellan de två filerna så kör plötsligt en stor taxibil iväg!

Jag stod typ en halv meter ifrån den och skulle gå förbi när den bara drar iväg! Jag blev livrädd och såklart helt nerstänkt eftersom det regnar idag! Ledsen, blöt och skrämd gick jag vidare till posten.

Jag hämtade mitt paket och gick hem igen. Jag ska nämligen akta mig för att köpa saker. Jag räknade lite på ekonomin på förmiddagen och blev lite mörkrädd. Det blir inte så dyra julklappar i år(=

Sunday morning!

Somnade sent igår och har drömt massa konstigt som jag knappt kommer ihåg.
När jag vaknade hade jag massor med saker att göra, men sen ångrade mig och har bestämt mig för att bara göra sånt jag vill idag.
 
Jag tänker alltså vara ledig på min lediga dag.

Måste dock hämta ett ut ett paket och tvätta,men annars ska jag bara göra roliga saker.

Visning av lägenheten...

nu finns lite bilder på min bilddagbok. Främst på sovrummet som vi har målat om.

http://Akeela.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1226098801&id=292413129


När bården i köket är uppe kommer ännu mer bilder.
Tänkte det var kul för er som inte möjlighet att hälsa på oss.

Härliga lördag!

Detta var den bästa dagen på länge!

Jag har bakat en dubbel kladdkaka som blev riktigt god. G&G var här och vi satt och pratade om både balj och viktiga saker. Så himla mysigt att träffa nån!

Jag följde med dem hem och lånade några filmer, fick frallor och alfagroddar. Jag bli ompysslad av G som om hon vore min låtsasmamma nu när jag har mina föräldrar långt borta.

Jag hittade hem helt själv och jag känner mig lite duktig för det. Tänk på att jag föddes utan lokalsinne!
Nu måste jag stoppa nåt i magen, förslagsvis inte mer kladdkaka. då spyr jag!

Kanske gourmékocken kan åstadkomma lite makaroner och falukorv?

Imorn måste jag gå till möllevångshallen och undersöka om de har såna frallor som jag fick av G. Det mesta kring möllan är ju ganska billigt. Men dom kanske inte har öppet på söndagar? Om fruktstånden är där så jag iaf köpa frukt.

Lördagsmys!

Tog mig en välbehövlig sovmorgon. Tänk att jag alltid är så trött. Det måste fattas vitaminer eller nåt. Plus att jag lltid går runt och är nervös över jobbet.

Nu ska jag ta ett varv med dammsugaren och städa lite. Sen blir det baka en kladdkaka.

Återkommer!

Jag är nog värre än normalstörd.

Nu är klockan halv tolv för en timme sedan fick jag ett ryck och plockade fram locktången.
 
Nu sitter jag här med hela håret lockat och en festsminkning.  Undrar varför?

Vad har jag gjort idag? jobbat.
Vad ska jag göra nu? gå och lägga mig.

Vilken frisk människa piffar till sig ensam en fredagkväll för att sedan sova ensam med sin katt? idiot!

Det blir ju bara jobbigt att duscha ur all spray och tävtta bort allt smink imorn för jag är uppenbarligen för trött för att göra det nu. Knäpp jag är.

blablalbla...inget vettigt här inte.



Ganska nöjd ändå.

Fruktansvärt god middag och skämtar inte!
Fullkornstunnbröd med kalkon. Ett stort gals studentte med nyinköpt honung. Så himla gott! Till efterrätt finn en Ben&Jerrys Chocolate fudege brownies. Jga har tjuvsmakat så jag vet att den är skitgod!

Har varit ute med soporna och plockar lite smått här hemma. Jag får ju gäster imorn=)
Annars sitter jag vid datorn och är onyttig i älsklings förstora tröja. Vad ska jag annars göra när han inte är hemma?

Måste jag lyssna på din musik?

Jag funderar på om jag ska orka höra grannens musik genom ljudet från min tv eller om jag ska höja på tv:n tills trumhinnorna gråter. Alltid samma granne som spelar musik så att det dånar! Tyvärr har han dålig musiksmak också.

kiss igen!

Jag skulle lägga upp täcken och kuddar i ett skåp efter att familjen lånade dem förra helgen. Inte till min förvåning, men till min besvikelse hade kattskrället kissat på hela högen.

På söndag har jag tvättid, men jag hade inte tänkt tvätta 3 täcken och 3 kuddar!

KISSEkatt!

Att tänka på olika sätt.

Varför blir en del avundsjuka när andra är lyckliga istället för att glädjas med dem?
Varför inte unna andra att må bra?

Ett sätt: varför får jag aldrig vara lycklig och varför händer bra saker bara andra?
Ett annat sätt: Vad kul för henne/honom att det går bra nu. Skönt att hon/han är lycklig, det förtjänar hon/han.


Det är nog lätt att börja tycka synd om sig själv istället för att glädjas med andra. För dem allra flesta är inte livet skit egentligen, men om har på sig pessimistglasögonen så märker man inte sin egen lycka.

Detta är inte skrivet till någon särskild person utan bara något jag funderat på lite.

Tänkvärt eller bara blaj en ensam fredagkväll? Tänk själv på vilken inställning du har!  Jag ska i alla fall försöka att vara mer positiv.

Nu händet det grejer!

Alldeles nyss ringde min chef och sa att hon hämtar på mig på onsdag. Jaha? jag är ledig tänkte jag.

Då har hon gullig som hon är tagit reda på när gospelkören i limhamn över´och hon känner folk där så hon kör mig dit och så får jag vara med. Eftersom Gospel Company inte har hört av sig så är ju detta en jättebra början.

Nu blev jag glad!

Segast ever!

Låg och snoozade 20 minuter längre än vad jag egentligen har tid med, men jag är så himla trött!

Tuva blir liksom knäpp när Kristian inte är hemma heller. Hon far runt och river i allt och krafsar. Ti8lls lsut fick jag henne lugn. hon låg på min mage och kurrade när jag klappade henne. sen somnade hon bredvid mig och låg där till imorse när klockan ringde. goa katten!

I vanliga fall har vi skitvarmt i lägenheten, men igårkväll var det snorkallt i sovrummet. Säkert bara för att inte Kristian kunde värma mig. Hur som helst virade jag in mig i både mitt och hans täcke, tjocka sockar och en varm katt. Till slut somnade jag fast jag frös, men sesn vaknade jag naturligtvis och var skitvarm! av med allt och sen svårt att somna om.

Nu ska jag borsta gaddarna och sen iväg till jobbet. Gårdagens smink och samma jeans som hela veckan. yey, fräsch tjej_86!

Lördagen klar=)

Yes! Jag har en sak att göra i helgen!

På fredagen ska jag städa lite och kanske baka nåt för på lördag får jag gäster! woho...

Mamma och Pappas vänner, eller mina vänner också som förbarmar sig över mig som är ensam i helgen.

På söndag ska jag tvätta och kanske fota lite i Pildammsparken. Vi får se. Ganska skönt iofs att inte ha en massa måsten. Tyvärr kan jag inte riktigt slappna av ändå för redan nu gruvar jag mig inför nästa helg då jag ska jobba.

Nej, nu måste jag hoppa i säng. klockan ringer 05:30 imorn bitti, sov gott!

Krock!

När jag satt på bussen hem fick jag uppleva mycket.

Visste ni att i Malmö får man buss-körkort i cornflakespaketen? ja, det måste vara så i alla fall. Som dom kör!
Det där med att bromsa mjukt och köra försiktigt som dom tjatade om på trafikskolan verkar inte finnas e deras vokabulär. Flertalet gånger har folk ramlat i bussen och otrevliga är dom också. chaufförerna alltså.

Ikväll hade visst chauffören bråttom (till vad vet jag inte för dom brukar ju inte hålla tiderna) för han körde på fel sida vägen och gasade på innan folk har hunnit sätta sig.

I en viss rondell som dom brukar gena över fick han dock köra som man ska, alltså runt den! ENDAST för att två bilar hade krockat där och tog upp platsen i mitten av rondellen. Personerna såg oskadda ut, värre var det med bilarna. En stor fin buckla på den bilen som blivit intvingad upp på rondellen och den andra bilen som hade kört i den rykte det om.

Snälla skåningar, ta det lite lugnt i trafiken! Jag tycker att det är befogat att jag inte vågar köra bil i centrala Malmö!

En lång torsdag

Dagen började bra med sovmorgon,scones och en film.

Sen skulle jag ut på stan med Tilde, äta lunch och shoppa lite.

Innan jag gick hemifrån stod jag i valet och kvalet om jag skulle ta mina spetsiga mockastövletter, jag tänkte "fin lida pin" och tog dem. Det blev så bokstavligen talat!

Först åt vi god mat på Bar och sen gick vi i affärer. Vi provade mössor och hattar, kikade på hårfärg, och letade vi efter skor till Tilde. Sen upptäckte jag att HELA min KLACK bara har gått av! Då fick jag också leta skor. TYvärr hittade vi inga alls. Tur att vi inte hade en stegräknare för då hade jag blivit mörkrädd. Fram och tillbaka mellan Malmös alla torg.

Till slut åkte vi bussen nästan hem och gick till Mobilia. Där hittade vi en present till Irene som fyllde år igår och en blomma till Mårten som fyller på fredag. Sen åkte vi hem och Tilde fick se hur vi bor. Sedan åkte vi till Landskrona och åt middag hos Elin och Mårten.

Jag och Kristian kom väl hem runt 23 efter 14 varv i kvarteret i jakt på en parkeringsplats. Somnade ganska ovgaggat och drömde om en brandbil?

Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag jobba kvällpass. Försöker tänka positivt.


ajajaj

Jag slog i handleden i förrgår på jobbet och den blir bara värre. Igårkväll smorde vi in med orudis och när jag vaknade var den sämre. Är helt stel i underarmen och kan inte hålla i saker. fingrarna känns som svullna korvar, men det syns inget. blä!

Steg 1 - check!

Nu börjar humöret stiga.

Jag har skrivit mitt CV och komplettarat min meritlista. Ringde min gamla chef från Idé & hobby så att det var okej att använda honom som referens. Det fick bli fotot från mitt körkort för där ser jag hyfsat normal ut framifrån. Jag har inga "normala" kort på mig och idag var det inte läge att knäppa kort på min rödgråtna nuna.

Såhär ser jag ut på mitt körkort. Ingen bra bild i stort format men ändå. Kolla mitt långa hår! Vart tog det vägen?

Steg 1

1: Nu har jag skickat iväg en ansökan till en gospelkör som jag hoppas på.

2: Skriva ett CV. det ska jag ta tag i nu.


Tack Mamma och Malin för pepp.

Cry me a river...

Tack för att nässpray finns!

En miljon  tårar och förkylning är inte en bra kombo.


Nu har jag lugnat ner mig och ska nog ta ett bad.

Hej.

Ryck upp dig!

Idag ska jag försöka vara positiv. Kan ju säga att det inte är det lättaste klockan 05:30.

Ska bara borsta tänderna och plugga in rix morron zoo i öronen sen bär det av till jobbet.

Jag har på mig ringen, kan inte glömma kläderna för dom hänger på ytterdörren. Imorgon är en bra dag så jag har ställt siktet där.


Hoppas ni får en fin dag!

Glömde det mesta idag. Borde glömma dagen också.

Fy vilken skitdag!

Först duschade jag för länge så jag hann inte fixa håret eller sminka mig.
Sen glömde jag påsen med arbetskläder hemma. Jag ahr gjort iordning den och ställt vid dörren, men gick självklart förbi den. Alltså fick jag jobba i mina privata kläder som idag avr pösiga jeans som sitter uppe på halva rumpan med hjälp av ett nitbälte. haha, det passar sig på ett kristet äldreboende! not!

Just det, jag glömde sätta på mig förlovningsringen efter duschen så jag fick vara ringlös också.

Sen glömde jag bort att jag var tvungen fylla på busskortet som har gått ut, men eftersom jag var sen till bussen och inte hade så mycket kontanter så får jag betala bussen utan rabatt tills jag kommer åt en bankomat  vilket blir imorgon eftermiddag. Självklart jobbar jag morgon imorn så jag hinner inte det innan. Jag får alltså betala 4 extra dyra resor innan jag kan fylla på mitt pendlarkort.

ÅÅÅHHH, irritationen växer!

Tur att jag har en snäll mamma och en snäll pojkvän som får höra på mitt klag. Den som inte är intresserad av mitt just nu extremt tråkiga och eländiga privatliv behöver ju inte läsa bloggen. Funderade på att ta upp min gamla dagbok men det kändes bara konstigt. Jag häver ur mig lite här på bloggen.

Jag längtar till på onsdag. Då är jag ledig och ska gå på stan med Tilde=) Sen blir det middag i Landskrona!

Nu blir det häva ur mig på stackars Kristian som måste lyssna på skiten och sen stupa i säng. väckarklockan ringer snar.

Avskaffa måndagar!

Det känns inte som en bra dag, Orolig i kroppen och knoppen. Egentligen har det inte med måndagar att göra men jag skyller på det. Det har att göra med alla dagar som jag ska till jobbet att göra.

Det blev en halv apelsin och lite yoghurt till lunch. inte vad jag hade tänkt men tiden försvann. Den försvann i duschen. Inget smink och ful i håret, men vem bryr sig. Skulle vilja gå i pyjamas hela dagen idag.


Ge mig lite motivation och styrka!


Direkt insyn från trucken?

Som jag sa så gör de om trottoaren här utanför och nu kör dom med stora traktorer och truckar.

Precis utnaför våra fönster! Här kan jag ju inte sitta i morgorock när dom ser rakt in. Vi bor liksom en halv vånng upp så det är inte riktigt markplan. Dessutom sitter det insynsskydd på fönstrens nedre del så att förbipassernade inte ser in. Men det hjälper liksom inte när dom stter i en bamsetraktor.

Inte så trevligt på min sovmorgon när jag bara  skulle slappa.
ha, där fick jag!


Att bemöda sig att vandalisera.

I helgen var det tydligen bråk utanför vårt hus. Det händer lite då och då och polisbilar här är ingen ovanlighet.

Tydligen var det några som bråkade utanför porten och den ene lyckades ta sig in för att gömma sig.
Tyvärr håller man på att bygga om trottoaren utanför så att massa stora kullerstenar ligger på hög här. Den andre killen tyckte nog inte att dom hade slagits färdigt för denne någon tog en stor sten och slängde in genom glasrutan i portdörren. Släpade ut killen som hade gömt sig och så var det igång igen.

Jag sov som en gris och såg glassplittret och dörren på morgonen. En granne berättade vad som hade hänt.
Tråkigt att folk orkar förstöra, men mest hoppas jag att killen som gömde sig inte blev allt för illa åtgången.

Senast i veckan var polisen inne hos nån här. Dom parkerade 2 bilar utanför och gick in i vår port. Dock plingade dom inte på hos oss. Kanske bäst att inte veta varför.


Welcome to Malmö people!

skakis

Jag har drömt mardrömmar hela natten. Behöver inte gå inte på vad det handlade om, men det var hemskt.
Poängen är att jag inte alls är utvilad.

Av nån anledning är jag helt skakig i händerna. Teet höll på att skvimpla ut och jag missar tangenterna när jag skriver.

Snart ska jag ta mig an ett berg av disk och sen hoppa inte i duschen och diska mig själv. Sen blir det jobba kväll. Bläää...


Just nu behöver jag träffa en vän. Det finns inte så många va dom här i Malmö. Närmare bestämt en, men hon är för det mesta upptagen. Det är inte bra att inte ha nån att umgås med förutom pojkvännen.

6-4= 1 + katt

Nu har famljet åkt hem till sitt. En väldigt mysig och trevlig, men intensiv helg. Det blir alltid så tomt när man sklijs åt även om man vet att vi ses snart igen.

Nu sitter jag här vid datorn och äter blåbärsglass och katten tittar på. Hon funderar nog  på hur hon ska komma över glassen. Tuva har förresten kissat i en ikeakasse som låg i hallen. Vet inte om det råkade vara stängt till hennes låda eller om hon protesterar mot att min lillasyster åkte hem.

Min syster och katten är bästisar. De leker kurragömma och busar tills båda två ligger utslagna.

Kristian är och repar med ett av många band så nu är det jag och katten igen. Tur att jag har henne annars vore det ensamt. Konstigt nog är jag mer ensam när jag är själv hemma än när jag bodde själv. Kanske för att man alltid var själv då och ensamheten inte blev så påtaglig då. 

Vi var en sväng på IKEA så nu har vi fått en ny tavla i köket och 3 nya ska upp isovrummet. Men jag väntar tills vi har mätt ordenligt och kan hjälpas åt.

Det får bli en tidigt kväll för jag är helt mör. puss och hej!

Lugnt på bloggen

Den här helgen är familjen här och hälsar på hos oss så jag kommer inte ha tid att blogga .

senare ska jag lägga bilder på sovrummet och berätta om helgen.

puss så länge!

RSS 2.0