Bebiskläder och kort=)

Detta skickade jag till min kära vän Emmelie och hennes lilla tjej Abigail. kläderna var såklart till lillflickan och mamsen fick en påse djungelvrål=)

          

inbakad luggfläta + secondhand-skjorta

ajg har lärt mig knåpa ihop en inbakad fläta i luggen. Passar på att visa upp skjortan från Emmaus.




Sommarrea på ur&penn

Jag avr på jakt efter skor men hittad dessa fynd på supersommarrea=)
 Två halsband, ett par örhängen, ohc ett par solglasögon för ynka 146,50kr tillsammans!








kattgöra.

Här delar vi på sysslorna. Tuvas tur att diska?


Ny tidning om att blogga!

Detta är nog inget för mig, blev mest irriterad när jag såg den i tidningshyllan på ica. "Tjäna pengar på din blogg" står att läsa överallt på internet  så varför behövs en tidning? Borde inte bloggare vara mer intresserade av en tidning på nätet?
Jag bloggar iallafall inte för att tjäna pengar, men det där större bloggarna är ju mest samma sak. Same shit different name!

Helt ärligt så valde jag en skvallertidning framför denna nya bloggguide.  Vad tycker ni? Kommer ni att köpa den?




Cool Men

Jag är alldeles upprydm efter att ha sett filmen " Cool Men" men Benrie Mac och Samuel L. Jackson. Så himla rolig och bra svängig musik hela filmen igenom. Jag har suttit ensam och fnissat och diggat i 1 ½ timme nu =)

Har ni inte sett filmen bör ni göra det! Det är dessutom det sista Benire mac gjorde innan han dog så filmen är en hyllning till honom och Isaac Hayes.




helgen i stora drag

Jag har hunnit med mycket på kort tid och jag är helt slut trots at jag sov till halv elva.

Igår bättrade jag på brännan till at börja med, sen gjorde jag en helstekt fläskfilé för första gången. Efter maten skjutsade jag Pappa till bilverkstan för att hämta hem "stora bilen" inför resan.

När allt och alla var inpackade i bilen bar det av mot Järstad. Målet var mosters Anitas 60-årskalas!

Väl framme börjar det eviga kramandet av släktingar man inte sett på flera år och det obligatoriska frågandet om vad folk gör nu för tiden. Nu låter det som att jag jag inte gillar detta, men jag tycker verkligen om att träffa släkten och jag ville inte åka hem senare när det var dags.

Vi gick tipspromenad och efter 2 frågor insåg jag att detta inte var någon vanlig tipspromenad. Svaren fick vi genom tävlingar. Första fråga var "vem visslar bäst?" Det fanns fyra alternativ bl.a min mamma. Jag kryssade för henne för hon är en baddare på att busvissla. En stund senare förstod jag det där med tävlingen. Dom skulle äta kex och vissla blinka lilla stjärna först. Ja, min mamma kan nästan inte vissla vanligt utan kex i munnen.

Jag fick tävla mot några andra i att spika i en spik snabbast i en bräda. Jag tror jag var sämst.
 Vi åt god mat och skrattade och sjöng. Jag spelade lite keyboard med kusin Danne och Morbror Börje.

Vi åkte hem vid 22:30 för Pappa skulle upp och jobba idag. Den där bilen är inte gjorde för min rygg, inte heller sängen jag sover i här. Så idag är jag ett kolli med ryggvärk och migrän. Det blir roligt att åka tåg hem sen. men jag får iallfall komma hem till lilla katten. =)

Vad har ni gjort i helgen?

"Kungen av Pop" är död!

Nu har Michael Jacksson fått lung och ro, popkungen dog igår på sjukhus efter timmar av återupplivningsförsök.
Meningen var att han skulle göra en stor comeback med 50 inplanerade konserter så alla fans som hade konsetbiljetter för att se sin idol är nog väldigt ledsna.

Ingen kan ju säga att den mannen inte gjorde bra musik. En av världens största artister kommer att bli saknad och jag hoppas att folk i framtiden bara säger bra saker om honom så att han slipper på ihågkommen för det han blivit anklagad för.


Detta kommer att bli dagens nyhet och vad alla talar om.

Rix FM hyllar Michael Jacksson genom att spela hans låtar på radion och nelt ärligt borde man lyssna mer på "the king of Pop".  Enlig mig och många andra står hans låter högt på listan över bästa låtar.

Jag hoppas att popkungen får frid till slut.

Nu ska jag också göra det.

Alla har ju tjatat som bara den om den där himla Da Vinci-koden så nu har jag börjat läsa den. Ganska konstig och seg nu i början, men jag kan ju inte ge upp på en gång. Jag har läst den tredje boken av Dan Brown "I cirkelns mitt" och den var också rätt seg.

Men nu har jag bestämt mig att läsa den bara för att ha läst den.

Ni som har läst, vad tyckte ni?


Årets första dopp i havet!

Ja, då var det gjort. Det var inte alls särskilt skönt och mycket kallare än bara svalkande.
Man skulle kunna säga SVINKALLT! Men jag tänkte att snart har hela juni passerat utan att jag har badat en endaste gång och så får det inte vara.

Jag skuttade i från bryggan, doppade hela kroppen och håret. Om man inte blöter håret så räknas det inte. SEn fick jag nästan panik för att det var så kallt och salt så jag mer eller mindre flög upp på bryggan igen. Hur bra nu en flodhäst flyger, men fort gick det.

Lite färg fick jag nog, emn det går ju inte att jämföra med systeryster som är en pepparkaka med sommarlov. Morsan är inte så dåligt hon heller. Jag ser ut som ett spöka bredvid dem!

Nu ska vi kolla på Ms Marple och äta jordgubbar med glass.

Hej hej!

Världens hårigaste människa!

Jaha, då var jag hemma igen. Tuva var sjukt missöjd med resan i bilen så jag hade henne i knät istället för i buren. Hon var så himla rädd och försökte krafsa sig ut och jama det högsta hon kunde. Sen lugnade hon ner sig och låg snällt i mitt knä.
När Mamma körde om långtradare protesterade hon högljutt mot farten och pulsen steg, men sen coolade hon ner sig.

jag har aldrig varit så hårig nån gång. Tuva byter päls och vi borstar och borstar, men gissa hur mycket katthår jag hade på mig efter 2,5 timmar med henne ålandes i knät i en bil!

Nehe, nu får jag tugga i mig mackan och gå till bussen, Jobbar resten av veckan.

Vad gör ni idag?

lite färg och motion

Japp, dagens motion blev en runda med familjen på äventyrsgolfbanan på Gunnarsö. Egentligen är det fel att beskylla den för att vara dagens motion för det var inte direkt ansträngande.

Tänk er en riktig golfbana i miniatyr och du slår med minigolfklubba. Eftersom jag är så superdålig på denna "sport" så slutade jag ta det seriöst efter bana 4 och gjorde lite som jag ville sen. Mamma sa att jag inte skulle ta det på blodigt allvar så det gjorde jag inte. Inte alls.

Sen la vi oss på klipporna och solade en stund innan det var dags att bege sig hemmåt igen. Förhoppningsvis är jag åtminstone inte lika blek som när jag kom hit, men mycket sol har det inte varit. Nu får det gärna vara fint väder!

Imorn åker vi åter till Malmö och jag ska jobba. Det är mycket roligare och skönare att vara ledig, måste jag jobba?

lättare gjort än sagt

ja, igår var det inga problem att vara dator-fri för varken internet eller tv fungerade på hela dagen och kvällen.

Här har vi telia och tv:n går via bredbandet så det var inget som funkade.

Jag och Anna hade bestämt oss för att kolla på en film som skulle gå på tv:n och hade köpt ostbågar att mysa med, men vi fick ändra planerna. I filmhyllan hemma hittade vi "Familj påväg".

Den var pinsamt rolig, men ändå så att man klarade av att titta. en komedi för hela familjen och jag gillar ju Robin Williams som har huvurollen så det blev en bra kväll med syrran!

regnet det bara öser ner...

typiskt svenskt sommarväder, svinkallt och jätteblött.

Jag har funderat på att göra upp regler för mig själv och datoranvändandet för jag blir liksom fast. Lite som när man var lite och föräldrarna sa att jag inte fick sitta mer än en halvtimme.

Man mår ju bara bra av att läsa, eller pyssla med något "riktigt". Promenader är inte heller farliga har jag hört.
Vi får se hur det går, men för några år sedan bodde jag ju själv utan att ens ha en egen dator. det gick jättebra och vid närmare eftertanke vr jag inte lika fet då heller.

Jag misstänker en stark koppling; mycket tid vid datorn= gå upp i vikt

Först sa jag att jag skulle vara datorfri nu när jag hälsar på familjen, men jag har inte så mycket att göra här och vädret är minst sagt drypande så jag hamnade här ändå. men jag ska inte sitta så länge.

hej hej!

Borta bra men hemma bäst?

Svår fråga eftersom jag kämnar hemmet för att åka hem. Jag har flera hem verkar det som.

Hu som helst så åker jag hem till famljen imrn efter jobbet. ska bli mysigt! och Tuva får snällt följa med i buren.

ha en bra midsommar!

inte som tänkt

visserligen har jag åstadkommit mycket idag, men inte riktigt allt jag hade på listan. Det enda som inte är mitt eget fel är dammsugning, det har jag bara inte hunnit och nu är det för sent.

borde gå och lägga mig för huvudet protestera nu igen. ingen idé att ta tabletter, ontet kommer från ryggen och axlarna. Någon som vill bli min privata massör gratis? skulle behöva massage varje dag för att bli av med den här skiten.

jaja, jobbar två dagar sen är jag ledig 4! toppen, midsommar firas hos familjen.

Vad ska ni hitta på på midsommarafton?

Två timmar med Katy Perry & Lady GaGa!

Yes, jag har varit på gymmet i två timmar med två coola brudar i öronen. Löpbandet är en baggis med lite skönt musik!

Idag ska jag uträtta massa ärenden, en sån där tråkig dag då jag har en massa måsten. Nu är första måstet avklarat i allfall.

Träna = check!

sirener och blåljus

Vi bor inte så långt ifrån UMAS och räddningstjänstens garage så vi har verkligen vant oss vid ambulanser i ilfart och tjutande brandbilar. Polisbilar brukar cirkulera i området ganska så det är inte heller ovanligt.

Men är det inte lite läskigt att man knappt reagerar längre? Folk som hälsar på hos oss reagerar när ambulanser dånar förbi med sirenerna på i innerstan medan vi knappt blinkar.

Nu när jag gick hem höll en ambulans på att backa ut från en tvärtgata på andra sidan huset och jag reagerade inte. Jag såg den och tänkte jaha, då var det dags igen. Jag tycker att det är obehagligt att jag inte bryr mig.  det händer en bilolycka minst 2 gånger varje månad på Ystadvägen utanför vårt hus, men det är inte nån som reagerar. Det är inte spännande eller otäckt längre för det händer så ofta.

När man går förbi en kvaddad bil tänker jag; undrar hur det gick till den här gången. Förra blev jag illa till mods och undrade om någon hade blivit skadad, men inte nu.

Folk i Malmö kör som idioter och ambulanser känns lika vanligt som taxibilar, inte konstigt att man blir blasé!

Råttor i väggen?

Igår kväll blev jag livrädd!

Det började krafsa bakom en högtalare i vardagsrummet och Tuva sprang genast dit och jamade. Jag vände på högtalare beredd på att få se nåt äckligt djur där, men nej. Sen började det at knacka lite försiktigt i väggen så jag gick in i förrådet för att se om det fanns nån liten råtta där inne. Mer trolitg att den skulle tagit sig dit än in i vardagsrummet.

Ingen råtta där heller och Tuva fortsatte jaga krafsandet. Till slut kom jag på att det skulle kunna vara grannen, fast egentligen borde inte våra väggar mötas just där. Jag gick ut i trapphuset och såg att det lyste genom hans dörrspringor så jag knackade på.

Efter en lång stund öppnade han och förmodligen hans mamma, jag bad om ursäkt att jag knackade på så sent som 22:45 och frågade lite försiktigt om dom gjorde nåt med väggen. Jodå, han skulle sätta upp en hylla!

Jaha, vad skönt...då är det inte råttor iaf. Vi skrattade båda två och han frågade om han störde. Nej, nej....hamra på du, sa jag. Det lät inte så mycket, jag blev mest rädd att det var råttor eftersom det krafsade så.

Sen gick jag hem kröp ner i sängen med Tuva. Mysigt och varmt med en katt på magen=)

knappar


jag har letat ihjäl mig efter snygga namnbrickor att ha ovanför handukarna i badrummet, men inte hittat några. Då får man ta till den kreativa hjärnhalvan och uppfinna egna.


I Maia Hirasawa-träsket

Japp, jag har lyssnat ganska mycket på Maia senare tiden, tycker det är lite mysigt liksom.

Denna låt är lite annorlunda, men riktigt snygg!


Tips för långt och friskt hår?

Jag håller på att spara ut mitt hår till vårat bröllop nästa år, är det någon som har något tips på hur man bäst tar hand om håret?

Eller några roliga idéer om vad man kan göra med det medan det växer, det är ju SÅÅÅ tråkigt!
Jag brukar alltid färga och klippa lite roliga frisyrer, men nu är det slut på det. Det är jämnlångt och brunt. Jag kämpar ganska hårt för att inte köpa nån hårfärg.

Så vad är era tips för att håret ska bli långt och tjockt? Hjälp!

Cravings!

Har ni något som ni kan äta hur mycket som helst av? Eller ofta är sugna på?

Jag har ett otroligt polkagrissug, det är det absolut godaste godiset genom tiderna! Särskilt karamellkungens polkagrisar för dom är lite mjuka och goda att tugga på. Jag är en sån där som biter sönder klubbor och karameller direkt, men man får akta tänderna! Helt ärlgit kan jag köpa en hela påse med bara polkagrisar om det är från karamellkungen, Godis är gott!


trevligt sällskap

Jobbade och slet hela dagen utan att ens kunna ta rast. Sen en snabbis hem för att jag ville kolla till kissen som kräktes precis innan jag gick till jobbet imorse. Stackarn hade ätit nån plastbit!

Sen åkte jag med några från jobbet till en av sjuksköterskorna som hade "personalmys". Jag är så glasd att att jag följde med trots att jag var trött som ett kruka och orolig för katten. Katten mår bra och jag hade jättetrevligt!

Massa hog mat i picknickform, t ex olika pajer, potatissallad, västkustsallad, grönsallad, ostbricka. Sen blev det jordgubbstårta och allt godis som jag hade köpt. Jag hade inte tid att varken baka eller göra sallad eftersom jag jobbad igårkväll och imorse så jag hade köpt massa lösgodis=)

Nu är jag helt slut och ska bara mysa i soffan. Kanske scrappar lite och viker lite tvätt, men jag annars tänker jag inte göra nåt. Imorn ska jag ta mig en välbehövlig sovmorgon innan kvällspasset på jobbet.

Kolla gärna in Malins blogg, hon har börjatr med "dagensfråga". Kanske något jag borde införa, men det är ju nästan ingen som kommenterar här så det är väl ingen idé?

Regniga värld!

Nu får det sluta ösa ner!

Jag sitter vid datorn och äter hembakat bröd till frukost, ska trax iväg till jobbet.

Tuva beter sig ganska konstigt och jamar och springer efter mig som hon itne brukar göra. Känns inte så bra att jag ska på personalfest efter jobbet då. Förhoppningsvis blir det inte så sent så kan jag komme hem till henne sen. Neb hon är bara såhär på morgonen för sen när jag är hemma så skiter hon i mig.

Jag tror hon saknar kristian, det gör jag också. Väldigt mycket!

Vad ska ni hitta på i helgen?

Den svenska sommaren

är visst över. Våren komm tidigt, sommaren kom tidigt och nu är visst hösten redan här.

8 grader, riklig blåst och massa regn. Kan det bli bättre den 12 juni?! Vart är min sommar med sol och bad?

Grattis till Thilde som tar studenten idag, hoppas det inte regnar på henne. MIn egen student var ett enda stort vattenfall så det hoppas jag verkligen att hon slipper.

Nu ska jag ta på mig nåt varmt, typ vinterjackan och gå till jobbet. Hej!

Midsommar-oufit kirrad!

Jag har gått på olika seconhand-butiker idag och gjorde två fynd=) En beige/brun skjorta som inte alls är min "vanliga stil" men jag tänkte testa lite nytt. Sen hittade jag en fin klänningen som satt jättebra, den ska jag ha på midsommarafton=)

I bakgrunden syns lite av vårt stökiga badrum , men ni får väl blunda för det.
I

Mamma Emmelie=)

Min älskade vän sedan 4 års ålder har nu blivit mamma till en superfin liten tjej.

Stort grattis till er !

Just nu känns det ganska hårt att Malmö ligger HELT ocentralt och skitlångt till alla jag känner. Till Emmelie är det 60 mil och det passar inte alls bra nu. Jag vill ju åka och hälsa på henne och bebben ju! Utan att bli ruinerad av SJ och behöva ta ledigt fårn jobbet för att kunna åka.

Iallfall grattis till Emmelie och Tobbe!

Det här med flyttar...

Malin undrade hur jag har lyckats flytta så många gånger, men det är inte alls svårt. Jag ahr bott på ganska många ställen om man ser till min ålder och jag tänkte rangordna dem här så förstår ni,

1986 Föddes jag i Malmö, men mina snälla föräldrar flyttade härifrån när jag var 3 månader så jag har inte fått några större men av den tiden. Tur att jag inte hann lära mig prata!

1986 Flyttade Mamma, Pappa och lilla jag till Örebro för att Pappa skulle plugga.
 
Sedan bytte vi lägenhet i Örebro från en 2.a till en 3:a, vilket år vet jag inte. 1989 kom brorsan så ett till rum behövdes,

1990 Nästa anhalt blev Trosa där Pappa fått jobb. Där bodde vi först i ett hus i väntan på vårlägenhet, Minns inte hur många veckor vi bodde där, men sen fick vi vår lägenhet och jag gick på dagis istället för dagmamma som i Örebro.

1995 föddes lillasyster och 1996 flyttade vi till en större lägenhet i radhus med tomt.
 
2005  Väldigt mycket hände under en kort period, tex att dom skulle riva dom husen vi bodde i för att bygga nya,mindre och dyrare. Bilen blev stulen, nedskärningar mm. Familjen flyttade till Fårbo en månad efter min student.

2005 Jag flyttade tillbaka till Trosa och bodde ett tag hos en kompis mamma medan jag väntade på en lägenhet i Nyköping där jag gick mitt första folkisår på Rock&Poplinjen, I oktober flyttade jag till min första egna lägenhet.

2006 När skolan var slut flyttade jag tillbaka till mina föräldrar i Fårbo för att jobba över sommaren. I augusti flyttade jag till Motala för att gå en musikpedagoglinje på folkis. Det visade sig att mina grannar var alkolister och riktiga partydjur som förde oväsen hela nätterna. Jag flyttade därför till en annan lägenhet i november.

2007 När skolan var slut flyttade jag tillbaka till Fårbo och jobbade. Sen bar flyttlasset iväg till Örebo i augusti. Det var Kristians och min första gemensamma lägenhet och efter några månder fick vi en lite katt också=)

2008 Kristian slutade sin utbildning på Kävesta och skulle börja på Musikhögskolan i Malmö till hösten så vi sa upp lägenheten och flyttade hem till respektive familj för att jobba.

Augusti 2008 Kristian och jag hade inte setts på 9 veckor när vi mötte utanför ett okänt hus med varisitt flyttlass i Malmö. Jag hade tackat ja till lägenhet vi inte ens sett en bild på.  här håller vi på att piffa till och inreda bäst vi kan för här täbker vi stanna några år!

Jag har alltså flyttat 16 gånger under mitt 23 åriga liv och ser ju inte ut som attjag är färdig än. När vi är klara med Malmö lutar det år Hudiksvall eller Örebro. Den som lever får se!

Nytt i köket.

Jag var på jakt efter flrvaringkorgar till badrummet, men istället kom jag hem med en ny matta till köket. Det är okej för den var på "veckans vara" på hemtex för ynka 59 riksdaler. Jag ska ju helst spara alla pengar nu i sommar men lite måste man få kosta på sig. När jag ändå har städat i köket så passar jag på att visa lite bilder, håll till godo.

   

Nu har det börjat.

Nu är det bara jag och katten i 6 veckor. Tur att jag har världens bästa familj som kommer och hälsar på. Ser framemot lite besök från vänner också. Jag har ju ganska svårt att ta mig från Malmö änr jag jobbar och måste ta katten med om jag ska nånstans.

Idag har jag frostat av frysen som håller på att gå sönder. Dörren är helt kväpp så det går knappt att stänga, gissa vilet island det blir då! Snart ska jag gå och rösta, men först sätter jag nog upp lite fler kakelfilmer.

Vad gör ni denna söndag?

studenten!

Hela stan kryllar av lyckliga studenter på sina flak, sjungades och skrikandes hejaramsor. Jag blir alldeles nostalgisk och känner mig plötsligt väldigt gammal. Det är nu 4år sen jag tog studenten! Jag borde ju hunnit med massor på 4 år.

Så vad har jag gjort sedan dess?

* Flyttat ca. 10 gånger
* Gått ett år på Myköpings Rock & Pop-linje
* Gått ett år på Motala Musikpedagoglinje
* Tagit körkort
* Jobbar på Konsum
* Jobbat inom äldrevården alldeles för mycket
* Jobbat på Idé & Hobby.
* Sjungit i två gospelkörer.
* Blivit sambo
* Fått en katt
* Förlovat mig
* Varit på konserter med Mew, Kent, Scissor Sisters, och flera musikaler.

Ja, lite har jag väl hunnit med iaf.  Här är en bild på mig precis innan studentbalen, dom flesta andra studentkort har försvunnit.19 år gammal och lycklig!


Vedrut

Idag är jag ledig, men det är tydligen solen också för jag ser bara massa moln!

Jag gillar inte vedrut. Min Farmor brukar sägar vedrut på skoj så att det låter som överdriven stockholmska, det får man om man e söderböna som hon=)

Snälla solen kom tillbaka!

Kul med respons!

Vill bara säga att jag blir jätteglad när ni lämnar söta kommentarer, det lyser upp min annars ganska tråkiga vardag!

Ikväll har vi grillat och kollat på film. Se INTE "Burn after reading", fy vilken värdelös film!

Tänkte sätta mig och beställa hem massa pärlor och grejer till smyckestillverkning. Jagb har börjat pyssla smycken igen. Det har liksom legat på hyllan jättelänge, men sen skulle jag laga nåt halsband för ett tag sen och då kom jag ihåg hur kul jag tycker att det är. Så nu ska här beställas hem material och börja pysslas!

Jag är ledig imorn och tänkte tillbringa dagen på närmsta strand, men det spås dåligt väder så vi får se.

ha en bra kväll!

nu är det sommar nu är det sol....

nu är det koskit i hagen!

Jag saknar att ha en liten tomtplätt som man kan ligga och sola på. Det här med att ligga i bikini mitt i en park i stan är inte min grej. DEssutom är det mysigt att ha sitt eget lilla land att sköta om, även om jag HATAR maskar! Här har vi inte ens en balkong så det känns lite instängt.

VI kanske ska grilla ikväll om vädret tillåter. Igår var det sjuk varmt och jag fick första brännan efter bara en timme i solen. Just nu sitter jag och pillar i mig lite frukost, inte lika kul som gårdagens. Igår hade jag sovmorgon och åt jordgubbar och mjölk till frulle.

Nehe, ät upp och gå till jobbet!

RSS 2.0