Nu är det vitt här i vårt hus...tralalalala

Nu är sovrummet klart!!!

Det är så himla fint och jag är supernöjd. Det var lätt värt att slit och det känns som ett helt annat rum. Bilder kommer en annan dag. Just nu har jag lite annat att stå i.  T ex plocka in allt som var i sovrummet innan renoveringen. Katten hjälper gärna till att bädda säng och sätta upp gardiner. Allt som fladdrar är kul att hoppa i.

Jag har sett tavlor på Ikea som jag vill ha, dom skulle passa perfekt i sovrummet. Temat är vitt och lila. MYS!!!



Här är tavlorna från ikea.

Uppfinn en ont-i-huvet-tablett som funkar!

Jag har haft jorden huvudvärk i några dagar nu som vägrar gå över. Jag förösker inte ens med huvudvärkstabletter längre för dem hjälper inte ett skvatt och då känns det onödigt att knapra piller som inte fungerar som dom ska.

Har slitit häcken av mig mpå jobbet idag också, plus att jag till råga på allt glömde nässprayen och halstabletterna hemma och hade extra lång dag! Yeey, vilken kombo! Helt igenkorkad i näsan och huvudvärk!

Det får bli en tidigt kväll för mig. Kristian är på filmkväll så jag får väl ta katten under armen och hoppa upp i sängen.
Jag är trött i både kroppen och knoppen.

Att dela med sig.

Nu sitter jag och deöar stol med katten. Hon ligger gärna i dator-stolen just när man behöver sitta där själv. Katten funkar så att hon helst lägger sig där vi brukar sitta. Hon är väldans snabb med att ta ens plats i soffan om man har rest sig för att hämta nåt.

Nu skulle jag sätta mig framför datorn och då ligger hon självklart i stolen. Men det såg så mysigt ut att hon fick ligga kvar och jag sitter på en liten fläck längst fram nästan så att jag trillar av. Vi delar med oss här hemma. Även till katten.


Vad jag egentligen skulle skriva var att nu har jag övat färdigt pålåtarna jag har hemma och hittat kläder till kvällen.
En blommig top och ett par skitfula örhängen med blommor på som jag hade på mellanstadiet.. Men vad tusan, det var en blomma på!

Nu vet jag varför temat blev blommor. För att typ ALLA gamlingar har nåt blommigt i garderoben. Jag hade ingen lust att köpa nya kläder för temats skull. Nån motta får det vara.

sista sekunden

Ikväll är det anhörigfest på jobbet. En fest för det boende och deras anhöriga.
Mitt ansvar är att spela 2 allsångslåtar på piano. det är okej.

MEN!!! imorse ringde en arbetskamrat och meddelade att den grupp som skulle komma dit och underåhlla i 30 minuter nu har fått förhinder. Det betyder att jag är tvungen att spela x antal låter till. Detta är min lediga dag men jag måste ändå till jobbet för den där festen. ALLA ska jobba och det är obligatoriskt.

Nu får jag dessutom åka ännu tidigare till jobbet på min lediga dag för att öva in ännu fler låtar till festen.
Festen har dessutom tema blommigt, vad ska jag ta på mig?

Åååh, jag vill ligga undet täcket en vecka till. Väck mig lagom till jul!

Färg överallt!

Nu är rummet vitt, men det är ite färdigt.

Minst en strykning till. Känner lite panik för på torsdag kommer mamma och syrran och hela lägenheten är uppochned-vänd. Sen på fredag kväll kommer pappa och brorsan, när ska vi hinna bygga ihop sängen och ställa in alla möbler och skit?

Vi kan verkligen inte soa i vardagsrummet för där ska familjen ligga.

åååh, varför blev det så stressigt?

Måndagens ångest.

Har inte sovit många timmar i natt och nu sitter jag och tvingar i mig frukost.  Det har tagit 10 minuter att få i mig en halv macka. bra där!

Vill verkligen inte gå till jobbet och jag känner mig inte så kry heller, men jag har inte råd att vara sjukskriven längre,
Jag får väl knapra halstabletter hela dagen...

Åååh, ge mig lite solsken iallafall.

Ommöblering inför ommålning

Nu har vi kånkat ut sängarna till vardagsrummet, där ska vi sova nu några nätter.
Jag har tömt sovrummet på alla mina prylar förutom kläderna och resten överlåter jag åt Kristian. Han har ju lov veckan som kommer så då ska det målas i sovrummet.

Ni fattar inte hur skönt det ska bli att slippa denna hemska gröna färg!


Vitt vittt vitt ska det bli!
Accentfärgen kommer att vara plommonlila, vad sägs om det sovrummet!
Ni ska få se, det blir hur bra som helst!


Nu ska jag gå och lägga mig på golvet i vardagsrummet. Imorgon väntar jobbet! wiihii (ironisk)

När vi blir rika ska jag vara hemmafru och bara göra sånt som är roligt.

Tuva hjärta sej

Jag håller på att laga en fiskgryta och när jag tog fram fisken så kom självklart lilla Tuva och jamade sådär sött som bara hon kan typ; snällla mamma, ge mig en bit fisk.

Okej, lilla sötis. Varsegod.

Slurp! sa det så var sej-biten slukad. Hon fick några bitar till och nu är hon nöjd.Nöjd och söt.


(Bilden är från nyårsafton när hon fick en hel egen makrill)

Jag hatar lök!

Alla sorters lök just nu.

Jag grinar floder av den gula löken som jag bara skulle skala och skära för att sen hacka i lökhackaren. Sen skulle jag bara pressa 2 vitlöksklyftor att ha i grytan. Då ser jag att vi har köpt nån hilma "vitlök solo".

Det fanns inga klyftor, det var likrom en hel liten vitlök som inte gick att dela upp. jaja, jag pressade hela den lilla vitöksbolllen och hoppas på det bästa. Hoppas att det är ungefär lika starkt som vanlig vitlök annar sjhar ju receptet skitit sig. Lök är bajs och jag behövde inte gråta  nu för nu är jag mer snorig! pisspisspiss...

jag är inte en person som borde behöva laga mat!

En rejäl uppfräschning!

Okej, shape up!

Imorn ska du till jobbet, det här funkar inte!

Jag har tagit en långdusch och fixat till mig lite.
Även om jga inte är det minsta friskare så känns det lite bättre när jag går förbi spegeln.
Körde en riktig kur med Isadoras Color Boost Rinse

Tycker inte att den har funkat förut, men nu så blev håret mycket glansigare och färgen blev mer som den var när håret var nytonat. Jag lät den sitta i mycket längre än vad som stod och använde nog mycket mer än vad som var tänkt, mendet funkade ju! Nu är jag snygg i håret och har plockat ögonbrynen också.Det är väl inget jag ägnar tiden åt när jag är sjuk.

Nu ska jag vara duktig och laga mat också. Hej hopp nu skuttar jag till köket. (läs släpar mig, jag är hostig)

regniga söndag

Host host host.

Hade helt missat att man skulle ställa tillbaka klockan, men då blev jag ju glad när jag upptäckte det imorse. Vi hade ju ingen tid att passa så det gjorde ingenting att vi hade glömt det.

Jag är på släng-humör. har gått igenom bokhyllan och hittat några böcker jag kan kasta och lite annat krafs. Det är så skönt att slänga saker. Jag har nästan fått lite prylfobi och tycker att vi har alldeles för mycket prylar. Vi har en stor lägenhet, men inte så bra förvaringsplats. konstigt nog så är det stökigare nu än när vi bodde mindre.

Men det är klart, man samlar ju på sig under åren också och en del möbler hade vi fortfarande hemma hos respektive förälder förut. Nu har vi nästan allt som är vårat här. Mormors skänk står fortfarande hos mina föräldrar, men den får stå där tills vi har ett ännu större hem. Man behöver ju släpvagn för att förföytta den.

Hur som helst så håller vi på med ett konstverk. Jag säger inte vad, men det är stort. Ni får se bild sen när det är färdigt och hänger på väggen.=)

Host host host - snörvel - host

The Notebook

Ååååh! Detta är en av världens bästa filmer! Så himla bra!

Jag skrattade och grät om vartannat. Inte bara att det blev fuktigt i ögat, det rann stora krokodiltårar!

En typisk tjejfilm, perfekt en mörk höstkväll!


Malin, om du inte har sett den så måste du se den NU!

Jag vill ha nytt!

Jag vill ha ett hus där jag får göra som jag vill! Måla vilka färger dom helst, skruva upp hyllor och tavlor hur som helst utan oroa sig för vad hyresvärden ska säga.

Just nu är jag sugen på nya gardiner till köket. Vet bara inte vilken färg eller stil. Vi har haft mörkt limegrönt nu ett tag och det är jättefint men det blir så mörkt. Så nu har jag satt upp ett par vita panelgardiner på prov. Jag har inte sagt nåt till Kristian så vi får väl se om han märker nån skillnad.

Framför dumburken...

Mycket tid spenderas framför dumburken när man är sjuk.

Igårkväll tittade jag på "You don't mess with the Zohan". Eftersom många av mina vänner som har sett den har sagt at den är asrolig så förväntade jag mig mycket skratt, men nej.

Filmen i sig var ganska dålig och Adam Sandler är ju bara för mycket. Jag skrattade nog inte en enda gång.


Till frukost idag tittade vi "What happens in Vegas". Den började rätt dåligt och jag tänkte nästan stänga av, men vi kollade färdigt och slutbetyget blir "den var okej". Absolut ingen film som jag måste se om igen. Aston Kutcher är ingen favorit heller...mja, en intetsägande film.

Har du nåt filmtips till mig?

Nån som vill skänka mig ett piano?

If I was a rich girl...lalalalala...

Om jag var rik skulle jag köpa ett riktigt bra elpiano.

I min förra blogg skrev jag ett inlägg om att jag ösnkade mig ett piano. Det roligaste var att en kille hörde av sig och sa att jag kunde få hans piano. Om jag hämtade det!

Jag frågade vart det fanns. Han svarade: I Limnhamn på 4.e våningen.
Till saken hör att vi bodde fortfarande i örebro då. Idag kanske jag skulle överväga att släpa ner det 4 våningar. Det är ju inte så långt till Limnhamn. Dock är det ett år sen detta hände och jag har inte kvar killen mejladress.

Så frågan kvarstår: Vem vill ge mig ett piano?

Idol...helt ärligt!

Jag gick in för att titta på detta avsnitt, men jag orkade seriöst inte kolla färdigt.

Så långt som jag orkade titta så tyckte jag att Alice och Robin E är de enda som ens är värda att vara kvar i tävligen. Resten är ju verkligen inte kvalificerade för denna tävling.

Nu sitter jag och tittar på Abba-klipp på youtube för att återställa min bild av Abba.  Ritkiga Abba alltså. Helt ärligt så finns det ingen som gör Abba-låtar bättre än Abba. Dom har fula och för tajta kläder, fula frisyrer, sjunger inte så bra och har dåligt engelsk uttal, men dom knäcker!

Förresten, skicka hem den där lilla Emo-Johan och säg åt honom att komma tillbaka när han har komjit ur målbrottet!
 Oj, nu är jag visst upprörd. Det kan bero på min egen understimulans. Det var alldeles för längesen som jag sjöng och spelade på riktigt. JAg måste få stå på en scen ibland för att må bra.

Jag har inte hittat nån kör här i Malmö heller, men jag måste! Jag står inte ut att bara jobba och inte ha nån musik i liver alls. Att lyssna på skivor räcker inte. Det räcker inte att spela på min sketna keyboard heller.

Ååååh, nu är jag sur och förkyld. Bra kombo! Kanske ska sjunga lite  ändå...detär ju snyggt med hes röst.

Baskoll?

Det verkar som att grannen ovanpå testar hurmycket högtalarna klarar. Jag hör precis varenda ton i basgångarna i hela vår lägenhet. Snart går jag upp och meddelar grannen att hans stereoanläggning funkar skitbr, särskilt basen. Så slipper han fippla mer med det och jag kan titta på tv ifred.

Tv förresten, jag tittar på Idol för första gången på flera flera veckor. Kan ju äsga att jag är inte så imponerad än. Det kommer nog en referns efter programmet. Ikväll är det ju ABBA-tema och jag älskar ABBA. mmm...vi får väl se vad jag tycker om idolernas framträdande.sen.

En sak tycker jag redan nu, hur kan det här vara eliten av dem som sökte? Jag känner folk som sökte men inte gick vidare som sjunger skiten ur de flesta där! Sveige what's upp with the omdöme? Varför gillar alla LouLou och Lars?

Fredag och toast

Började bli lite hungrig så nu har jag värkt i mig toast med skinkost och kalkon. Riktigt gott. men under mina 3 år som vegetarian saknade jag inte kött alls.

Det blir en fredagskväll i soffan med katten. Kristian är på fest och kommer hem sent. Kanske blir en film och lite popcorn eller nåt. Det ska väl ändå kännas som fredag fast jag har varit hemma i en vecka.

Piff i lägenheten.

Nu har jag sytt gardiner till gästrummet och lagat ett par jeans. Nu finns inga krafter kvar.

Många har frågat efter bilder på lägenheten och vill se hur vi har det eftersom vi bor ap-långt borta. Det kommer bilder, jag lovar. men just nu ser det ut som hej-kom-och-hjälp-mig så det får bli sen. Det är ju roligare att visa upp hemmet när det är fint och fixat.

Vi faktiskt köpt färg till sovrummet och förhoppningsvis så blir det målat till veckan. Kristian har lov från skolan så han får leka hantverkare och fixa diverse prylar.

Det står alltså målarpytsar och verktygslådor lite här och var så sen när vi har städat så ska ni få se bilder. Kanske blir det en försenad inflyttningfestockså.  en " nu har vi fått iordning-fest"

Hej så länge - nu måste jag kasta mig i soffan och pusta.

Vad är väl en bal på slottet?

Ikväll är det fest. Kristians kompis skulle ha fest och jag var också bjuden. Men det säger ju sig självt att jag inte kan gå.

inte gå till jobbet=inte gå på fest


Dumma dumma hosta!

Otrevlig överraskning.

Jag har aödrig varit sjukskriven från jobb nån längre tid så jag hade tydligen ingen koll på hur det funkar.

Fick veta idag att dom dagar som jag egentligen har varit ledig nu i min sjukperiod räknas in sok sjukdagar ändå vilket gör att jag har varit sjukskriven i 5 dagar istället för 3 som jag trodde. Nu är jag sjuk i helgen också och om jag inte är frisk på måndag så måste jag ha ett läkarintyg på att jag är sjuk.

Åh, allt är så pissigt! Jag orkar inte hosta mera och jag behöver verkligen pengarna från jobbet. Suck!
Har blivit alldeles skakig i händerna nu också, det är inte roligt! Gör mig frisk!

Nu vill jag inte vara med längre!

Blev tvungen att sjukskriva mig i helgen också. hade verkligen tänkt jobba men det går inte nu. Jag kan ju inte ta hand om sjuka gamlingar när jag själv är svimfärdig och hostar slem.

Jag har inte råd att vara sjuk! Gör mnig frisk!


En hutt mollipect ska nog hjälpa.

Nu har jag pratat med doktorn och fått mollipect. Inte gott, men nödvändigt.

Nu ska jag nog få behålla lungorna på insidan ett tag till. Dumma hosta!

Vårat nya liv (nr 1miljon)

Jaha, nu ska vi bli nyttiga igen. För miljonte gången.

Vi var och storhandlade på maxi och köpte ingenting onyttigt. Jag är sjukt sötsugen men det som erbjuds är en kopp te med honung och det vill jag inte ha just nu.

I förrgår åt vi hemmagjort potatismos och hotdogs med  chorizo-smak. Ikväll blir det kyckling och räkwok med nudlar.

Önska oss lycka till med detta nyttigthetsförsök. Det spricker nog snart igen....

Vanlijplättar och Roomservice

Precis som i rubriken blev det.

Jag tog mig i kragen och lagade smarriga vaniljplättar i min ärva plättlagg. Nu tittar jag och Tuva på Roomservice. Hon envisas med att ligga och balansera på armstödet så då får hon väl va där då.

Msn har inte funkat på hela dagen, alltså har jag inte varit lika data-nördig idag. Skönt faktiskt, man fastnar så lätt!

Gjort nytta i sängen.

Japp, jag har sorterat tidningar och massa papper (läs noter) och satt in i pärmar och gjort en kasse med papper som ska kastas. Om det inte är strukturerat och ordning nu så vet jag inte vad!

Nu är jag helt slut igen, fast jag gjorde allt detta i sängen. Jag har alltså inte rört mig så mycket men det krävdes en viss koncentration. Jaja...

Fick ett sms av Kristian som sa att han kommer hem 20:30 istället för 19-tiden. Det betyder att jag inte kan vänta med middagen tills han kommer hem. suck, måste jag gå till ica igen? hatar att laga mat och det är inte roligt och blir inte gott. Men man får inte leva på mackor även om jag skulle kunna. I själva verket är jag rätt grym på att leva på mackor.

Bröd är gott och man behöver inte "laga" mat. Men, men. Jag är faktiskt 22 år och borde lära mig laga mat snarast!

Tips på middag någon?

Växer huvudet där bad är fökyyd?

(för er som inte förstår rubriken: Växer huvudet när man är förkyld?)

Rent teoretiskt sätt borde ju huvudet bli gigantiskt när man är förkyld. Ja, eftersom det uppenbarligen får plats oändligt mycket snor i hjärnan som just nu rinner ur näsan.

Jag ser ut som rudolf med röda mulen och har snart ingen hud kvar runt näsan efter allt snytande.

Jag är på bättringsvägen och vill göra saker fast jag inte riktigt orkar. Gick ut med soporna och njöt av 1 minuts frisk luft.

För att känna tt jag gör nåt vettigt så sitter jag och sprättar upp gamla gardiner som ska bli nya gardiner. Längder ska bli kappor och paneler. Sy får jag nog göra nån annan dag när jag orkar koncentrera mig. Just nu skulle jag kunna sy fast gardinerna i byxorna utan att märka det. 

nehe, nu ska jag snart på date med min kompis clark kent. vi brukar träffas runt 3 när jag är sjuk. Hygglig prick den där pöjken från smallville. 

SOS

Message in a bottle.

Från början en låt av The Police, men John Mayer gör en så bra cover. Värt att lyssna på.

En puff och jag smäller av!

Detta inlägg hamnar under kategorin träning&hälsa med betoning på hälsa. inte träning alls om jag ska vara ärlig.

Jag är världens fjomp och min näsa tål inte nässpray för vuxna. Då dör den och jag gråter. Nu har jag alltså äntligen köpt den efterlängtade nässprayen (för barn), men jga dig lite ändå! Jag tål ju ingenting!

Men jag kan ju trösta mig med att en snäll apotekstant sa att om man tar två puffat med barn-sprayen så blir det samma effekt som vuxensprayen. Nu känner jag mig inte lika fjantig längre fast jag bara tar en puff och dör lite grann. 

Men vill få man få luft får man lida pin. Heter det inte så? Nu kan jag iallafall andas.

Puerto Rico

Jag har fått för mig att jag vill åka till Puerto Rico.

Har nån varit där som kan berätta lite om resmålet? Det verkar vara så fint där.

Nu på hösten när det dessutom har regnat hela dagen längtar man verkligen till värmen och solen.
Vad hände med sommaren i Sverige förresten? Såhär blek som jag var efter den här sommaren har jag nog aldrig varit.

nehe, det bli kärringgrillen nästa sen när jag är frisk!

Nästan i Danmark

Vi skulle hitta en annan väg hem med bilen idag när vi hade handlat och plötsligt står det stora skyltarmed " Sista avfat i S erige" på överallt. Det stod Danmark i asfalten och skyltar om tullavgift började dyka upp.

Dett var inte dit vi skulle så det var bara att vända vid första bästa avfart. Danmark tar vi en annan gång när vi inte ha frysvaror i bilen! 

Jag erkänner!

Okej, okej...

Jag HAR varit med i "that 70's show".

Så sluta tjata om det nu när ni vet!


Ännu en dag hemma.

Det här går inte! Jag har inte råd att vara sjuk!

Jag borde gå till apoteket och köpa nässpray för den jag trodde att jag hade är slut. Dock har jag ingen vidare lust att gå dit i regnet och förmodligen bli ännu mer sjuk. Kanske kan flirta med min sambo så kan han köpa.


Nu ska jag läsa lite bloggar sen tänker jags tupa i soffan igen. Ytterligare en dag när jag inte gör ett skvatt!


Klappat och katt!

Nu äntligen har jag försäkrat våran lilla kisse. Det var ganska krångligt, men nu är det gjort.

Pasad på att kika på listan över de vanligaste kattnamnen på bondkatter. Bara tråkiga namn som just dom flesta random katter heter.

Det roligaste med att vår katt heter Tuva är att många säger; "jaha, det heter min dotter" eller "jaha, det heter min syster".
Men jag tyckte det var ett fint namn så jag gav det till katten. Hon lyssnar till "Tuva" fast det inte innehåler S. Alla säger ju att katter ska heta nåt på S för att dom ska fatta att det är dom man pratar med.

Tuva måste helt enkelt vara lite smartare och bättre än alla andra små katter. I alla fall så är hon den mest sociala katt jag nånsin träffat. Min lilla kelgris!

Om möjligt ännu värre!

Jag är hemma från jobbet idag. Mår ännu pissigare än igår så jag hoppas att detta är kulmen och att jag blir bättre nu.

Har ätit lite frukost och tittat på en film. Nu ska jag ge mig på headern igen.

Dumma header!

Nu är jag sjukt trött på allt krångel! hur svårt ska det vara att få dit min header! Fattar inte vad som inte går som det ska.
jag som har slitit i timmar med bilden och att få dit den. Nu skiter jag i det och låter det vara blogg.se's egna tråkiga header.

Måste det vara uppbyggt på koder?


Jag har visst blivit dator-beroende. Bäst att stänga av dumburken och gå och lägga sig innan jag fastnar helt och hållet.

Hoppas jag får sova inatt i alla fall, men det lutar åt en busig-katt-natt. Tur att Kristian kommer så kan han sysselsätta henne med något så får jag sova.


Godnatt!

Kom hem nu då!

Nu vill jag inte vara ensam längre.

Jag övervägde att beställa pizza men sen kom jag på att jag helst inte vill visa mig ute idag. Ännu mindre orkade jag gå och hämta pizzan fast pizzerian ligger typ 100m bort. Jag stekte ägg istället och la på grovt bröd. Tänkte att det ändå var en okej middag, men det tyckte inte mina smaklökar som uppenbarligen inte är som dom ska.

Det slutade med att jag åt stekt ägg och drack te till middag. Jag är ändå inte hungrig.
Jag har stängt av TV:n som annars alltid står på för att inge lite sällskapskänlsa och jag orkar inte lyssna på musik.
Har redan läst min senaste inredningstidning och den var dålig.

Känner mig så rastlös samtidigt som jag verkligen inte orkar göra nånting. Har lust att gå en promenad för att få lite luft, men nu är det mörkt så jag låter bli.

Usch, pissdag!

Tuva i Luva

Jag bjuder på en kass mobilkamera-bild bara för att visa vad en "va-med-katt" är för något.

Bilden är kanske ett halvår  gammal. Jag höll på att sminka av mig och Tuva klättrade runt på handfatet och rev ner tandborstar och allt. Hon vägrade gå därifrån fast jag puttade ner henne flera gånger så till slut la Kristian henne i luvan på min morgonrock. Där stannade hon och trivdes för det hördes på kurrandet.


Return to Neverland

En av de bästa filmer som finns. Jag vet att det är en barnfilm men det gör inget. Man blir så berörd på nåt konstigt sätt. Perfekt att titta på när man är sjuk och inte orkar göra nåt annat.

-Who do I like after?
- You look after the never-bugs. The little ones.




Den som inte har sett filmen måste göra det genast! Robin Williams är så underbar (som alltid) och man vill ta hem "de borttappade pojkarna". åh, jag är lite varm inombords.

Eller så har jag feber.

Söndagsmys

Nu struntar jag i designen! Den får bli klar en annan gång.


Jag ska krypa upp i soffan med Tuva. Vi ska titta på Hitta Nemo och äta nudlar.


Den som har lite tid över idag får gärna slå en pling till sjuklingen som är ensam hemma!

Jag och Halsen är inte vänner.

BLÄÄÄ!

Fy tusan vad jag hata förkylningar! Nu har jag så ont i halsen så att det kliar och gör ont i öronen också. Ni vet hur jag menar! Igår var jag ju till apoteket och inhandlade ont-i-halsen-prylar, men nu måste jag utfärda en varning!


Ät aldrig mucoangin! Tydligen är jag 1 av 100 som får biverkningen "tungar domnar". Så himla äckligt och läskigt. Kändes som när man har fått bedövningsspruta hos tandläkarn. Jag spottade ut resten av sugtabletten när jag kände att det började bli svårt att svälja mitt eget saliv! Men hallå! Vad är det för knark som bedövar halva munnen?!

Hur som helst fortsatte jag min egan anti-förkylningskur med honungsmjölk och tv. Tänkte lägga mig tidigt men det tyckte inte katten var en kul grej. Hon for runt i hela lägenheten och busade med allt hon kom åt. Även mina fötter. En avsats från min mage och in i garderoben. Tillbaka för att byta i mina fötter och irritera mig så mycket hon kunde.

Alltså somnade jag runt 1-snåret och vaknade till hela natten. Om det inte var katten som väckte mig så var det bristen på andningsvägar eller ont i halsen.


Dumma pissförkylning! Mitt huvud är en snorbomb!

Nu är designen nästan färdig!

Jag är alldeles för trött för att hålla på med sånt här nu. jag får fortsätta en annan dag, men ni förstår nog ungefär hur jag vill ha det.

Pinsamt nog har jag läst 100 poäng webbdesign på gymnasiet, men jga minns inte ett skit. Får jag skylla på att det var ointressant, att läraren var tråkig och att det är längesen? Det göra jag!

Vad är din blogg värd?

Vill du veta vad din blogg är värd?  Kika in på http://bloggvarde.se

Under konstruktion

NI får ha lite överseende med designen ett tag. Jag tänkte ändra den men är inte så haj på det så det kanske ser helkonstigt ut medan jag håller på att ändra.

Sjukling

Okej, nu är jag inne i "tyck-synd-om-mig-själv"stadiet.

Jag har masat mig iväg till apoteket och ica. Köpte förkylningsprylar och glass.
I kön på ica var jag helt svimfärdig.


Hej jag har en infektion i kroppen!

Och när jag gick hem igen så regande det!


Nu tycker jag alltså lite synd om mig själv och äter glass.
Den var jättegod och nu börjar jag må illa.                         
 

Kanske får hålla mig till honungsmjölken idag. 
Ska trycka i en film och lägga mig i soffan med katten.


Jag tycker om katten fast hon har kissat i resväskan två gånger.

Så mycket för den dagen!

Idag skulle jag träna, städa, sy och gå på stan. PYTTSAN!

Jag har svinont i halsen och känner mig febrig. Har druckit honungsmjölk till frukost och gör saker i etapper. Sen dimper jag ner i soffan och är lite död en stund.

Till min glädje upptäckte jag att katten har kissat i en annan resväska! Nu har hon kissat i 2 väskor och bajsat i soffan. Varför vet jag inte för hon har alltid varit rumsren enda sen vi fick henne och det är ett år sen!


Nu har jag i allafall vikt och lagt in den rena tvätten i alla skåp och ska snart gå upp på vinden med lite skit som inte behöver ta plats här. Sen måste jag nog pallra mig till apoteket och köpa nåt mot halsen för det här går inte!


Just nu längtar jag hem till Mamma och Pappa och huset.

Vacker är hösten.

När jag var hemma hos familjen i helgen så var vi ute vid Kråkelund. Både Pappa och jag fotade naturen (och massa plojbilder) och här är några av minder foton. Det enda jag har redigerat är lite skuggor och beskurit dem.

Jag har precis "börjat fota" så det är inga proffsbilder, men jag är nöjd.











Jag hatar skit i soffan!

På riktigt!

När jag tog en hög med kläder från soffan i gästrummet (skulle tvätta den) så hittar jag små bruna kluttar. Dom var givetvis torkade sedan länge, men dumma katt!

När jag hittade dom och drog en djup suck följd av ett klag så pep katten och stack iväg fort som attan. Hon vet nog att hon inte får. Annars går hon alltid på lådan. Eftersom jag inte vet när hon gjorde och det uppenbarligen var ett tag sen så kan jag ju inte skälla på henne. Det funkar inte så att man kan skälla i efterhand.


Nu ligger i allafall den sista tvätten i maskinen. Vi får väl se om det hinner torka innan jag ska till jobbet. Sist vi tvättade fick spänna upp en lina tvärs över hela lägenheten och hänga upp kläderna på. Det såg ut som en djungel av kläder och gissa om katten hade roligt!

Ryck!

Vet inte var jag fick städrycket ifrån, men nu städar jag lite här och där i alla rum. Det är roligare än att ta ett rum i taget. Jag hoppas Kristian kommer hem snart för nu är jag hungrig.

Jag borde göra en lista över saker som behöver göras här hemma, annars blir det aldrig gjort.

* Stryka skrynkliga gardiner och dukar.
* ta fram symaskinen och laga mina jeans. Plus sy om gardiner så att dom passar de här fönstren.
* Skura golven.
* Försäkra katten idiot! Hon kan inte försäkra sig själv!
* Tvätta av alla lera från cykeln.
* Framkalla foton så att tavelväggen blir färdig.
* Fixa en vettig förvaring för alla papper som ligger och skräpar!


NU gäller det bara att ta sig i kragen och få ändan ur! 

Jag stal den!

Listan alltså. I brist på annat slänger jag upp en lista.


Fyra arbeten jag haft (har):
- Butikspersonal på Idé & Hobby
- Vårdbiträde på olika äldereboenden
- Fritidspersonal
- Butikspersonal på Konsum

Fyra filmer jag gärna ser om:
- Horton hears a who
- Stekta gröna tomater
- Pirates of the caribbean (helst ettan)
- Edward Scissorhands

Fyra städer jag bott i:
- Malmö
- Örebro
- Nyköping
- Trosa


Fyra tv-serier jag älskar:
- Room service
- Jericho
- Sex and the City
- Heroes

Fyra platser jag vill resa till:
- Zanzibar
- London
- New York
- Tokyo

Fyra sajter jag besöker dagligen:
- http://facebook.com
- http://bilddagboken.se
- http://bloggkoll.com
- http://readingmary.blogg.se

Fyra platser jag trivs på:
- Hemma hos oss
- Hos mina föräldrar
- På en varm och solig strand
- På havet, gärna på en ö-

Fyra personer jag utmanar:
- Mallan-Brallan och alla andra som vill.


Regnet det bara öser ner...

Vädret har varit konstigt idag. Sol och regn omvartannat. Dessutom börjar alla fina höstlöv ramla till marken, de som var så fina i träden.

Idag har jag jobbat med en tjej som var i min ålder. Hon var supertrevlig och det var riktigt roligt att jobba idag.  Så himla skönt med lite jämngamla på jobbet. Inte för att jag har något emot övriga arbetslaget som är runt 50 hela bunten utom en, men man har mer gemensamt med dem i sin egen ålder.

Tyvärr sträckte jag nacken rejält så det bli inget träna idag heller. Kanske lika bra för jag känner mig inte frisk. Men i helgen är jag ledig så då ska jag försöka träna lite. Om inte annat så får jag styrketräna på min egen nivå om inte sträckningen har släppt.

Fick reda på att mitt jobb ger GANSKA MYCKET I RABATT om man köper gymkort nånstans. Så kallad friskvård. Jag har ju köpt ett årskort på friskis och nu behöver jag bara visa upp kvittot för att få en härlig rabatt. Det visste jag inte om så nu känns det ju som att jag får extra pengar=) Dom ska gå till nåt roligt. Kanske ska gå till frisören snart.

Nej, nu ska jag slänga mig i soffan och hämta lite kraft. Måste faktiskt laga middag ikväll. Inte leva på mackor!

Helt slut!

Jag har tackat nej till jobbet. Att knacka dörr och sälja huslarm är inte min grej. Men det var en jättetrevlig tjej som jag pratade med och hon blev inte det minsta sur. 


Nu har jag sprungit benen av mig hela dagen för det fattades personal.  Är så sjukt trött! Men men, här ska lagas mat och vikas tvätt. I ett annat inlägg tänker jag uttrycka min frustration över den odugliga tvättstugan.


puss så länge!

upside down, inside out

Fick bara i mig pyttelite lunch så nu kommer jag vara hungrig ikväll på jobbet. Dumma fjärilar i magen!

Ska strax hämta upp tvätten som inte ha hunnit torka i den värdelösa tvättstugan. Jag får väl hänga upp det överallt i lägenheten också!

Hjälp! vad ska jag ta mig till?

Helt plötsligt blev jag uppringd från ett företag som erbjuder mig jobb. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till!

Jag får fundera tills imorn eftermiddag.


Självklart har jag fått ont i magen och kan inte äta lunchen som jag faktiskt har lagat.

Måste nog ringa min rådgivare lite. Mamma alltså. Ååh, nu är jag nervös och har magont!

Säg att jag är duktig!

All tvätt hänger på tork, disken är diskad och nu håller jag på att laga flygande jakob.

Himlans vad jag fick saker gjorda idag då!

produktiv dag

Jag är uppe med tuppen och tvättar vårat berg med tvätt. Sen ska jag städa lite och till sist gå till jobbet. Om jag känner mig riktigt duktig kanske jag gör några matlådor till Kristian också=)


Livsfarligt plåtskrälle! /Kalmar kan inte skylta!

Jag höll på att missa tåget på grund av familjens dumma volvo! Jag et inte hur många år som vi har sagt att vi ska skrota den, men sen går den igenom besiktningen och då rullar den en bit till. Det är lika bra att köra slut på den för det går inte att sälja plåtskrället.

Hur som helst så skulle Pappa skjutsa mig till tåget i Kalmar och då bara dör bilen. Mitt på en 100-väg så bara lägger motorn av! Skitläskigt! Som tur var så var det iaf 2-filigt just där och Pappa knuffade åbäket medan jag styrde och försökte få den att starta igen. Till slut stannade en långtradare och en man klev ut och hjälpte till att knuffa.

Då startade skiten och vi kunde köra till närmaste "parkering" . SEn fick jag ringa och väcka min lillebror som kom med sin bil och så bytte vi bilar. Pappa fick köra för fort nästan hela vägen.

När vi äntligen kom fram till Kalmar så finns det inte en enda skylt till tågstationen! Inte en enda! Vi frågade oss fram och hittade till slut. Jagslet ut väskan och kattburen ur bilen och letade snabbt upp rätt spår. 3 minyter innan tåget gick satt jag på min plats och kunde andas ut.  Jag som gärna vill vara på perrongen i god tid och kunna ta det lugnt.

jaja, nu är jag hemma iaf! Men Kalmar alltså, skaffa skyltar!

Nature by M

idag kom vi äntligen iväg! Jag följde med Mamma och Pappa ut till kråkelund och fotade lite natur. Det blåste kallt och vi var så trötta så det belv ingen lång stund, men ändå lite och jag fick prova min kamera! När jag kommer hem ska jag redigera en del bilder och sen lägger jag nog ut en del. Nu ska vi snart äta kvällsmat och det är sista kvällen här hemma. Jag sak inte göra någonting och njuta i fulla drag!

Lika som bär?

Jag och syster har färgat håret. Först hjälpte Mamma mig att ha i min färg. Det är lite svåprt att få färg överallt nu när det har blivit tjockare och l

Det regnar i Småland.

Nu har jag ätit frukost och duschat så nu käner jag mig som männisak igen.

Jag har tagit  med mig kameran och tänkte fota höstträdgården och lite annat. men just nu är det pissväder så det får nog vänta.

Det tog inte många sekunder för Tuva att aklimatisera sig här hemma. Hon spenderade ju trots allt hela sommaren i huset och på tomten. jag är riktigt imponerad av tågresan med henne i bur. Först satt att en trevlig kvinna med hund bredvid och morrade och fräste Tuva i sin bur. Sen klev hunden med tillhörande matte av i Häddleholm och sedan låg Tuva lung och fin i buren. Hon somnade till och med.

Värre var det att åka bil sen när mamma och syster hämtade oss i Kalmar. Självklart var tåget 20 minuter försenat men det är väl kanske Sj:s grej att inte hålla tiderna. Vem vet?

Nu ska jag spela piano och sjunga med systeryster. PÅ  ETT RIKTIGT PIANO!

Packa Pappas Kappsäck

ska jag inte göra. Men jag ska packa en liten väska inför helgen äventyr, Jag ska hem till Familjet. Dock bävar jag lite för att åka tåg med Tuva. Har en stark känsla av att hon kommer gnälla och jama hela vägen till Kalmar. men men, vi får väl se hur det går. bara att hålla tummarn.

Nu sk jag äta middag (fil och flingor) och sen packa. ska försöka att ta med så lite som möjligt, tyvärr är jag väldigt dålig på det.

Min pepp blev en besvikelse

Jag var astrött men tvingade iväg mig till friskis & svettis för ett aerobicspass. Jag ska åka bort i helgen och då blir det ingen träning och jag lyckades känna mig ganska pepp på att gympa så jag gick dit glad i hågen. (haha, gammalt uttryck!)

MEN, Martin som vanligtvis håller i det passet var sjuk och vi skulle ha en Charlotte som egentligen kör pass på en annan anläggning i stan. Jag försökte vara positiv och hon verkade trevlig. Dessutom sa hon att hon skulle köra samma pass som Martin brukar göra.

Up my as att hon gjorde! Hon var jätteduktig men jag fattade ingenting. Jag som gick dit och tänkte; YES! Idag kan jag alla steg och kan köra på ordentligt! Jo tjena! Jag hörde många som viskade att det var för svårt och det syntes att nästan ingen hängde med.

Jaja, om hon kommer fler gången så kan jag ju dom stegen nu också. Det var bara det att jag inte ville känna mig ny igen. Jag hade ju koll på den andra koreografin. Det är ju svårt att koncentrera sig på att ta ut stegen och andning och muskler och all skit när man inte kan koreografin.


blää...usch...nu har jag fått gnälla av mig. in i duschen it is.

...

Haft en okej dag på jobbet. Ska iväg på aerobics nu. puss

Slemmigt men mättande!

Nej, inte riktigt. Svettigt men skönt!

Sista tjatet om dom nya skorna: Dom var assköna att träna i! Så, nu ska jag inte prata mer om dessa skor.

Känns alltid bra när man får öka vikterna på maskinerna. Idag tränade jag styrka så imorn blir det ett gympapass eller en runda på löpbandet.

Man känner sig löjligt nöjd när man väl har varit iväg och tränat. Den svåra biten är att gå dit för att göra det!

Snart ska jag till jobbet och jobba kvällstur. Längtar tills på fredag. Då tar jag med mig katten i lådan och hoppar på tåget hem till Mamsen och Papsen.  Jag saknar familjen och dom saknar nog mig också. Åtminstone vet jag att min lillasyster saknar min katt så hon blir ju glad när hon följer med!


Höstmorgon

God morgon!

Siter och äter yoghurt med special k. Det är första frukosten.

Sen ska jag iväg och inviga mina nya träningsskor och mina nya byxor på gymmet.

Nu kommer alltså frukost nummer 2. Egentligen handlar det om att jag inte orkar/hinner laga lunch innan jag ska itll jobbet. Och om jag äter för mycket innan jag tränar så får jag bara håll. haha...slö lösning.


Just nu letar jag efter lite ork att pallra mig iväg till gymmet. Kan man köpa ork? 


I've found my shoes!

Äntligen!


Jag lämnade tillbaka de första skorna på Stadium och fick tillbaka alla pengar utan problem.
Sedan tog jag bussen till stan och gick in i varenda affär somkunde tänkas sälja träningsskor.
Till sist blev det ett par perfekta på Intersport. Dom var nedsatta från 800kr till 600kr.

Ja, jag ör en snåljåp som tycker att det är mycket pengar. Men det är välspenderade pengar. Särskilt om man har tänkt att träna minst 4 ggr/vecka. Jag fick hjälp av en trevlig expedit och nu känns skorna helt rätt. 
Jag har gjort en mystisk upptäckt. Jag har fått mindre fötter än när jag var yngre. 
Eller, egentligen är det inte alls konstigt. När jag var liten var alltid Pappa med och köpte skor till mig.
Då blev det praktiska skor att leka i. Gärna lite för stora så att man får plats med raggsockor (gäller då vinterskor).
När jag köper skor utan pappas extraordinära expertis så räknar jag inte med att använda raggsockor eller att krypa i snö och då kan jag plötsligt ha en storlek mindre!
Självklart var det längesen Pappa köpte skor åt mig, men hans ord sitter kvar i bakhuvudet.

"Tänk på att det inte ska klämma nånstans och att du ska kunna klättra i berg och springa och hoppa"
I say no more!

Förra gången jag köpte träningsskor så tog jag ett par som var jättesköna i affären och inte klämde. Naturligtvis blev det för stora redan efter 3 gympalektioner och jag var missnöjd. Idag VÅGADE jag köpa lite trånga skor. Helt rätt!
Jag har haft dom hemma hela eftermiddagen och känt efter och nu är dom ingådda och sköna. Heja trånga skor!

Ps. jag älskar Pappa ändå, Mamma också.Ds.

Ett nytt försök.

NU är jag färdigduschad efter passet på F&S. Ska strax pallra mig till Mobilia och lämna tillbaka skorna och sen åka ner på stan och kolla efter ett nytt par där. Hoppas jag hittar några!

Dagens start: 2000 m rodd

Nu är jag igång med träningen på riktigt!

Började dagen med 2000 m på roddmaskinen och sen vidare till cross country.

Sedan återstår bra tråkiga saker att göra idag. Tex tvätta och diska ett berg av porslin.

Tyvärr måste jag lämna tillbaka träningsskorna som jag köpte igår. Jag är inte helt nöjd med dom och då är det ju bättre att köpa ett annat par. Jag har sett ett par skitsnygga svarta med lila nikemärken, men självklart så satt dom på en tjej och inte i hyllan i affären.

Bottle it up!

Här är favoriten just nu! När jag inte lyssnar på Sara Bareilles så nynnar jag själv på hennes låtar.
På jobbet, hemma, överallt. Så himla grym tjej!
Lyssna----->




En solig måndag

Jag är ledig och har tagit en välbehövlig sovmorgon.

Snart kommer Kristian hem. Då ska jag laga morotsbiffar och sen ska vi iväg till gymmet. Han har gjort en lista över vilka maskiner och hur många repetioner jag ska göra så att jag vet.


Sen måste jag nog åka och handla för det ekar i våran kyl! Frukosten blev en kopp te och en knäckemacka.


Jag funderar på att köpa en nya träningsskor. Har sett skitsnygga (live) men jag vet inte vart folk har köpt dom. Om dom nu finns kvar i affärerna så är dom förmodligen svindyra. Men ack så snygga! Vi får se. Hur som helst behvöer jag ett par bättre skor.

För liten för...

en del maskiner på gymmet.

Jag har alltså för för första gången tränat på gym idag. Eller, mja...jag har tränat på ett gym hos min sjukgymnast för några år sen men nu är det ju inte samma syfte.

Hur som helst så försökte jag helhjärtat att göra rätt och känna efter i alla muskler om det spännde på rätt ställe, men det var fler än en maskin som jag var för liten för att använda! Hur taskigt känns inte det?

Det lät: okej, jag tror att du kanske är lite för kort för den maskinen. Vi struntar i den och tar en annan.


Det är inte roligt att vara liten!!!

Detta mörka land.

har drömt om jobbet hela natten i vanlig ordning  så man är inte direkt utvilad när klockan ringer 05:15! jaha....nu har jag tryckt i mig lite frukost (inte hungrig) eftersom vi inte har rast förrän 10:30. DÅ är man hungrig!

Vi hade gäster igår när jag kom hem fårn jobbet så det blev lite sent i säng också. Inte en bra kombo.

Jaja, nu måste jag bylsa på mig alla ytterkläder och bege mig till bussen. Det är inte varmt ute såhär dags. 

Ett stort tack riktat till Regerignen som återigen vill förstöra mitt liv. TACK för att äldrevården har fått dispens vad gäller 11 timmars dygnsvila! Tack för  att jag FÅR börja jobba redan klockan 07:00 trots att jag jobbade till 21:15 igårkväll!
men ja ä int bitter!


Nu blev det bråttom! tjipp & haj

Lördag kvällspass.

En välbehövlig sovmorgon till hela klockan nio. Sedan mysfrukost framför en film med älskling.

Nu har vi satt upp en ny vägghylla i badrummet där allt mitt smink och sånt står. Jag ska strax iväg och jobba. Kvällspass en lördag är ju inte det roligaste, tur att jag bara jobbar var 3:e helg.  Morgonpass imorn och sen LEDIG!!! 

Imorn ska jag gå och gymma för första gången med Kristian. Han ska lära mig allt han kan=) Jag ska bli stark! 

Värdelöst Vax

Igår vaxade jag benen för första gången i mitt liv. Resultat: det gjorde skitont utan att vara värt det!

För det första funkade det inte på  mig. Antingen har jag för mjukt hår på benen eller så är Weet bara värdelöst. För det andra fick jag typ en allergisk reaktion och var prickig på benet resten av dagen. Aldrig mer! eller, mja, kanske av nåt annat fabrikat om jag hittar.


Alltså, kära vänner! Ni behöver inte testa Weet rosa förpackning med vax för den är helt världelös!

Fredagens sysslor.

Skön dag? ICKE! jag vaknade självklart med träningsvärk. I ryggen av alla ställen, den tränade jag väl inte??!

Har ätit en smarrig frukost bestående av rostat grovt bröd med kalkon, brieost och paprika samt säkert  ½ liter te.


Skulle helst ligga och slöa i soffan idag men nej, Jag måste pumpa cykeldäcken, skruva fast ett nytt cykellyse. det andra blev ju stulet. haha...kul för tjuven att upptäcka att han har kämpat med att skruva loss det väl fastmonterade cykellyset som inte funkar. rätt åt honom/henne!


Sen ska jag trampa iväg till bussen och åka itll jobbet.ikväll är det kvällpass. sedan jobbar hela helgen. suck!
wisch med luck!

P!nk

Om man fortfarande får ha idoler i min ålder så är P!nk en av dem!

Här är en riktigt bra livespelning där hon sjunger Dear Mr. President.

Lycka!

Jag råkade lyckligt ovetande snubbla på den här alldeles nyss. Jag behövde inte ens fundera på att köpa eller inte köpa, det enda rätta var att klicka in på cdon och beställa. Den släpps den 29 oktober och då borde den dimpa ner i min brevlåda! Lycka!


Fläsket är rört!

JIppie! Nu har jag lagt 3000kr på ett gymkort och jag ska banne mig gå dit flera gånger i veckan!

Jag förberedde mig på att flåsa mest av alla och inte fatta nada och springa ivägen för andra men ICKE!
En annan tjej tog på sig rollen som den att vara ivägen och trampade mig på tårna och bytte plats hela tiden. Det fanns fläskigare männsikor än jag som flåsade ännu värre och jag var inte ens trött.

Det var inte så hemskt svåra kombinationer på detta airobicspass (steg1) så det kändes lugnt och jag log lite för jmig själv när jag kände igen namnen på olika steg=)

Alltså, jag är ganska möjd och skämdes inte ihjäl. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen cykla iväg för att köpa lite middag. Nudlar kanske?

Att röra på fläsket.

Idag ska jag pallra mig iväg till Friskis&Svettis och köpa kort där. Känns kul samtidigt som jag har ångest. Jag är så sjukt otränad att jag bara kommer att flåsa runt och alla kommer glo och tänka att jag är en konstig människa. Hoppas att det är många stela pensionärer så jag slipper skämmas så mycket!



Det värsta är att jag är ledig idag och att gymmet ligger kanske 500m bort så jag har verkligen ingen ursäkt att inte gå dit!

I'm back!

Hej kära vänner!

Efter extremt mycket krångel med att få internet till våra nya bostad i den skånska staden så har vi nu lyckats! Äntligen!
Mary is back in cyberspace!

Ok, snabb sammanfattning:

* Vi bor i en stor underbar lägenhet ganska centralt. I love! (bilder kommer snart)

* Jag jobbar på och njuter av lediga dagar. så kan man beskriva situationen. det har varit himla tufft med mycket osäkerhet och tårar för min del. Stackars Kristian som får ta hand om mig efter jobbiga
 dagar. Även stackars Mamma spm får höra mitt missnöje.

* Tuva har blivit en tjockis. (katten) Kombinerar slöa dagar med för mycket god mat. Vi ska börja gymma. Eller mest jag.

* Alla secon-handtokiga bör komma hit och plöja alla underbara affärer med mig! Ta med stora plånboken!

* Hittills har vi bara fått en parkeringsböter, blivit av med cykellysen och och Kristian är grym på att fickparkera!

Puss for now. Här ska städas!  

RSS 2.0