Gott nytt år!


Nu har jag jobbar färdigt för kvällen och har kommit hem till två tv-spelstöntar och en kelsjuk katt. Ni får gärna skänka mig en tanke imorn när väckarklockan ringer 05:15. Håll tummarna för att mogondagen på jobbet bli lugn och inte hektisk.

Gott nytt år på er vänner!











jag vet...

Bloggen ser ut som skit igen bara för att jag vill ändra om  designen. Och nu är jag trött och ska sova så ni får hålla till godo så länge ändå.

Imorgon är det nyårafton och jag ska jobba. jobba kväll dessutom. men det värsta är jag jag ska jobba på nyårsdagens morgon också. Börjar kl.07:15 så vi får väl se om det blir något tolvslag för mig. nehe, nu ska jag sova.

Det roligaste är lulllullet!

Okej, nu avslöjar jag vad vi har pysslat med här hemma. har inte knöppt kort på det än men det som har åstadkommits är:

* Hylla över sängen med spotlights.
* Nytt skrivbord med hyllor för förvaring runtomkring.
* Ny tv-bänk med plats för hela innehållet i gamla bokhyllan och en egen hylla för katten.

Alltås, här är så pimpat och vi är så nöjda om än trötta. Nu fattas bara lite städning så är det klart. Det roligaste är när man får sätta dit lulllullet. Jag har pimpat sänghyllan med en tavla och ljuslyktor.

Nu ska jag lägga mig i sängen och beundra verket. Kanske inviga spotlightsen med en nylånad bok. Jag lovar att ta kort på härligheten när vi har städat för jag är så stolt. Sen måste ni säga att det var fint!


Godnatt

Bad hairyear?

Nu är jag inne i en period då jag är är så trött på mitt fula världelösa hår igen. Färgen har blivit tråkig och lite råttfärgad utväxt tittar fram. Vad ska vi hitta på nu? Jag vill klippa en rolig frisyr som man kan styla lite och kanske färga lite slingor och olika färger, men nej. Dock har detta tråkiga sparande och vara rädd om ett syfte.

Jag är världens sämsta på att vara rädd om håret och det är ett under att jag inte på egen hand har klippt lugg i ren tristess. Just nu har den där tråkiga längden som varken är kort eller lång och självfallet börjar bli störigt. Antingen platta eller göra lockigt med mousse och fön. Båda alternativen sliter ju på håret men bara naturligt går inte

På jobbet sätter jag bara upp håret med tofs eller klämma eftersom det inte funkar med utsläppt.. Då spelar det ju inte så stor roll men om man villvara lite finare en kväll så går det ju inte heller. Vad ska jag göra?

Målet är att få så långt och friskt hår som möjligt tills sommaren/hösten 2010. Allt för att jag ska ha möjligheter att göra i princip vad som helst just då på en speciell tillställning. Men tusan vad tråkigt det är att vänta!

Ända sedan jag klippte bort ca 30 cm förra hösten har jag bara väntat på att det ska växa! Tyvärr har jag inte sånt där ogräshår som växer så det knakar. Nej, här går det väl med den ynka farten av 0,5 cm i månaden! Dumma hår!

Någon som har några tips om vad jag ska göra med kalufsen?!

Full rulle.

Idag är det måndag och jag är ledig efter helgens jobb.
Vi har hunit med ganska mycket fast vi tog en välbehövlig sovmorgon. En sväng till ett överbefolkat ikea, tvätta bilen, tvättstugan. Snart ska vi iväg till en märkes outlet och leta jeans. Där emellan ska vi försöka hinna handla mat och äta nåt också.

Som sagt full rulle.och imorron kommer det hantverkare hit och ska pilla på vårat telenät som strular. Dom kommer någon gång mellan 12-16- Tur att vi är lediga för annars vore det svårt att ta ledigt bara för en sån sak. Jantverkare alltså!

Nehe, nu måste jag sätta fart igen. puss!

Jag är så upptagen....

Här var det längesen jag uppdaterade. Det är bara för att jag är så upptagenmed att fira jul, vara sjuk, jobba och inreda hemmet.

Julen var världens bästa förutom juldagen som bestod av migrän och kräkningar där mesta tiden spenderades i sängen. Det var migrän på riktigt jag lovar. Jag har hör inte till dem som är ute på julafton/juldagen och festar järnet så det var inte ens alkoholrelaterat för er som trodde det.

Julafton tilbringades i smålandet med familjen, Kristian och hans Pappa och fru. MIn moster och morbror med tillhörnade son vilken är min yngsta kusin. Vi åt gott julbord, tittade på Kalle Anka, öppnade klappar, spelade spel, tittade på Carl-Bertil Johnsson och slappade. Tills klockan blev 21:50 då det bar iväg till kyrkan för den obligatoriska julaftonsmässan.

Jag sjöng solo och  i kören och Mamma hade flörtat till sig en tenorvers av Kristian. På hemvägen råkade vi svänga av för tidigt i Kalmar och hamnade i Nybro där vi vimsade runt i säkert  20 minuter med Mamma i luren uppkoplad till Eniro. Att det inte kan skyltas så att folk som inte bor i städerna kan hitta ut ur dem!

Just nu håller vi på att pimpa kontorsdelen i lägenheten. Jag säger inte hur eller med vad men det kanske kommer bilder när det är färdigt.

Nu ska jag äta godis och kolla på film. Imorn är det sovmorgon och sen jobbar kväll. Känns okej ändå.

Puss till familj och vänner.

Sliten och trött.

Det blev en riktigt lång och tuff dag idag men den slutade bra iaf. Julfest på jobbet. Alltså kakor och julklappar och dansa runt julgranen. Eller, vi körde rullstolarna med dess ägare i runt granen och de gamla skrattade.

Nu ska jag städa det sista och sen stupa.

dagens visa

Bara för att P!nk är så himla bra.

Här är låten Don't leave me från det senaste albumet Funhouse

paus

Nu är badrummet gjort och jag är helt slut. Tänkte att det vore en lämplig tid att tömma kameran på bilder nu när jag ändå inte orkar göra nåt fysiskt på en stund. Kanske kommer upp och annan bild på bloggen.

Snorbombens återkomst!

Japp, nu är jag sjuk igen. Mitt i julstressen också.

Jag tar saker i etapper och frå prioritera lite annorlunda än tänkt. Jag som skulle storstäda hela lägenheten får nöja med att dammsuga. Nu är i allafall julklapparna inslagna och klara.

Vi köpte en tv-hylla igår på Ikea men den var skadad när vi öppnade den så nu är kristian och mackan ivälg för att byta den. Jag ska ta tag i badrummet och städa där.

Kul söndag va! Hoppas ni mår bättre än jag. puss

feber?

Jag var riktigt peppad när jag åkte iväg till konserten och dom var jätteduktiga. Dock fick jag en ganska dålig plats väldigt långt fram så att jag inte såg så mycket förutom främre raden av orkestern. Under kväll kände jag hur huvudet blev tjockare och tyngre och näsan mer och mer täppt.

Väl när konserten var slut konstaterade jag att jag nog har feber. Jag gick  och mötte kristian med grabbarna grus som skulle vidare till Möllan. Vi gjorde sällskap dit men sen orkade jag inte längre. Medan dom letade efter ett ställe att at en öl på gick jag hem.

Trött och hängi som jag avr koncentrerade jag mig på att gå fort och bestämt hemmåt, men självklart lyckas jag kliva på en spya. tack för den!


Nu sitter jag hemma och äter lite godis, har pratat med mamma och syrran. Snart ska jag ta katten under armen och gå och lägga oss. Egentligen tycker Tuva att det är mysigt att ligga under täcket på min mage, men hon förstår inte det själv. Om man håller i henne en stund så slappnar hon av och sen börjar kurrandet. Till slut somnar hon under täcket.

När det har varit tyst på kurret en stund så vinglar hon fram från täcket och lägger sig bredvid som en räv istället. Idag vill jag inte ge bort gosekatten, men dom dagar hon kissar och river möbler vill jag det. Som tur är har jag en lillasyster som mer en gärna förbarmar sig över odjuret.

Nehe, dags för sängen! Godnatt!

Tröttast ever!

Extremt lång dag och jag är så trött så jag kan somna nu. Men si det går inte. Kom precis hme och ska äta lite mat. Sen blir det göra sig iordning och åka iväg till konserthuset där malmö musikhögskola har sin julkonsert.

Det är verkligen inte varje dag man ser Kristian i skjorta och slips men stilig är han.


I helgen är vi ledig tillsammans mend et ska hinnas med mycket. Baka, städa, handla sista julklapparna och slå in dem. men vi måste hinna med varandra också nu när vi äntligen är hemma samtidigt.

Kissig katt bortskänkes!

Jag fick ett argt sms på vägen hem från jobbet. Kristian hade köpt en ny jacka idag och lämna utan uppsikt i ca 10 minuter. vad händer? Jo, såklart så är Tuva där och kissar på den! Stackars Kristian fick lägga den i blöt i badkaret och bad mig skölja ur den när jag kom hem för han var så arg på katten att han gick till en kompis.

Jag försökte skölja ur den men en dyblöt vinterjacka med foder och allt är inte direkt fjäderlätt. Som tur är var en maskin i tvättstuga ledig så jag smög ner och tvättade den. Nu är den tvättad och centrifugerad och hänger på tork i badrummet. Just som jag tänkte att det var konstigt att katten bara kissar på Kristians grejer såg jag problem nummer två.

Igår städade förrådet och tog ut en kartong märkt "krukor och keramik" för att göra plats åt annat där inne. Kartongen blev stående i hallen och jag hade tänkt bära upp den på vinden utan att öppna den eftersom jag inte behöver dom krukorna nu. Tydligen tyckte Tuva att jag var en latmask som inte packat upp kartongen så hon kissade i den. Väldigt effektivt för jag packade upp den direkt och kastade allt kissigt tidningspapper och hela kartongen.


Nästa gång skulle jag uppskatta om hon bestämt men vänligt sa: "nu matte är du så god och packar upp den sista flyttkartongen" istället för att kissa på sakerna!

Om Tuva inte var så uschla söt och gosig och snäll annars så skulle jag ge bort henne. Men hon blir kvar och ska till och med få en julklapp.

Färgen släpper.

Hårfärgen alltså. Det är snart 2 veckor sedan jag färgade håret rött och fortfarande blir vattnet rött när jag duschar. Det är inte så mycket rött kvar så det är väl nrunt till jul som jag sa.

Märklig färg som inte sitter kvar. Det var ändå en färg och inte en toning. Det gör inte så mycket men jag tycker att det är konstigt. Färg brukar ju växa bort om man inte färgar över. Jaja, dert var väl inte meningen att jag skulle bli rödhårig.

är du vaken? nej, jag är väckt!

Blev väckt imorse av att det ringde. Slog upp mina mullvadsögon och såg att det var jobbet. Första tanken var att jag hade kollat fel på schemat och skulle ha jobbat morgon istället för kväll som jag trodde. Men jag hade inte kollat fel, däremot var det kaos för de saknade folk.

Dom frågad om jag kunde komma på morgonen istället, men det tar ju en stund att ta sig dit ifrån sängen. När jag räknade ut att jag skulle förlora 3 timmar och 2 ob-timmar på bytet tackade jag nej. Dessutom hade jag ju planerat dagen för ett kvällspass.

Jaja, nu sitter jag vid datorn med en god brunch. Adventste, rostat bröd med kalkon och brieost. Smasken! Det tycker nog katten också för hon stryker omkring här och nosar på mackorna om jag inte hinner före.

Vi får se om jag hinner med ett till lager färg på min adventsljusstake innan jag går iväg. Den ser riktigt rockig ut!


Pimp My Adventsljustake

Just nu pågår projekt "pimp-my-adventsljustake" här hemma. Jag har en gammal advenstljusstake som var ranglig och dessutom i färgen julgrön/julröd. Nu har jag tagit mig i kragen och limmat fast alla ljusen som var rangliga och det var då jag fick ett ryck.

Tog en runda i pyssellådan och kollade igenom vad jag hade för färger hemma. Hittade en limegrön  och silvrig hobbyfärg. Limegrönt skulle passa i köket, men nästa år har jag nog tröttnat på limegrönt. Konstaterar att jag  inte orkar ta mig till Panduro för att köpa färg då jag får syn på en stor burk studio acrylic med svart färg.

Aha, det är värt ett försök! Adventsljustaken är ändå så ful att den får stå gömd bakom en gardin om den över huvud taget ska vara framme. Det kan med andra ord inte bli värre.

Sagt och gjorde så började jag måla och nu står den på tork. Det behövs nog två lager för att täcka det gamla gröna.
Vem kunde tro att man kunde använda "fin-färg" som man egentligen ska måla tavlor med? Dock inget jag skulle ha rekommenderat kunder om jag jobbade kvar på Idé & Hobby.

Vi får väl se hur resultat blir. Ännu ett ryck av en otålig Maria. Mitt omedvetna motto är: "fort och fel!"

Onsdagspyssel

Idag är jag ledig, eller sjuk om man så vill. Känner mig inte direkt superpigg. Men det finns ändå saker som måste göras. Ett berg med tvätt behöver vikas och så ska vi baka lite lussebullar och julgodis.

Våra lussekatter har försvunnit mystiskt! En dag var de bara uppätna.

Igår frostade jag av frysen så nu har vi plats i den åt lussekatterna igen, Knaskatten ville såklart hjälpa till och hela hon var blöt.


Senare kommer Kristian hem från skolan och då blir det julpyssla. NU är julkorten postade i allafall.  Nu ska vi slå in klappar och kanske skriva rim.

Brukar ni rimma på klapparna?

Nehej, nu ska jag ge mig på tvättberget och sedan en tripp till ica. hej så länge!

Om tanden.

Jag blir inte säskilt klok på den där visdomstanden. Hos tandläkaren höll dom med om att det var riktigt inflammerat och svullet och så spolade dom rent och hade sig. Det gjorde SÅÅ ont!

Tydligen hade det blivit så för att det hade fastnat skräp under. Det är inte det lättaste att borsta rent när man har haft tandställning och tandregleringen snälla som dom var lämnade diversa luckor mellan tänderna. Nej, jag är inte särskilt nöjd med varken deras behandling eller bemötande där. Men det är längesen och här var dom ganska trevliga.

Jag fick en specialtandborsta och order om en specialtandkräm. Hem och borsta noga noga. Hon sa att jag liksom skulle borsta bort tandköttet även om det gör skitont och blöder. Och ja, dte gör skitont och blöder! och tandkrämen smakar skit!


Men en roligt grej hände. Som bekant för de flesta över 20 år så är tandläkare och folktandvården dukitga på att ta betalt, men den här tandläkaren var snäll. Hon försökte välja bland de billigaste alternativen i listan där hon skulle välja vilka behandlingar hon gett mig. Sen sa hon att hon skulle skriva ut antibiotika på telefon om jag ringde henne eftersom det kostar varje gång man går dit.

Men det bästa: Hon sa att jag hade väldigt fina tänder och tyckte att jag skulle skaffa en tandförsäkring. Jag sa att jag aldrig har haft hål och det sa hon att hon kunde tänka sig då fina som dom var. Då blev jag glad! Så nu har jag bokat tid i januari för undersökning för den här försäkringen. Då kostar det 50kr/månad och sen kostar inte besöken något.


Sammanfattat gick jag därifrån 400kr fattigare, men en ny tandborste och nya råd. ag är ganska nöjd ändå. Tanden får sitta kvar för det fanna iaf plats för den så det ska inte sabba bettet.

Ont det gör ont det gör ont...

Alltså, min tand!!!!

Jag fick en allergisk reaktion på något i helgen och visste inte varöfr. Nu tror jag att jag har lösningen. En hejdundrande inflammation/infektion i en visdomstand är nog svaret!

Igår hade jag SÅ ont, men det hrju gjort ont förut och gått över. Sådär har tanden hållt på i 2 år.
Men imorse höll jag på att svimma! Jag borstade tänderna och ocg gjorde jätteförsiktigt på visdomstanden, man sk aju ändå borsta för att hålla rent. Men det var som att trycka på en knapp och då kom blodet.

Jag hatar blod. Särskilt blod i munnen för det tar aldrig slut och smakar äckligt! Svullen i hela tandköttet och det syntes på utsidan kinden började jag klä på inför jobbet. Det gick inte. Var tvungen att hålla mig i väggarna och lägga mig i sängen igen. Det pulserar i hela kinden och tanden ska vi inte en s prata om.

Det blev till att sjukanmäla sig och ringa tandläkare. Efter lång kö till folktandvården fick jag ett nummer till akutmottagningen och hamnade i kö där. Nu har jag i allafall fått en tid 14:45 och jag hoppas nästan dom drar ut skiten!

I 2 år hade jag tandställning och jag vill verkligen inte att en dum visdomstand förstör det igen!

Byt ögonfärg med färgde linser!

Många med mig är säkert sugna på att byta ögonfärg lite då och då. Det vore så roligt att testa en annan look ibalnd. Visst kan man färga håret och klippa sig, men med en annan ögonfärg blir det verkligen skillnad!

http://www.fargadelinser.se kan man välja och vraka


Nej, jag har inte ringt på!

Alldeles nyss kom en granne och ringde på. Han var läskig och pratade kass svenska så jag fattade inte vad han sa och han fattade inte vad jag sa. Tydligen hade en man ringt på hans dörr mitt i natten i lördags och sagt nåt konstigt. Då hade den här gubben sett att det lyste hos oss vilket det alltid gör även på natten.

Han kom alltså nu för att fråga om nåt om lördagsnatten då jag inte ens var hemma, men det fattade han ju inte. Sen babblade han nåt om en man som legat i trapphuset och sen om nån handgranat och bomber. Sen undrade han om jag var sjuk och hade ringt på deras dörr i lördags natt.

Vem är det som är sjuk egentligen?! Nästa gång öppnar jag inte.


inte som tänkt

Igår gick jag och la mig med tanken att jag skulle träna idag på morgonen. Så blev det inte.

Vaknade skittrött och kollade på adventskalenderi sängen . Halvt blundandes halvt skelandes. I allafall gick jag upp för att duscha och raka  benen så att jag kan ha mina kortare träingsbyxor imorn på aerobicsen, men det blev inte så heller.

Jag slant när jag skulle ta av skyddet på rakhyveln och skar upp halva tummen istället för att raka benen. Det blev till att skölja ur inpackningen ur håret med en hand och sedan fort ur duschen och plåstra om ordentligt. Det ville inte sluta blöda och jag försökte att inte titta så mycket på tummen eftersom jag inte tål att se blod.

Alltså blev det inget gym idag och jag är trött och frusen. Snart ska jag iväg till jobbet.

Det blir ju roligt att desinficera händerna med 85% sprit. Skönt i såret!

Torsdag

Det blev sent igår så idag är jag trött. Men vi hade jättetrevligt och blev bjudna på lammfärsgryat med pasta och lite senare lussekatter och glögg. Vi spelade ett spel som hette Bluff där man skulle kasta tärningar och gissa hur många av tal som tärningarna visar. Svårt att förklara utan att ha spelet framför sig och svårt att spela. Jag förlorade först alla gånger.

Nu har jag duschat och torkat håret som ser lite bättre ut nu. Fast detär fortfarande typ vinrött. jag ska packa min väska eftersom jag åker direkt efter jobbet imorn. Alltså kommer det att bli tomt här på bloggen några dagar. Jag ska träffa släkt och fira lite jul med dem som man inte träffar på julafton.

Snart ska jag iväg till jobbet också. Det är kvällen som gäller nu. Känns som att det funkar bättre nu iaf och ikväll kanske vi fortsätter godisbaket som jag påbörjade igår. Det var lugnt en stund på jobbet igår så jag och en annan tjej som jobbade bestämde oss för att göra Mozartkulor med gamlingarna i köket.

Okej, jag och Izabella gjorde Mozartkulorna och de boende fick smaka på mandelmassan och nougaten. Alla nöjda och glad. Faktiskt roligt att sitta och prata julminnen med de gamla och höra vad de hade för traditioner förr.


nehe, dags att göra lite nytta!

Övertid

Fick jobba över en timma och mer än så hade  jag aldrig orkat. En körig dag, men den var ändå okej.

Vi har blivit bjudna på middag och fick hos ett annat par. Mysigt och kunde inte passa bättre en dag när man är helt slut!

Sankta Lucia

I år blir det inget luciatåg alls. Det var flera år sedan jag var med i ett själv och det är ju det absolut roligaste. men nu kan jag inte ens se något. Den 13:e bär det av till Karlskoga för att träffa släkten.


Tänk när vi gick på gymnasiet och hade världens bästa luciatåg. En timmes program iförda lucialinnen och lingonriskrans. Alla flickor hade rött band i midjan men bara Lucia fick ha bandet hängande på mitten. Tärnorna hade bandet på ena sidan beroende på vilken sida man stod.

Alla gossar var "munkar" och inte några löjliga stjärngossar.  Det var specialsydda kåpor i mörkgrönt, natur och vinrött med luvor och rep om midjan. Alla hade levande ljus, även munkarna.

Många av sångerna var på latin och mycket sjöngs acapella. Annars hade vi en medeltidsinspirerad orkester med olika flöjtar och fioler. Det var roligt att repa låtarna när det inte var den gamla vanliga repertoaren och det var riktigt roligt att visa upp det sen. En hel dag åkte vi runt och hade luciatåg på olika ställen och kvällen avlutades med en jättekonsert i Nikolaikyrkan. En väldigt stor och fullsatt kyrka.

Kyrkan var så lång att man fick jobba för att hålla tonen. Längst fram på scenen satt kompet och spelade introt till "natten går tunga fjät" och vi skulle gå in bakifrån och ställa oss längs bänkarna. Vi fick en startton och började gå, men ljudet tog lång tid mellan kompet och kören så det lät olika. Sen när vi närmades oss kompet fick man lyssna ordentligt på dem så att vi kom i samma tonart. Inte lätt, men det är ju roligt när man har nåt att bita i!

Det är inte klokt att det är 4 år sedan! usch, jag håller på att bli gammal.

ÅÅhhh, dumma katt!

Vet ni hur apsvårt det är att slå in julklappar med en katt som gärna hjälper till?! Hon ger sig inte fast jag knuffar bort henne gång på gång. Just nu kunde jag inte stänga in henne nån annanstans så hon var med hela tiden.

Nu passar det att använda ett ord som mina vänner har uppfunnit. Katten är "fruktulös". I det här fallet betyder det att hon var fruktansvärd och hopplös på samma gång. Äta snören, riva runt i pappret. Hoppa in i påsar och paket.


Här är en bild från förra julen när hon var liten och tuggade snöre. Det blir små fina rödprickiga bajskorvar i kattlådan.


Jaaa!

Jag har sovit! När Kristian kom hem vaknade jag till lite och då frågade han mig varför jag sover med glasögonen på. När jag tänker efter har jag ingen aning om vad som hände i CSI och det är nog anledningen till att glasögonen satt kvar.

Idag är jag ledig och ska försöka hitta de sista julklapparna.

Ha en bra dag!

En gammal dumhet. (läs vana)

Så här var det:

En vecka innan studenten var jag i Hudiksvall hos Kristian och hans mamma höll på att sy det sista på min balklänning som var snyggt mörklila, typ aubergine-färgad. Vi tittade på film och hade ganska tråkigt. Ofta när vi har tråkigt får vi för oss att vi behöver en förändring.

Sagt och gjort knallade vi iväg till ica och köpte hårfärg till kristian. Det var en sån förpackning med både färg och slingor. det skulle blir ljusbrunt med ljusare slingor. Eftersom han var ganska korthårig då så fick jag den brillianata idéen att slinga mitt hår också. Anledningen till att jag inte köpte egen färg var att jag ganska nyliga hade färgat håret kastanjebrunt och det passade jättebra till balklänningen.

Kristian försökte motarbeta mitt förslag med argument som; "jag har aldrig färgat på nån förut", " men du har så långt och tjockt hår", "jag vet inte hur man gör". Tyvärr bet inte argumenten på mig. Jag såg bara massa överbliven färg.

Som vanlig fick jag min vilja igenom och en skitnervös Kristian la slingor i mitt hår. Sen började vi titta på en ny film. Inna filmen hade vi sköljt ur färgen ur Kristians hår och det blev snyggt. Dessvärre glömde vi min färg. Eftersom det bara var slingor på ytterhåret så kändes  det inte blött och filmen var himla spännande.

Japp, färgen satt i två timmar ungefär. Sen var det mer eller mindre pissgult. Pissgult går inte jättebra ihop med auberginelila. Jag lånade en mössa att ha på tåget hem. När jag satte mig på tåget ringde jag till mamma och sa  vad jag hade ställt till med.

"hej mamma, eh...jag har färgat håret och det blev typ orange/gult. Jag kommer med tåget  17:15, kan du köpa brun hårfärg, vilken som helst; och hämta mig vid tåget?"

Världens snällaste och ganska irriterad mamma hämtade mig vid tåget tillsammans med en fnittrande lillasyster som skrek: "ta av mössan, jag vill se". Vi körde till ica och jag gick inte och tog första bästa bruna toning och hoppades att inte såg mitt fula hår under mössan.

Jag vet inte om Mamma kommer ihåg det här eller om hon har förträngt det men jag minns tydligt vad hon sa.

(lång suck)....att du aldrig kan låta bli. en vecka innan balen... (suck) Sen hjälpte hon mig att tona det brunt och det var fint igen. NU kan jag sedan några år tillbaka  (tyvärr) färga på mig själv och då händer det liksom inte mer sällan.

Vi får väl se hur länge jag är rödhårig. Kanske inte passar till min turkosa julklänning. eh, kanske måste köpa hårfärg imorn? nej, jag skoja. Jag ska försöka hålla mig.

Seriöst, jag skulle kunna ha "mitt hår" som en egen kategori på bloggen. Kanske blir fler histoier om vad min stackars kalufs fått utstå.

redhead

Jag hade tråkigt och blev sugen på att färg håret. Gick in i badrummet och konstaterad att där stod en blekning, en permanent och en knallröd nyans med namnet "cashmere red". Röd blev det. Har inga permanentspolar och blekning kändes inte som ett alternativ just nu.

Innan jag hann tänka efter före så stod jag och hällde i en orange kletig smörja. Började nästan fundera på om "bäst-före-datumet" hade gått ut om nu hårfärg har sådant. Det tod säkert en halvtimme att skölja ur färgen så jag trodde att all färg var bortsköljd, men nej.

Jag är rödhårig och jag skämtar inte. Vi snackar RÖTT här. BLODRÖTT. vet inte riktigt om det här var en smart grej. NU behöver jag ju iofs inte tomteluva på julfesten på jobbet. Om man nu ska försöka vara positiv.

Borde nog kasta blekningen innan jag får fler dumma idéer. Det är lättare när någon är hemma och bankar lite i vett i en när färgningssuget kommer. Tur att det  bara är jul och inte typ student som kommer.  Det är en annna historia som får ett eget inlägg för annars orkar ingen läsa.

Puss hej/ ketchuphair_86.

Övar sång=)

Sitter framför datorn och övar på gospellåtar. Nu ska jag ta tag i jullåtarna som mamma skickade också.
Känns så himla bra att öva sång och sjunga! Det ska dessutom blir rolgit att sjunga i kyrkan på julafton=)


Kristian ich jag blev bjudna på födelsdagskalas hos en klasskompis till honom ikväll, men jag orkade inte gå med. Fick inte sova så mycket i natt heller fast jag la mig 19:30.

Trötter.

Jag kunde inte somna igår. Det gick bara inte. Okej, jag har säkert sovit lite utan att ha märt det, men sammanlagt blev det nog bara 2 timmar. Försökte tänka positivt att det går bra så länge man ligger i sängen och vilar, men suck vad trött jag är nu!

Nu på helgen går bussarna inte så bra och jag måste åka ännu tidigare. Yey, gå upp 05:15!

Efter jobbet ska jag på konsert så jag var ju tvungen att gå extra tidigt för att sminka mig också. Kan ju inte se ut som det vrak jag är på konsert heller!

Nehä,nu är klockan 6 och jag måste sätta fart!


have a nice day!

Lukt-flashback

När jag satt på bussen hem lyssnade jag på Rix FM. Det hände egentligen 2, nejn förresten 3 nämnvärda grejer.

1: Jag tyckte det var konstigt att folk på bussen luktade sprit en vanlig måndagkväll. Sen kom jag på att det är lördag. man blir lite veckovill när man har oregelbundna arbetstider.

2: Rösten som presenterade låtarna på Rix FM sa  "Bäst musik just nu; Rix FM partymix!" och därefter hördes det mellankoliska introt på No Doubt's gamla "Don't Speak".

3: Senare spelades nån gammal trance/discolåt som lät ungefär som allt som spelades på högstadiediscona och plötsligt fick jag en lukt-flashback! Det luktade sån där rök från rökmaskin (som dom alltid hade på discon då)  Jag blev 14 år igen och fick inte dansa med den snyggaste killen.


Nu är jag hemma hos min snygging och avslutar kvällen med en lussebulle=)

Godnatt!

...

igår var vi på fest hos Isak. Gögg, gröt, julgodis och bakverk i mängder. Fick testa guitarhero fast på sång.
Vi åkte hem tidigt eftersom jag ska jobba idag.

Nu har jag duschat, konstaterat att jag har gått upp i vikt igen och gjort mig iordning för jobbet.

Jaha, då bantar vi igen då.

Julfynd=)

Jag var på Mobilia och letade julklappar. Nu har jag iaf hittat till systeryster. Till Mamma och Pappa och Brorsan vet jag vad jag ska köpa så det är ingen panik.

Jag gled förbi "Tippy" där jag annars aldrig brukar gå in men nu var det tokrea så jag tog ett djupt andetag och klev in i hysterin. De skulle stänga butiken och sålde däröfr ut ALLT på rea. Hittade en fin turkos hängselklänning som jag ska ha på julafton.

Jag har spanat eftre en julaftonsklänning länge, men alla fina har varit så dyra. Men nu tyckte jag att jag fick köpa den här för 150kr. Den är ju inte så julig egentligen så man kan använda den annars också.=)


Nu väntar jag på att posten ska dimpa ner för jag väntar med en skiva.

Jag har en ungspannkaka på gräddning så det är nog bäst att jag tittar till den nu . hepp!

Tvätt-städ-shopping

Om jag känner efter så är huvudvärken lite mindre. Kristian är hemma och vi har tittat på Eragon. Filmen var helt okej förutom pauserna vi var tvugna att göra för tvättstugans skull.

I tvättstugan mötte vi våra trevliga grannar som talade om att vi hade en laddare som hängde ut genom köksfönstret. Jättegulligt av dom att säga till eftersom laddare inte mår så bra av regn och snö. Dock är det en sladd som går till våran termometer och det är meningen att den ska hänga ut genom köksfönstret så att en känner av temperaturen hus.

Grannarna skrattde lite generat när jag förklarade det, men det var ju jättesnällt att de brydde sug och sa till. Kul med grannar i ens egen åldert som dessutom hejar på en=)


Nehä, nu ska jag ner i tvättstuga igen och stoppa in sista maskinen i tumlaren. Det tar ju ett halvt dygn för tvätten att torka i denna underbara mögliga tvättstuga så det är bäst man kommer ihåg att starta om timern hela tiden. Den går bara 2 timamar i taget och det blir absolut inte torrt utan värmeagrigatet.

Puss och hej!

Bläää

Idag är det torsdag och jag är ledig. Självklart passar jag på att få ont i huvudet när jag ändå är ledig. Jag följde Malins råd och köpte Bamyl Koffein. Nu tänkte jag att det passade att prova det också.

Jag vet sedan tidigare att haf har väldigt svårt att dricka allt vad brus heter. Även de  där "välsmakande" vitaminbrustabletterna. Men nu valde jag mellan äckelpäckel eller huvudvärk. Allt är värt att testa för att bli av med trumslagaren innanför pannbenet.

Det var precis som jag trodde fast jag föröskte tänka "det var längesen jag provade brus, det kanske inte är så äckligt ändå". Men JO! Blää, jag kräks! Fast haf var duktig och drack upp allt ändå. Dock i etapper med lite kväljningar emellan. men om detta brus inte har någon effekt så åker det i papperskorgen direkt. Fy tusan vad vidrigt!


Nu får jag dåligt samvete för alla brusmediciner man ger till gamlingar. Stackars dom som får dricka skiten. Blää!

Kan man inte blanda brustabletter med typ saft? Eller förstör man effekten så? Nåt måste man ju kunna göra åt smaken!
Jag ska fråga min medicinkunniga moder om mna inte kan laborera med smaken lite.

Den musikaliska ådran...

Kristian hade en klasskompis här och dom satt och gjorde stämmor i Sibelius till "In constant sorrow". Jag fick hjälpa till lite och kände hur mycket jag saknar att hålla på med musiken på heltid. Det är roligt även när det tar emot och är svårt.

Kristian tackade för hjälpen trots att dom valde bort större delen av det jag föreslog. När jag påpekade detta sa han att jag hade ju hjälpt dom med vad dom inte skulle ha med=) jaja, jag fick min överstämma så jag är nöjd.

Min musikaliska ådra ligger gömd nånstans långt in och vill komma ut. Det bankar och bultar och skriker släpp ut mig. Låt mig få sjunga och spela på scen! Ge utlopp för den bedövade musikaliteten och kreativiteten.


Jag är en alldeles för understimulerad musiker. That's it. Bara att inse. Det var bättre när förr när det svåra på något sätt ändå var roligt och det roliga var lite lagom svårt. Inga böjor, piller och haklappar. Ge mig 4-stämmig sats och kontinuerlig ensemble. Ge mig en scen och lite rampljus, en mikrofon och ett piano.


Kan man få lite uppmärksamhet?

Godnatt, Jag ska jobba imorn. Om man nu ska se något positivt så har jag sovmorgon och är ledig på torsdag. Kanske till och med orkar sminka och borsta håret innan jag åker till jobbet. Vi får se. Det mesta är överskattat.

Regn hela dagen!!!

Jag upptäckte att det regnade när jag i bäckmörker sprang till bussen imorse. Självklart hann jag inte springa tillbaka och hämta ett paraply och själklart så regnar det ännu mer när jag skulle åka hem. Känns som att jag skulle kunna vrida ur mina fötter!


Nu har jag kommit hem från jobbet och och hämtat katten ur garderoben. Jag skulle också lägga mig i garderoben istället för att jobba om jag fick.

Borde äta något mellanmål för sedan väntra höftrullarMartin på Friskis. Nu är det dags igen!

It's all your fault

Lyssna på en av P!nks underbara låtar: It's All Your Fault

kvällspass= helt slut?

Jag vill inte lämna våran fina juliga lägenhet. Den där mysiga känslan lämnar kroppen så fort jag kliver på bussen i riktning mot jobbet. Jag vet inte vem jag ska jobba med men hoppas på det bästa.

Nu är det ny månad och jag hoppas att storhelgs-OB:t  märks i lönekuvertet sen för nu är det tungt. Antingen är det mörkt när jag åker till jobbet eller så är det mrökt när jag åker hem. Snön som annars lyser upp lite i vintermörkret lysern snarare med sin frånvaro. Det är liksom höst här.

Nu sitter jag här och lyssnar på P!nk innan jag ska klä på mig ytterkläderna och bege mig mot bussen.

Ha en bra dag ni som läser!

Skägget i Brevlådan.

God morgon!

Jag har sovmorgon idag och kom att tänka på att det är den första december. Det betyder att julkalendern har börjat! Jag hade ingen aning  om vad den handlade om och ville mest  se om det var något att se. De senaste åren tycker jag att julkalendern har förfallit sedan jag var barn."det var bättre förr".

Hur som helst så gjorde jag iordning frukost och satt mig framför dator och letade fram julkalendern på svt.se. Nu kan jag lika gärna erkänna att jag måste nog följa detta barnprogram!

Ander & Måns spelar ju för tusan hvudrollerna! Det absolut roligaste är ju Anders gruvliga norrköpingsdialekt! Även Henrik Dorsin medverkar och spelar en agent/polis. Han brukar ju alltid vara pajas eller något annat skojigt, men nu var han en kostymklädd tuffing och då slog det mig. Han är ju Julkalenderna Lex Luthor!

Ni vet lex Luthor i Smallville. Lika som bär!

 

RSS 2.0